Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Jongen die werd neergestoken op bruiloftsfeest blijkt besmet met coronavirus

De 15-jarige Belgische jongen die zondagavond zwaargewond raakte bij een steekpartij tijdens een bruiloftsfeest in Rijsbergen, blijkt besmet te zijn met het coronavirus. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant woensdagmorgen.

Lees meer

Man met levensecht nepwapen had thuis nog meer verboden wapens

De 46-jarige man die werd opgepakt in Kaatsheuvel omdat hij met een nepwapen in zijn auto rondreed, had thuis nog meer verboden wapens liggen. Een arrestatieteam van de politie hield de man dinsdagavond aan.

Lees meer

Papegaaien die zich doodschrikken door luchtballon is incident: 'Wij zijn niet roekeloos'

Een incident. Zo noemt ballonvaarder Bram van Loosbroek uit Tilburg het voorval waarbij drie papegaaien overleden door een laag overvliegende luchtballon. “Ballonvaarders zijn nooit roekeloos. Het is ons vak en wij moeten zorgen dat we dat kunnen blijven doen. Dat kunnen we alleen als we netjes omgaan met dieren”, aldus Bram.

Lees meer

Coronanieuws: Geen carnavalsopening in Eindhoven, 1140 coronabesmettingen erbij in 24 uur

In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Coronateststraten bomvol: wie een test wil moet dagen wachten of naar andere provincie

Het is ontzettend druk bij de coronateststraten. Mensen die zich willen laten testen, moeten lang wachten of ver reizen voor een test. De laboratoria kunnen het aantal onderzoeken momenteel niet aan. Daarom moeten de GGD's het aantal tests afschalen. "Het is heel vervelend", zegt een woordvoerder.

Lees meer

'Als iedereen valt over de bruiloft van Grapperhaus, kan zo'n feest zeker niet', zegt politiebond

Het bruiloftsfeest met 150 gasten in Rijsbergen, waaronder hoogstwaarschijnlijk ook mensen uit Antwerpen, was volgens de Nederlandse Politiebond 'niet heel handig'. "Dit is vragen om problemen. Het zijn toch mensen uit een besmet gebied waar op dat moment code oranje gold", zegt hoofdbestuurder Koen Simmers. Hij pleit voor een manier om te voorkomen dat dit soort grootschalige feesten in grensstreken nog gehouden mogen worden.

Lees meer

Zoekactie naar Piet en Hans levert nog niets op: alleen opgerolde staalkabel gevonden

De politie zoekt woensdag voor de tweede dag op rij bij afgraving De Brink in Liessel naar de vermiste vrienden Piet Hölskens en Hans Martens. Het gaat om een ultieme poging om de 46 jaar oude vermissingszaak op te lossen. Op de eerste plek is de zoektocht woensdagmiddag afgerond. De zoektocht gaat woensdagmiddag verder op een andere plek.

Lees meer

Jeffrey Herlings op brancard afgevoerd na crash in training

Jeffrey Herlings is woensdag zwaar ten val gekomen tijdens de training voor de Grand Prix van Faenza in Italië. De motorcrosser uit Oploo vloog na een grote sprong over zijn stuur en bleef enige tijd liggen op het circuit.

Lees meer

Vrachtwagenchauffeur uit cabine geslingerd, flinke vertraging op de A16

Een vrachtwagenchauffeur is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de A16, net over de Moerdijkbrug. Een rijstrook richting Rotterdam is afgesloten. Het afhandelen van het ongeluk gaat waarschijnlijk tot vier uur duren.

Lees meer

Man (81) toegetakeld tijdens sm-date en geblinddoekt achtergelaten: 7 jaar cel

Steekwonden in zijn rug, blauwe plekken en onderhuidse bloedingen. Een 81-jarige Bosschenaar werd in 2017 tijdens een sm-date zo zwaar toegetakeld dat de inmiddels 51-jarige dader uit Heerhugowaard woensdag in hoger beroep zeven jaar cel kreeg. De rechtbank legde eerder dezelfde straf op.

Lees meer

Drugsafval gedumpt in natuurgebied, boswachter Erik kan het opruimen

Boswachter Erik de Jonge stuitte woensdagochtend op grote stapels drugsafval in natuurgebied Lindonk in de buurt van Bergen op Zoom. "Dat kunnen we weer op eigen kosten gaan afvoeren", verzucht hij.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant