Openen in browser

        

Patrick rijdt op en neer naar Oekraïense grens om vluchtelingen op te halen

Dinsdagavond, ergens op de snelweg bij Leipzig in het oosten van Duitsland. Tien busjes met Oekraïense vrouwen en kinderen zijn onderweg naar Nederland, op de vlucht voor de Russische invasie. Zestig mensen zijn het, plus een hond en een kat. Eerder die dag werden ze bij de grens in Polen opgehaald door Patrick uit Eindhoven en een heel team vrijwilligers.

Lees meer

Man steekt zijn moeder dood na 'stemmen in zijn hoofd', tbs geëist

Een 44-jarige man uit Helmond die in september 2021 zijn moeder doodstak, heeft voor de rechtbank verklaard dat ‘stemmen in zijn hoofd' zeiden dat hij dat moest doen. De Helmonder bekende zijn daad al toen hij kort na de steekpartij het alarmnummer 112 belde. De man heeft psychische problemen en daarom eiste de officier van justitie tbs met dwangverpleging.

Lees meer

Weer een weerrecord verbroken: nog nooit zoveel zonuren in tien dagen maart

De eerste tien dagen van maart zijn nog nooit zo zonnig geweest. Rond 12 uur werd het record van 72,4 zonuren verbroken. En dat is best bijzonder vertelt Johnny Willemsen van Weerplaza. "Het is vandaag pas de 9e dag van de maand en donderdag wordt het ook nog zonnig."

Lees meer

Bernike en Dick maken een verdieping vrij voor Oekraïense vluchtelingen

De oorlog in Oekraïne leidt tot een grote stroom vluchtelingen die op zoek gaat naar een veilige plek ergens in Europa, ver weg van het oorlogsgeweld. Veel Brabanders leven mee, sommigen maken zelfs plek in hun huis vrij. Zo willen Bernike en Dick van Mersbergen uit Genderen vluchtelingen uit Oekraïne op gaan vangen.

Lees meer

Coronanieuws: 13.660 besmettingen, cijfers stijgen na versoepelingen

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Veel overlast bij azc in Budel, daarom moet het in 2024 dicht

Het is misschien wel opvallend: een gemeenteraad die een asielzoekerscentrum wil sluiten, terwijl er veel vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen moeten worden. Maar volgens de gemeenteraad van Cranendonck zijn de perikelen rond het azc in Budel en de oorlog in Oekraïne twee verschillende zaken. De raad wil dat het azc dichtgaat in 2024. Maar laat de optie voor een nieuw azc wel op tafel liggen.

Lees meer

112-nieuws: brand in restaurant in Duizel • inbreker in scoutinggebouw

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Grote brand verwoest boerderij in Someren

Aan de Brandvenstraat in Someren heeft dinsdagavond een grote brand gewoed. Dat gebeurde in een boerderij in aanbouw.

Lees meer

Gratis tampons voor studenten: 'Je hoeft toch ook geen wc-rol mee te nemen'

Studenten van de Universiteit van Tilburg hoeven nooit meer te betalen voor menstruatieproducten, tenminste als het aan studentenpartij Fractie SAM ligt. In het genderneutrale toilet in universiteitsgebouw CUBE is een menstruatiekast geïnstalleerd waar studenten en medewerkers in geval van nood gratis tampons of maandverband kunnen pakken.

Lees meer

ZooParc haalt vrouwtjes binnen om diersoorten in stand te houden

ZooParc Overloon heeft er twee nieuwe dieren bij. Het gaat om een zuidelijke tamandua en een tweevingerige luiaard, allebei vrouwtjes. Ze komen over van dierentuinen in Duitsland, waarmee ZooParc samenwerkt om onder meer deze bedreigde diersoorten in stand te houden.

Lees meer

Stijgende brandstofprijzen drijven transportbedrijven tot wanhoop

Het zijn zware tijden voor transportbedrijven. Door de oorlog in Oekraïne zijn de brandstofprijzen naar recordhoogtes gestegen. Automobilisten kunnen er nog voor kiezen om even wat minder te rijden of ander vervoer te kiezen, maar transportbedrijven kunnen weinig kanten op. Zoals Mila Transport in Bavel.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan