Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Kamp Vught verbijsterd over jodenuitspraak van voorman Farmers Defence Force

Bij Nationaal Monument Kamp Vught is met diepe verontwaardiging gereageerd op de uitspraken van Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force. Vrijdag vergeleek hij de manier waarop boeren worden behandeld met de situatie van de joden in de Tweede Wereldoorlog. "Dit is een onvoorstelbaar domme uitspraak", laat directeur Jeroen van den Eijnde van Kamp Vught in een felle reactie weten.

Lees meer

Kluis met 1500 euro gestolen van kinderboerderij in Oss

Het was een enorme domper voor de medewerkers van kinderboerderij De Elzenhoek in Oss toen ze zaterdagochtend zagen dat er was ingebroken. De kluis, met daarin de opbrengst van de kerstmarkt, bleek te zijn gestolen. "Hadden we gisteren nog zo'n leuke avond met de kerstmarkt, vandaag waren we echt aangeslagen door de diefstal", vertelt bedrijfsleider Talitha Visser.

Lees meer

Van volledige steun tot schaamte en afschuw: wisselende reacties op optreden Farmers Defence Force

Staan we nog met z'n allen achter de boeren na het protest van vrijdag? Of begint de steun langzaam maar zeker af te brokkelen? Op een poll op de Facebookpagina van Omroep Brabant wordt heel wisselend gereageerd op de actie van Farmers Defence Force (FDF) en de uitspraken van voorman Mark van den Oever.

Lees meer

Politie houdt Farmers Defence Force scherp in de gaten in aanloop naar boerenprotest

De politie bereidt zich achter de schermen voor op het aangekondigde boerenprotest van komende woensdag. De acties zijn aangekondigd door Farmers Defence Force (FDF). De boeren steggelen al enige tijd met de overheid over het stikstofbeleid. Details over de acties van woensdag ontbreken nog.

Lees meer

Tientallen vuilniszakken met gebruikte luiers gedumpt in twee natuurgebieden

Een 32-jarige Tilburger heeft bekend dat hij afval heeft laten dumpen in twee natuurgebieden in Tilburg en Moergestel. De man had iemand anders geld betaald om het afval te lozen. De verdachte moet de opruimkosten van de dumpingen betalen aan de twee gemeentes.

Lees meer

Zelfgemaakt explosief gevonden in auto in woonwijk Eindhoven

De politie heeft vrijdagnacht een zelfgemaakt explosief gevonden in een auto. De auto stond geparkeerd in stadsdeel Woensel-Zuid in Eindhoven. Een ruit van de auto was ingetikt.

Lees meer

Jannie Visscher verkozen tot nieuwe voorzitter van SP

De leden van de SP hebben Jannie Visscher gekozen als nieuwe partijvoorzitter. Visscher, die de voorkeur had van het partijbestuur, versloeg uitdager Patrick van Lunteren uit Breda. Ze kreeg bijna twee derde van de stemmen.

Lees meer

Jan van Lierop (19) wil de kost verdienen met poolbiljarten en meditatie helpt daarbij

Jan van Lierop uit Deurne is al de beste van Nederland en nu wil hij de rest van de wereld veroveren. Hij hoopt dat het EK van 2020 in Finland het begin is van een internationale carrière in het poolbiljarten. “Ik ga voor een medaille.”

Lees meer

Automobilist rijdt bij ruzie in op man

Een 26-jarige man uit Roosendaal is vrijdagavond aangehouden omdat hij met zijn auto was ingereden op een andere man. De politie houdt rekening met een relationeel conflict.

Lees meer

Politieauto geramd tijdens achtervolging door Nuenen, agent bijna aangereden

Een 33-jarige man uit Veghel is aangehouden nadat hij vrijdagnacht met zijn auto inreed op een agent. Hij ging er vervolgens op hoge snelheid vandoor en haalde onderweg levensgevaarlijke capriolen uit. De automobilist is vastgezet.

Lees meer

Bart hoort soms stemmen in zijn hoofd en dat is gekmakend: 'Maar ik ben geen gekkie'

Bosschenaar Bart de Ruijter (47) was tot zijn 19e een doodnormale jongen. Veel vrienden, hockeyde en lekker naar de kroeg. Tot hij bij de start van zijn managementopleiding in Den Haag in een psychose terechtkwam. "Je gaat door een hel. Je hebt waanideeën. Stemmen in je hoofd en je gedraagt je bizar. Weer bij zinnen is er de schaamte." Bart legt nu uit dat hij heel soms gek doet, maar niet gek is.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant