Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Laatste eerbetoon voor verongelukte chauffeur Daisy: erehaag van 250 vrachtwagens

Een indrukwekkend gezicht zaterdagmiddag in het Gelderse Beuningen. Honderden vrachtwagens vormden daar een erehaag voor de verongelukte vrachtwagenchauffeur Daisy (26). Haar kist werd op een oplegger rondgereden en collega's brachten haar een laatste groet.

Lees meer

CDA'ers sluiten de gelederen: 'Deadline voor vergunning milieuvriendelijke stal moet van tafel'

De leden van het CDA in Brabant hebben de rijen gesloten en scharen zich eensgezind achter het standpunt dat boeren niet voor 1 april 2020 een vergunning hoeven aan te vragen voor een milieuvriendelijke stal. Dat maakte voorzitter Inge van Dijk van CDA Brabant na afloop van een speciale vergadering in Tilburg bekend.

Lees meer

175.000 euro aan boetes voor bellen en appen bij controles vanuit touringcar

In vijf dagen tijd zijn er in Oost-Brabant meer dan 730 mensen bekeurd voor het gebruiken van hun smartphone tijdens het rijden. De controles gebeurden vanuit een touringcar op verschillende snelwegen.

Lees meer

Man rijdt brandstichter klem en wordt in hals gestoken

Een 43-jarige man uit Schijndel is vrijdagnacht in zijn hals gestoken aan De Morgenstond in Heeswijk-Dinther. Volgens de politie - die er 's nachts rekening mee hield dat er aan de steekpartij een verkeersruzie was voorafgegaan - lijkt het er op dat het slachtoffer iemand betrapt had die brand wilde stichten.

Lees meer

Waarom ging Karin niet weg bij de man die haar mishandelde? 'De vrijdagen waren het ergst' [PODCAST]

Karin (46) uit Breda is jarenlang mishandeld door haar ex. In 'Ik sla mijn vrouw', de podcastserie van Omroep Brabant, vertelt ze openhartig over deze periode. In aflevering twee gaat ze in op de vraag die heel veel mensen haar al gesteld hebben: Waarom ga je niet weg na die eerste klap?

Lees meer

Van kunstschaats naar klapschaats, Ju-Lin de Visser uit Werkendam stapte over

"Het is allebei op ijs, maar dat is ook echt de enige overeenkomst." Ju-Lin de Visser uit Werkendam begon ooit op kunstschaatsen, maar rijdt alweer haar zesde jaar op de klapschaats.

Lees meer

Auto vliegt uit de bocht, ramt een lantaarnpaal en slaat over de kop in Tilburg

Een auto is zaterdagochtend over de kop geslagen op de Sweelincklaan in Tilburg. De bestuurster is gewond naar een ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Joseph zat 5 jaar onterecht in de cel voor drugssmokkel, nu vertelt hij anderen hoe kostbaar tijd is

Met zijn nagels tikt Joseph Oubelkas (39) uit Raamsdonksveer op zijn witte tanden. "Ze staan misschien niet allemaal recht, maar ik heb ze allemaal nog", zegt hij met een grijns. Die 'blije kop' zoals zijn vrienden wel eens zeggen is kenmerkend voor Joseph, net zoals zijn positieve inborst. Dat is meteen ook verrassend omdat hij vijf jaar onschuldig heeft vastgezeten in de gevangenis in Marokko.

Lees meer

Man (23) op bizarre manier beroofd: hij moest geld pinnen om eigen spullen terug te krijgen

Een 23-jarige man uit Tilburg is zaterdagochtend na het stappen op een heel vreemde manier beroofd op de Spoorlaan. Hij moest geld pinnen en dit afstaan aan de dader, terwijl hij eerder nog een normaal gesprek met diezelfde dader had gevoerd.

Lees meer

Palingboer Paul vindt bedrijfsauto na jaren terug in Marokko: 'Ook daar zijn we populair'

Palingboer Paul Meulendijks uit Helmond had verwacht de bedrijfswagen van zijn ouders nooit meer terug te zien. Toch dook het oude barrel uit 1997 deze week ineens op in Marokko. "Dit is echt prachtig!"

Lees meer

Kan CDA Brabant nog een kant op met hun afwijkende standpunt over stikstofaanpak? [ZES VRAGEN]

Het CDA in Provinciale Staten wil dat de deadline voor boeren die een vergunning voor een milieuvriendelijke stal aan willen vragen niet langer op 1 april 2020 ligt. Die moet worden verschoven. Maar kan dat wel? Zes vragen over de mogelijkheden, onmogelijkheden en de politieke consequenties.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant