Openen in browser

        

Woede en verslagenheid in festivalwereld: 'Het vertrouwen is volledig weg'

De woede in de festivalwereld is groot na de persconferentie vrijdagavond. "Zonder grondslag is van de ene op de andere dag de stekker eruit getrokken", zegt organisator Johan Dortmans. Hij overweegt een stap naar de rechter nu 7th Sunday: Live Again! dit weekend niet door kan gaan. Festivalorganisator ID&T, waar onder meer Decibel onder valt, kondigde vrijdagavond al een gang naar de rechter aan.

Lees meer

Coronanieuws: bijna drie keer zoveel coronabesmettingen als een dag eerder

Ook deze zaterdag praten we je in dit liveblog bij over de ontwikkelingen omtrent het coronavirus in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Lola won LEGO Masters met Jan: 'Iedereen heeft van hem kunnen genieten'

Het overlijden van Jan Pennings (32) maakt diepe indruk op zijn ex Lola Nouwens. Hoewel ze uit elkaar zijn gegaan, deden ze samen met succes mee aan het televisieprogramma LEGO Masters. Ze groeiden uit tot de absolute publiekslievelingen. "Jan was zo trots dat hij de eerste winnaar was van LEGO Masters in de Benelux. Hij heeft alle afleveringen wel tien keer gekeken."

Lees meer

Onweersbuien op komst: 'Het kan met bakken naar beneden komen'

Wie deze zaterdag graag zou barbecueën, doet er verstandig aan dit idee uit te stellen. Alfred Snoek van Weerplaza waarschuwt voor regen- en onweersbuien die in aantocht zijn. "Het kan echt even met bakken naar beneden komen."

Lees meer

Nicole 25 jaar na Herculesramp: 'Mijn ouders hoorden dat ik dood was'

Nog elke dag wordt Nicole Adams geconfronteerd met de Herculesramp van 25 jaar geleden. Ze zat in het toestel dat bij Vliegveld Eindhoven neerstortte. Bij de brand die daarna ontstond, kwamen 34 inzittenden om het leven. Nicole overleefde het, net als zes anderen. Donderdag is het precies 25 jaar geleden. “De week ervoor ben ik stikchagrijnig.”

Lees meer

Auto over de kop op afrit A59 bij Made

Een vrouw is vrijdagavond gewond geraakt nadat ze met haar auto over de kop sloeg op de afrit van de A59, ter hoogte van Made.

Lees meer

Zomerkamp Schaijk kan wel doorgaan en viert nu feest: 'Voelt heel dubbel'

De organisatoren van festivals hebben het moeilijk: met de nieuwe maatregelen die het kabinet vrijdagavond aankondigde is het verdraaid lastig nog een festival te organiseren. Maar het festival Zomerkamp Schaijk is op alles voorbereid en kan wel doorgaan: zaterdag is er namelijk voor iedereen een zitplaats.

Lees meer

Gemma (73) is protest-oma en ze stopt niet voordat er een fietspad ligt

Ze is een opvallende verschijning: protest-oma Gemma Engelen (73) uit Zegge. Gehuld in een gele jas en op een fiets opgetuigd met tekstborden en vlaggetjes voert ze actie voor de aanleg van een fietspad langs de Leemstraat in Roosendaal. "Het is hier echt levensgevaarlijk!"

Lees meer

Kettingdieven slaan toe in Tilburg en Roosendaal

De politie waarschuwt voor zogenaamde kettingdieven in Roosendaal en Tilburg. In beide plaatsen zijn vrijdag slachtoffers beroofd van hun sieraden. Dat doen kettingdieven op een uitgekiende manier. De politie denkt dat het telkens om dezelfde daders gaat.

Lees meer

Onrustige laatste uitgaansnacht in Tilburg, ook opstootjes in Breda

Het was onrustig in Tilburg vrijdagavond, tijdens wat voorlopig de laatste stapavond was. Er zijn in totaal tien mensen opgepakt.

Lees meer

Grote zoekactie naar drenkeling in de Maas bij Oeffelt

De politie is een grote zoekactie gestart naar een mogelijke drenkeling in de Maas, bij Oeffelt. Er is onder meer een boot en een politiehelikopter ingezet om te helpen bij de zoektocht.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan