Openen in browser

        

Winkeleigenaar bedreigd omdat hij geen ongevaccineerden binnenlaat

Bedreigingen, telefoontjes waarin hij wordt uitgescholden voor NSB’er, vernietigende recensies op Google: een winkeleigenaar in Eindhoven wordt af en aan lastiggevallen omdat hij weigert ongevaccineerden binnen te laten in zijn winkel. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie voor bedreiging. “Het blijft maar gaan en het houdt maar niet op.”

Lees meer

11 tegendemonstranten aangehouden bij sinterklaasintocht in Breda

Bij de sinterklaasintocht in Breda is zaterdag, als enige plek in Nederland, gedemonstreerd door actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP). De politie heeft elf tegendemonstranten aangehouden die opdrongen naar betogers. De actiegroep demonstreerde bij Park Valkenberg, waar een sinterklaasfeest werd gevierd met grijze pieten.

Lees meer

112-nieuws: automobilist crasht op A27 • 'flinke aanrijding' in Tilburg

In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Coronanieuws: veel minder positieve tests, vertekend beeld door storing

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Schokkende zedenzaak: 17 mannen vervolgd voor betaalde seks met meisje (16)

Een 16-jarig meisje uit Eindhoven heeft zeker honderd betaalde seksafspraken gehad met mannen. Die vonden plaats in verschillende hotels en auto’s in en buiten Brabant. Zeventien mannen die klant waren bij de minderjarige prostituee staan hiervoor in november terecht. Er hangt hen een gevangenisstraf boven het hoofd.

Lees meer

'Oasisprikkers' kunnen hun lol op in tuincentrum Tilburg

De tijd van kerststukjes is aangebroken, en daarmee worden ook de blokken Oasis-steekschuim weer aangesleept. Die groene blokken waar de takjes hulst ingeprikt moeten worden, zijn vaak slachtoffers van 'Oasisprikkers'. Mensen die hun vingers niet thuishouden en ze in het groene schuim steken. Intratuin in Tilburg was er klaar mee en bedacht de oplossing.

Lees meer

Theaters mogen toch openblijven: 'Deze zag ik niet aankomen.'

Directeur Ruud van Meyel van het Chassé Theater in Breda is verheugd met de nieuwe coronamaatregelen. Tijdens de persconferentie vertelde demissionair premier Mark Rutten vrijdagavond dat de theaters open mogen blijven en zich niet aan de verplichte sluitingstijd van 18.00 uur hoeven te houden. "Die zag ik niet aankomen", zegt de opgeluchte directeur Van Meyel.

Lees meer

Extra politie bij TOP Oss: 'Angst voor vernielingen'

De politie is vrijdagavond met meer agenten dan normaal aanwezig geweest bij de wedstrijd tussen TOP Oss en Helmond Sport in de Keuken Kampioen Divisie. De politie zegt 'signalen' te hebben ontvangen over mogelijk ernstige verstoringen van de openbare orde.

Lees meer

Man opgepakt die uit het niets een jongen (13) mishandelde in Dongen

Een 18-jarige man is vrijdagmiddag aangehouden vanwege het mishandelen van een 13-jarige jongen op de Kanaaldijk Noord in Dongen donderdag. Dat maakte de politie zaterdag bekend. De fiets van de jongen werd in het water gegooid.

Lees meer

In de oorlog uitkijkpost, nu woonhuis: deze bijzondere molen staat te koop

Uitkijkpost, slaapplek voor honderden concentratiekampgevangenen en doelwit van granaatinslagen. De Schuddebeurse Watermolen in Lage Zwaluwe heeft een bijzondere oorlogsgeschiedenis. Nu is de molen omgetoverd tot woonhuis en op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Lees meer

Aftrap bij FC Eindhoven half uur eerder zodat publiek nog kan komen

Bij de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Eindhoven en FC Dordrecht mag zaterdagmiddag nog publiek komen kijken. De KNVB heeft de aftrap een half uur vervroegd, van halfvijf naar vier uur, zodat het duel in het Jan Louwers Stadion voor zes uur klaar is. FC Eindhoven - FC Dordrecht is voorlopig de laatste sportwedstrijd met publiek langs de lijn.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan