Openen in browser

        

Eigenaar van Poolse supermarkten is doodsbang voor nieuwe aanslagen en gaat zijn winkels beveiligen

De eigenaar van meerdere Biedronka-supermarkten in Brabant gaat per direct zijn winkels beveiligen. Hij staat naar eigen zeggen doodsangsten uit. “Mijn winkels kunnen het volgende doelwit zijn, maar het gaat me niet eens om het geld. Straks vallen er nog doden. De mensen die dit doen zijn terroristen.”

Lees meer

Onderzoek naar vuurwerkbom bij huis van burgemeester zit muurvast

Het onderzoek naar de vuurwerkbom bij het huis van burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht verloopt 'moeizaam'. "Er zijn, zoals vaak in dit soort zaken nauwelijks sporen. Er is sprake van een klap, dan is het over en de dader is gevlogen", zegt een woordvoerder van de politie woensdag. Dat het onderzoek moeizaam verloopt, is voor de politie reden om nu aan de hand van twee concrete vragen opnieuw de hulp van het publiek in te roepen.

Lees meer

Vrouw (24) uit Rosmalen gearresteerd in India na reeks autodiefstallen

Een 24-jarige vrouw uit Rosmalen is deze week gearresteerd in India, nadat ze een motor en auto’s zou hebben gestolen en aanrijdingen zou hebben veroorzaakt. Dat schrijft de Telegraaf op basis van Indiase media.

Lees meer

Coronanieuws: 1020 nieuwe besmettingen in Brabant, iets minder dan dinsdag

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Verpleeg- en verzorgingshuizen slaan alarm: soms 30 tot 40 procent van bewoners besmet met corona

Het water staat de Brabantse verpleeg- en verzorgingshuizen weer aan de lippen. Dat zei Conny Helder, bestuurder van het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg in onze provincie, woensdagochtend tijdens een presentatie aan leden van de Tweede Kamer. Volgens haar is in meerdere huizen dertig tot veertig procent van de bewoners besmet.

Lees meer

13-jarige jongen vermist in Werkendam

In Werkendam is dinsdagavond een 13-jarige jongen van huis weggelopen. Het kind verdween rond negen uur van huis en is sindsdien spoorloos, meldt een wijkagent.

Lees meer

Bewoners omsingelen huis in Breda om inbreker te pakken, politie houdt verdachte aan

Een inbreker in Breda kwam dinsdagavond dankzij een alerte buurtbewoner en de bewoners van het huis waar hij inbrak niet ver. De buurtbewoner waarschuwde rond halfacht de bewoners van het huis aan de Haydnlaan toen hij zag dat er iemand in het huis was. Dit terwijl hij dacht dat de bewoners niet thuis waren. Zijn vermoeden bleek te kloppen. Het ging om een inbreker.

Lees meer

Horeca teleurgesteld over persconferentie: 'Wij zorgen niet voor die besmettingen'

De horeca had meer duidelijkheid verwacht tijdens de persconferentie van dinsdagavond. “Want uit onderzoek is vandaag gebleken dat de horeca helemaal geen brandhaard is geweest. Het is zeer teleurstellend hoe dat wordt weggemoffeld’’, zegt Johan de Vos, voorzitter van de afdeling Breda van Koninklijke Horeca Nederland.

Lees meer

Frank hoopt dat zijn oliebollen het mislukte kermisseizoen een beetje goedmaken

“Ik probeer ze gewoon zo lekker mogelijk te maken zodat ze niet om mij heen kunnen”, lacht Frank Vale in zijn olliebollenkraam bij het Oude Raadhuis in Roosendaal. De olliebollenman is zoon van de bekende kermisfamilie Vale uit Bergen op Zoom. Het afgelopen kermisseizoen was voor Frank (27) en zijn collega’s een absoluut dieptepunt. Met de verkoop van de decemberlekkernij hoopt hij het leed nog enigszins te verzachten.

Lees meer

Wonen in een klimaatneutraal huis, maar liever geen zonnepark in de achtertuin

Een stuk of 40 zonnepanelen op het dak. Driedubbel glas. Dubbele isolatie en warmtepompen. Erik, Willem en Maarten uit Stiphout hebben het afgelopen jaar hun droomhuis gebouwd. Een gasloze woning die bijna klimaatneutraal is, gelegen in een eveneens klimaatneutrale wijk. Toch zien ze niets in de aanleg van een zonnepark bij hun wijk.

Lees meer

Forum voor Democratie in Brabant gaat zelfstandig verder: 'Thierry Baudet speelt hier geen rol'

Forum voor Democratie in Brabant gaat zelfstandig verder, maar volgens woordvoerder Hans Smolders neemt de partij geen afstand van Thierry Baudet. De voorman van Forum heeft volgens de Brabantse fractie nooit een rol gespeeld en zal dat ook de komende jaren niet doen. Volgens Smolders 'verandert er feitelijk dus niks' in de Brabantse afdeling van Forum.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant