Openen in browser

        

Unmute Us-demonstraties in Eindhoven en Tilburg: 'Het is net een festival'

Duizenden actievoerder zijn op de been in Eindhoven en Tilburg om te demonstreren tegen het lamleggen van de cultuur- en evenementenbranche door coronamaatregelen. In Eindhoven zijn de verwachte 5000 demonstranten zeker gehaald en in Tilburg lopen ook honderden actievoerders mee in de protestmars. De sfeer is uitgelaten en gezellig. Ook in andere steden wordt actie gevoerd voor de evenementen- en cultuurbranche.

Lees meer

Buurt schrikt van schoten centrum Eindhoven: 'Snel balkondeur dichtgedaan'

Bewoners van de binnenstad in Eindhoven schrokken vrijdagnacht wakker van verschillende schoten. Agenten trokken hun wapen bij het aanhouden van een man aan de Smalle Haven. Die zou samen met nog een andere man een beveiliger op het Stadhuisplein hebben bedreigd met iets dat op een vuurwapen leek.

Lees meer

Sportschool staat voor tweede keer blank na hoosbui

Voor de tweede keer in een jaar staat Sportcentrum Body Shape blank in Nieuwkuijk na een enorme regenbui. Volgens getuigen kwam het vrijdagavond met bakken uit de lucht. Net zoals bij een eerdere hoosbui staan de sportruimten en kleedkamers van de Nieuwkuijkse sportschool blank.

Lees meer

Arrestatieteam schiet van A59 tijdens hevige regenbui

Twee auto's van een arrestatieteam zijn vrijdagavond rond elf uur van de A59 geschoten tijdens een hevige regenbui, vermoedelijk vanwege aquaplaning. Dit gebeurde bij Nieuwkuijk. Op het moment dat het ongeluk gebeurde, kwam de regen volgens een getuige 'met bakken uit de hemel' en zou er veel water op de weg hebben gestaan.

Lees meer

Helma verlaat na 50 jaar trouwe dienst haar supermarkt: 'Jihaaa, ik ga'

Helma van Rijsingen is wereldberoemd in de Albert Heijn XL aan de Limburglaan in Eindhoven. Ze werkt er maar liefst vijftig jaar. Maar nu gaat ze met pensioen en neemt ze afscheid van haar collega's en klanten.

Lees meer

Politie schiet bij aanhouding duo in de binnenstad van Eindhoven

Agenten hebben vrijdagnacht meerdere schoten gelost bij het aanhouden van twee mannen in de binnenstad van Eindhoven. Volgens een getuige zouden de verdachten gedreigd hebben met iets dat op een vuurwapen leek.

Lees meer

Terras kapotgereden bij achtervolging in Breda

Een politieachtervolging eindigde vrijdagavond op een terras in Breda. Een man reed met zijn auto een deel van een terras aan de Willemstraat aan gort. Niemand raakte gewond.

Lees meer

Hoogwerker valt om in Breda, schoonmaker in bakje gewond

In de Baronielaan in Breda is zaterdagochtend een bouwkraan omgevallen. Hierbij zou volgens een politiewoordvoerder iemand gewond zijn geraakt. Volgens een getuige gebeurde het ongeluk toen iemand de kraan bediende. Mogelijk stond de hoogwerker niet stabiel genoeg en is de gewonde een medewerker van een schoonmaakbedrijf.

Lees meer

Coronanieuws: 153 nieuwe besmettingen in Brabant

Ook deze zaterdag houden we je in dit blog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in en buiten Brabant.

Lees meer

Annelies kreeg 5000 euro van anonieme schenker om vluchtelingen te helpen

Annelies Rosier uit Eindhoven loop zaterdagnacht mee in de twaalfde editie van de 'nacht van de vluchteling' in Tilburg. "Ik kan kippenvel krijgen als ik iemand zie stralen omdat zijn leven weer toekomst heeft." Met name dankzij een gulle anonieme schenker, heeft ze al duizenden euro's sponsorgeld ingezameld.

Lees meer

Voetgangers sprongen achter boom om aanrijding in Breda te voorkomen

Twee voetgangers die vrijdagavond bijna werden aangereden door een automobilist in Breda hebben aangifte gedaan van poging doodslag. De automobilist crashte rond kwart voor acht op de Willemstraat en raakte daar terrasmeubels. "Stoelen en tafels vlogen in het rond", laat een politiewoordvoeder weten.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan