Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Groep jongeren aangehouden na lastigvallen en mishandelen fietsers in Deurne

Een groep jongeren is opgepakt voor het lastig vallen en mishandelen van fietsers in de Energiestraat in Deurne. De aanleiding voor het lastigvallen van de fietsers in de nacht van vrijdag op zaterdag wordt onderzocht.

Lees meer

24 medewerkers van Hema in Tilburg in quarantaine na meerdere coronabesmettingen

Zeven medewerkers van het Hema filiaal in het centrum van Tilburg zijn besmet geraakt met het coronavirus. Zeventien andere personeelsleden met wie zij nauw contact hebben gehad, zitten in thuisquarantaine. Voor klanten van de Hema zou er geen gevaar zijn geweest.

Lees meer

Coronanieuws: coronavirus zet opnieuw streep door oefenduel NAC Breda

In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen rond het coronavirus.

Lees meer

Eigenaren restaurant Lotus in Leende geëmotioneerd na crowdfunding dorpsgenoten

Maarliefst 5353,18 euro is er opgehaald voor de eigenaren van Chinees restaurant Lotus in Leende. Jim Lan en Qiyue Luo zaten sinds februari vast in China door het coronavirus. Inwoners uit Leende lieten het er niet bij zitten en startten een crowdfunding op. Vrijdag was het moment om de familie Luo te verrassen. "Ik heb er eigenlijk nog steeds geen woorden voor", zegt dochter Luoxin Luo.

Lees meer

18-jarig fietser neergestoken door groep jongeren in Deurne

Een 18-jarige jongen is vrijdagnacht rond halftwee neergestoken op het Haageind in Deurne. Hij is met spoed in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Naar de daders wordt nog gezocht.

Lees meer

Schuur volledig uitgebrand in Hoogeloon, gasfles op tijd weggehaald

Een houten schuurtje in Hoogeloon is helemaal uitgebrand. Het schuurtje stond vlak naast een woning aan het Dominépad in Hoogeloon. Niemand raakte gewond.

Lees meer

Sneller weten dat je géén COVID-19 hebt, dankzij slimme rekenmethode

Slimme computers en rekenmethodes helpen artsen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven bij het uitsluiten van COVID-19 bij patiënten die binnenkomen op de spoedeisende hulp. Want ook iemand die met een gebroken been binnenkomt, kan corona hebben zonder symptomen.

Lees meer

Paula zat drie jaar in een Jappenkamp: 'We hebben ontzettende honger gehad en zaten onder de wonden'

We kennen de verhalen van Duitse concentratiekampen, maar in diezelfde tijd zaten ook in Nederlands-Indië, nu Indonesië, duizenden Nederlanders vast onder het regime van de Japanners. De Boxmeerse Paula Cremers-Cardynaals (84) zat in zo’n Jappenkamp. Op 15 augustus 1945, vandaag 75 jaar geleden, kwam de Tweede Wereldoorlog tot een einde, toen Japan zichzelf na de atoombomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki overgaf. Ook dit deel van onze geschiedenis mag volgens Paula niet vergeten worden: ‘De moeders in de kampen zijn zo heldhaftig geweest om de kinderen en zichzelf te laten overleven.”

Lees meer

Agressieve man gooit strijkplank en trap naar agent tijdens arrestatie

Een 46-jarige man heeft vrijdagmiddag een agent verwond bij zijn arrestatie in Werkendam. De agressieve arrestant gooide onder meer een trap en strijkplank naar agenten.

Lees meer

Zwaarste klok van Grote Kerk in Breda slaat 75 keer om einde Tweede Wereldoorlog te herdenken

De zwaarste klok van de Grote Kerk in Breda - de Nassauklok - slaat zaterdagochtend om tien minuten over elf 75 keer achter elkaar. Daarmee herdenkt het Klokkenluiders Gilde Breda dat het dan precies 75 jaar geleden is dat het Japanse leger capituleerde en de Tweede Wereldoorlog definitief voorbij was. "Wij dragen graag ons steentje bij aan die herdenking", aldus John Gruijters van het Gilde.

Lees meer

Coronabesmettingen bij Hema in centrum Tilburg: winkel werd al eerder ontsmet

Vier medewerkers van het Hema-filiaal in het centrum van Tilburg zijn vorige week vrijdag al uit voorzorg naar huis gestuurd. De winkel is toen ook ontsmet. Dat laat woordvoerder Frederike van Urk zaterdag weten aan Omroep Brabant. Afgelopen dinsdagnacht werd de winkel nogmaals ontsmet, nadat er opnieuw besmettingen aan het licht kwamen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant