Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Blikseminslag brengt huis forse schade toe, echtpaar naar ziekenhuis

Blikseminslag heeft vrijdagnacht grote schade veroorzaakt aan een huis in Beugen. De achteraf gelegen en vrijstaande woning aan de Heiveldsestraat brandde voor een deel uit. De bewoners, een echtpaar op leeftijd, raakten gewond en zijn met zuurstoftekort naar een ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Code geel: tropische buien en onweer, Efteling vraagt mensen om te schuilen

Na een zonnige en zomerse dag, geldt vrijdagavond toch echt code geel in onze provincie omdat er kans is op zware windstoten, blikseminslag en hagel. Aan het begin van de avond was er vooral sprake van hier en daar een tropische bui. Voor later op de avond en in de nacht worden wel nog flinke onweersbuien verwacht. Vanaf een uur of tien ging het op veel plekken al los.

Lees meer

112-opname van verdachte doodsteken Megan (15) tegengehouden vanwege beroepsgeheim

Het telefoongesprek dat de 16-jarige verdachte van de moord op Megan uit Breda had met de 112-centrale wordt tegengehouden als bewijs. De centralist en de ambulancedienst beroepen zich op hun medisch beroepsgeheim. Dat bevestigt de advocaat van de verdachte na berichtgeving door De Telegraaf.

Lees meer

Coronanieuws: Nederland koopt honderdduizenden doses nog onaf Brits coronavaccin

Nederland krijgt mogelijk eind dit jaar al 'enkele honderdduizenden' doses van een Brits vaccin dat tegen het coronavirus zou kunnen beschermen. Met Duitsland, Frankrijk, Italië koopt Nederland driehonderd miljoen doses van het middel, waarvan nog moet worden aangetoond dat het werkt en veilig is. In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws, voor Brabant, dat te maken heeft met de coronacrisis.

Lees meer

Iedereen kende André op zijn driewieler met oranje vlaggetje, binnen 12 uur overleed hij aan corona

Bijna iedereen kende André van Zutven wel, fietsend op zijn driewieler met oranje vlaggetje door Boekel. Op 19 maart overleed hij als een van de eersten in Boekel aan de gevolgen van het coronavirus. André had een verstandelijke beperking. Hij werd 67 jaar. Zijn zes broers en zussen blikken terug op zijn leven en een moeilijke tijd.

Lees meer

Jonge inbrekers verstoppen zich onder bed en vluchten het dak op

Drie jongens van 16 jaar oud zijn vrijdagnacht kort na twee uur betrapt bij een inbraak in een huis aan het Sterrebos in Breda. Het gaat om twee jongens uit Breda en één uit Oosterhout. Een buurtbewoner zag in het huis licht van zaklampen en waarschuwde de politie.

Lees meer

Vermoorde tonprater Frank Schrijen lag dagen dood in zijn huis voordat hij werd gevonden

Frank Schrijen heeft zeker drie dagen dood in zijn huis aan de Steenstraat in Boxmeer gelegen voordat hij er op 1 maart werd aangetroffen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. De 56-jarige tonprater was door geweld om het leven gekomen.

Lees meer

Gewapende overval op cafetaria Marian in Breda, politie zoekt jonge daders

Twee jongemannen hebben vrijdagavond geprobeerd een overval te plegen op cafetaria Marian aan de Ginnekenweg in Breda. Ze hebben daarbij gedreigd met een mes. Er is niks buitgemaakt.

Lees meer

Bolwerk Sint Jan in Den Bosch valt op in Europa: het unieke gebouw is genomineerd voor een prijs

Waar vroeger de stadsmuren en stadspoort van Den Bosch stonden, staat nu het Bolwerk Sint Jan. Als bezoekerscentrum voor toeristen die naar Den Bosch komen, als horecagelegenheid aan de oever van de Sint-Janssingel en als plek waar je de restanten van de stadsmuren kunt bekijken. Het bolwerk is nu genomineerd voor een Europese erfgoedprijs.

Lees meer

Rinus moest duizenden moedernertsen en hun pups ruimen: 'Een van de zwartste dagen uit mijn leven'

Alle besmette nertsenhouderijen zijn deze week geruimd. In onze provincie gaat het om elf bedrijven, waaronder dat van Rinus Janssen uit Landhorst. Hij blikt terug op een loodzware week.

Lees meer

Sanne Voets in tranen na overlijden succespaard Vedet: 'Alles wat ik ben, heb ik aan hem te danken'

Gebroken is ze. De tranen biggelen over haar wangen. Het plotselinge overlijden van haar succespaard Vedet komt hard aan bij Sanne Voets. Met Vedet won de Berghemse amazone een karrenvracht aan titels in de internationale paardensport. De combinatie kroonde zich tot Nederlands, Europees en wereldkampioen paradressuur. Het succesvolle paard overleed letterlijk in Sannes armen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant