Openen in browser

        

Overval op winkel in Tilburg, politie opent klopjacht op daders

Aan de Piusstraat in Tilburg is zaterdagochtend een kleine elektronicawinkel overvallen. De twee daders zijn op de vlucht geslagen. Veel toegesnelde agenten zijn nog naar de twee mannen op zoek, onder meer met een politiehond. Het is nog onduidelijk of er iets is buitgemaakt.

Lees meer

Wattenstaaf in je neus voor een dagje Keukenhof: 'Kleine moeite'

De eerste proefevenementen zijn dit weekend begonnen. Wie een dagje uit wil, moet wel eerst een coronatest ondergaan. In de commerciële teststraat op het Breepark in Breda werden zaterdag 162 van die 'prettesten' gedaan.

Lees meer

Coronanieuws: iets meer besmettingen in Brabant

Ook deze zaterdag houden we je via een liveblog op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Annette werd misbruikt door een loverboy: 'Gevoel van schaamte blijft'

Al meerdere keren begon Annette van Gelder aan het opschrijven van haar heftige levensverhaal, maar telkens lukte het niet om het boek af te maken. Nu verschijnt dan toch haar biografie Meisje 4.1.8, waarin ze vertelt over haar verleden met een loverboy, seksueel misbruik en zelfs een poging tot moord.

Lees meer

Al dertien jaar wateroverlast: ‘We worden er moedeloos van’

De bewoners aan de Antoon van de Venstraat in Son en Breugel hebben al dertien jaar wateroverlast. Kelders lopen onder water en drempels zijn niet altijd zichtbaar. Bewoners Jos Hölscher en Jac Hendriks worden er moedeloos van: “Er ontstaan gevaarlijke situaties.”

Lees meer

Brute verkrachting na dertien jaar voor de rechter dankzij DNA-match

Een avondje stappen eindigde in april 2008 in een nachtmerrie voor een toen 22-jarige vrouw. In de portiek van haar huis in Reusel werd ze op gewelddadige wijze verkracht. Een verdachte werd nooit gevonden, tot eind 2019. Dankzij een DNA-match werd een Poolse man aangehouden. Vrijdagmiddag diende de zaak voor de rechtbank in Den Bosch en werd door justitie 2,5 jaar cel geëist tegen de verdachte.

Lees meer

Uitslaande brand verwoest deel Maurick College in Vught

Een deel van het Maurick College in Vught is vrijdagnacht door brand verwoest. Het vuur werd rond één uur 's nachts ontdekt. "Toen de eerste brandweerwagen aankwam bij de middelbare school sloegen de vlammen al uit het gebouw", laat een ooggetuige weten.

Lees meer

Bestrijden van de eikenprocessierups kost gemeenten samen miljoenen

Brabantse gemeenten en de provincie hebben vorig jaar meer uitgegeven aan de bestrijding van de eikenprocessierups dan twee jaar geleden. Samen besteedden ze in 2020 5,1 miljoen euro. Het aantal meldingen en klachten dat bij gemeenten binnenkwam over de harige diertjes daalde juist fors. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Brabant.

Lees meer

Jurgen verloor alles bij verwoestende brand, vrienden schieten hem te hulp

Hij woonde net een maand in zijn gloednieuwe appartement in Breda. Maar een felle brand zorgde er voor dat de 25-jarige Jurgen Knol letterlijk met lege handen op straat stond. Alles, zijn meubels, persoonlijke spullen en zijn kleren gingen verloren in de vlammen. Vrienden van Jurgen besloten hem te helpen en begonnen een inzamelingsactie. Die is zo succesvol, dat het benodigde geld al binnen een dag binnen is.

Lees meer

Vogelverschrikkers vliegen de winkel uit om kauwen te verjagen

Ze zullen maar net jouw dakgoot of zonnepaneel hebben uitgezocht om een nest te bouwen: kauwen. De zwart gevederde vogels kunnen behoorlijk wat schade en overlast veroorzaken. André Frijters uit Rijsbergen is expert in het verjagen van de plagende vogels. "Of ik het druk heb? En niet zo'n klein beetje ook."

Lees meer

Automobilist racet met hoge snelheid door woonwijken in Etten-Leur

Een man die pas net zijn rijbewijs heeft, moest dit vrijdagnacht inleveren in Etten-Leur. Een agent betrapte hem toen hij met enorme snelheid door verschillende woonwijken racete. Onder meer over de Hoevenseweg en in de Concordialaan.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant