Openen in browser

        

Coronanieuws: 1059 nieuwe Brabantse besmettingen en mogelijk snellere vaccinatie ziekenhuispersoneel

Via dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de coronacrisis in en voor Brabant.

Lees meer

Biezenmortel hoort bij Tilburg, en iedereen mag het weten

In het hartje van Tilburg staat sinds zaterdag een grote wegwijzer die de richting naar Biezenmortel aangeeft. Sinds 1 januari hoort Biezenmortel bij de gemeente Tilburg en dat willen de initiatiefnemers aan iedereen laten weten. "Wij willen gezien worden", legt Ronald Maas uit. "We hoorden eerder bij Haaren. En onze ervaring is: als je niets doet, gebeurt er ook niets. Vandaar deze ludieke actie."

Lees meer

Eerste zorgmedewerkers van verpleeghuizen hebben uitnodiging voor coronavaccinnatie binnen

De eerste Brabantse zorgmedewerkers hebben dit weekeinde per brief een uitnodiging ontvangen om zich op korte termijn te laten vaccineren. Zij kunnen maandagochtend vanaf 8 uur naar een landelijke telefoonlijn bellen om een afspraak te maken. Dat staat in uitnodigingen van verschillende instellingen die Omroep Brabant heeft ingezien.

Lees meer

Onherkenbare Michael van Gerwen na historische 5-0 nederlaag uitgeschakeld op WK Darts

Michael van Gerwen heeft een zeer pijnlijke en zware nederlaag geleden op het WK Darts in Londen. De darter uit Vlijmen beleefde een totale off-day en wist niet één set te pakken tegen Dave Chisnall. De Engelsman was met maar liefst 5-0 te sterk voor de drievoudig wereldkampioen, die het nieuwe jaar niet slechter had kunnen beginnen. Hij ligt uit het toernooi.

Lees meer

Vrouw overleden nadat ze met auto Zuid-Willemsvaart was ingereden

De vrouw die vrijdagavond met haar auto bij Erp in de Zuid-Willemsvaart was gereden, is overleden. Ze was in een zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht. Hier is ze bezweken aan haar verwondingen.

Lees meer

Auto rijdt Zuid-Willemsvaart in, duikteam haalt slachtoffer uit het water

Een vrouw is vrijdagavond rond halfelf met haar auto in het water van de Zuid-Willemsvaart bij Erp gereden. Dat gebeurde vlakbij Sluis 5. Duikers van de brandweer hebben haar uit de auto gehaald en hulpverleners begonnen daarop met reanimatie.

Lees meer

Getuige filmt toevallig inbraak en helpt politie bij aanhouding verdachte

Een man die vrijdag in Tilburg een inbraak filmde, heeft de politie geholpen bij de aanhouding van de verdachte van de kraak. De getuige zag toevallig dat er iemand aan het inbreken was bij een gezondheidspraktijk aan de Fazantenjachtstraat. Hij maakte hiervan opnamen met zijn mobieltje en vertelde dit agenten toen die op de inbraakmelding waren afgekomen.

Lees meer

Bianca na overlijden van cliënt dagbesteding: 'Geniet van het leven, het kan ineens voorbij zijn'

Wie werkt met kwetsbare ouderen ontkomt er niet aan dat er soms afscheid genomen moet worden, omdat er iemand overlijdt. Dat weet ook Bianca van Wezenbeek (39), die voor Thebe de dagbesteding verzorgt voor kwetsbare ouderen in Kaatsheuvel. Maar als er dan zo'n verdrietig telefoontje komt, doet het wel pijn. "Meneer was nog zo vief..."

Lees meer

Tilburg onderuit in battle met Nijmegen, slechts 705 Tilburgers laten de fles een maand staan

En de winnaar is ... Nijmegen. In een wedstrijd waarbij de Gelderse stad Tilburg uitdaagde om zoveel mogelijk inwoners zover te krijgen mee te doen aan de 'Ik Pas-Battle', heeft Tilburg kansloos verloren.

Lees meer

Meerdere gewonden bij kop-staartbotsing voor verkeerslicht in Helmond

Bij een kop-staartbotsing voor een verkeerslicht aan de Kanaaldijk Zuid-West in Helmond zijn vrijdagavond alle inzittenden van een van de auto's gewond geraakt. Zij zaten in de auto die stilstond voor een verkeerslicht. Een tweede auto zag dat te laat en botste achterop de stilstaande wagen.

Lees meer

Brandweer heeft uren nodig om brand in huis in Terheijden te blussen

Een huis aan de Hillen in Terheijden is vrijdagnacht getroffen door een brand. De brandweer heeft veel tijd nodig gehad om het vuur te blussen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant