Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Hoe de sinterklaasintocht in Eindhoven dit jaar wél weer een (bijna) onverstoord kinderfeest werd

De sinterklaasintocht in Eindhoven is zaterdag rustig verlopen. Rellen waren er niet, blije kinderen des te meer. In de aanloop naar de intocht werden verschillende demonstraties aangekondigd van voor- en tegenstanders van zwarte piet. Die gingen, op eentje ver buiten het centrum na, uiteindelijk toch niet door. Het werd een zaterdagmiddag die draaide om puur kindergeluk. Op twee aanhoudingen na, zo laat de politie weten.

Lees meer

FC Eindhoven bestaat 110 jaar, 6 dingen die je moet weten over de jarige profclub

Op zaterdag 16 november is het 110 jaar geleden dat FC Eindhoven werd opgericht. De club is een vaste waarde in de Keuken Kampioen Divisie, het tweede niveau van Nederland. Maar in de lange geschiedenis van de club waren er ook grote hoogtepunten en bijzondere prestaties. We hebben een lijstje gemaakt van zes bijzondere feiten die je moet weten over de Eindhovense club.

Lees meer

Jongens zorgen voor veel overlast in Terheijden en worden opgepakt

Twee jongens uit Terheijden zijn deze week aangehouden omdat zij al lange tijd voor overlast zorgden in het dorp. Dat maakte de politie zaterdagmiddag bekend.

Lees meer

Dode in water gevonden in Dongen

In de buurt van de Triangellaan in Dongen is zaterdagochtend een lichaam gevonden door een voorbijganger. Volgens de politie lag het lichaam in het water.

Lees meer

Sinterklaas en Zwarte Piet aangekomen in Eindhoven, twee aanhoudingen tijdens intocht

Sinterklaas en zijn zwarte pieten zijn veilig aangekomen in Eindhoven. De intocht is rustig verlopen. De politie meldt dat twee personen zijn aangehouden. Ook bij de demonstratie voor het behoud van Zwarte Piet, in Woensel, ging het er rustig aan toe. Omroep Brabant hield een liveblog bij.

Lees meer

Luchtballonnen scheren over huizen in Tilburg: 'Het was echt beangstigend'

Bewoners van de wijk Reeshof in Tilburg schrokken zaterdagochtend wakker van luchtballonnen die over hun huizen scheerden. De ballonnen waren in de lucht vanwege wedstrijden om de Ad Ballon Cup.

Lees meer

Man schopt agent tegen hoofd tijdens arrestatie in Tilburg

Een man heeft vrijdagavond een agent tegen het hoofd geschopt. Dit gebeurde tijdens zijn arrestatie. De politie vermoedt dat de man onder invloed was van drugs.

Lees meer

Hendrik tekende voor de Waffen-SS en sneuvelde 3000 kilometer van huis

In de huiskamer van de familie Hoeks in Berghem hing een familiefoto prominent aan de wand. "Oom Jan, oom Hendrik en oom Mies staan op die foto", vertelt neef Leo Hoeks. "Over oom Jan en oom Mies werd volop gesproken. Geen woord over oom Hendrik. Niet één woord." Het zwijgen over Hendrik was veelzeggend.

Lees meer

Hij komt, hij komt... maar komen er ook demonstranten in Eindhoven?

Sinterklaas maakt zich op voor een drukke dag. Niet alleen laat de goedheiligman zijn bebaarde gezicht zaterdag zien bij de landelijke intocht, ook in Eindhoven wordt hij rond het middaguur feestelijk onthaald. Vol verwachting klopten de afgelopen dagen dan ook de kinderhartjes in de stad. Maar spanning was er ook bij de minder gelovigen, want het leek een bonte verzameling van demonstranten te worden. Onder meer Pegida en Kick Out Zwarte Piet zouden van zich laten horen. Maar de afgelopen dagen trokken zij beiden hun pepernoot weer in.

Lees meer

West-Brabant krijgt steeds meer duurzame energie door samenwerking 16 gemeenten

Met een moeilijk woord heet het 'energietransitie', maar het komt er simpelweg op neer dat gemeenten vliegende haast hebben om energie milieuvriendelijker op te laten wekken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen, windmolens of het gebruik van restwarmte uit bedrijven. In West-Brabant hebben de zestien gemeenten daarvoor hun krachten gebundeld. "Als we over onze grenzen heen kijken, dan worden we daar sterker van. De gemiddelde inwoner ziet het ook gebeuren, want her en der ziet hij de windmolens verrijzen en steeds meer daken komen vol te liggen met zonnepanelen", zegt de Bredase wethouder Greetje Bos.

Lees meer

Hoe gaat het nu met René en Karin uit 'Ik sla mijn vrouw?' [PODCAST]

René en Karin hebben allebei te maken gehad met huiselijk geweld. De een als dader, de ander als slachtoffer. Ze kennen elkaar niet, maar deden beiden hun eigen, persoonlijke verhaal in de Omroep Brabant podcast 'Ik sla mijn vrouw'. In aflevering vier, 'Spijt', praten ze over hoe hun leven zo heeft kunnen lopen, en hoe het nu met ze gaat.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant