Openen in browser

        

Protest van evenementenbranche: 'Volle stadions en Formule 1, dan wij ook'

De verschillende maten waar op dit moment mee gemeten wordt in Nederland zorgen voor veel irritatie en frustratie in de evenementenbranche. Dat is de reden dat er zaterdagmiddag op meerdere manieren wordt geprotesteerd. Niet om alsnog een streep te zetten door evenementen die wel doorgaan, maar om voor alle evenementen het licht weer op groen te zetten.

Lees meer

Kees dacht al dat John de Bever niet ver zou komen in Expeditie Robinson

John de Bever is trots op zijn deelname aan Expeditie Robinson. De zanger uit Berlicum is vanaf volgende week te zien in het survivalprogramma van RTL, al zal hij niet heel lang te bewonderen zijn. Zijn man Kees dacht al dat hij het niet lang zou volhouden en hij zat er niet ver naast.

Lees meer

Stevige onweersbuien met windstoten verwacht voor zaterdagavond

Het KNMI heeft weercode geel afgekondigd van negen uur 's avonds tot één uur 's nachts. Het waarschuwt voor onweersbuien met kans op windstoten en mogelijk veel neerslag in korte tijd.

Lees meer

Doorbraak oude moordzaak Wies Hensen: DNA-profiel van vermoedelijke dader

Na meer dan dertig jaar komt er weer beweging in de onopgeloste moordzaak van de 32-jarige Wies Hensen uit Budel. Na nieuw onderzoek heeft de politie DNA ontdekt van de vermoedelijke dader. Wies werd in 1989 vermoord en achtergelaten in een sloot in Dommelen.

Lees meer

Steekpartij in Uden: man zwaargewond en dader op de vlucht

Op de Marktstraat in Uden is vrijdagavond rond halfnegen een man zwaargewond geraakt bij een steekpartij. De dader sloeg op de vlucht.

Lees meer

Automobilist crasht, ramt een hek en belandt in het water in Breda

Een auto is vrijdagnacht in het water beland voor een autobedrijf aan de Backer en Ruebweg in Breda. Dit gebeurde rond halfeen.

Lees meer

Coronanieuws: 247 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van het laatste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Giel is dol op speciaalbier en verbouwt nu hop voor Brabantse brouwerijen

Zijn omgeving verklaarde hem voor gek. Hop verbouwen brengt niks op, is enorm arbeidsintensief en zorgt niet voor brood op de plank. Juist daarom besloot Giel Bongers (29) er maar eens voor te gaan. Naast zijn fulltimebaan als landschapsontwerper. "Iets doen wat anderen niet doen, dat vind ik nou leuk." Dit najaar moet de halve hectare aan hop zijn tweede grote oogst leveren.

Lees meer

Brand veroorzaakt fikse schade in Oss, buren uit hun huizen gehaald

Een huis aan de Leygraaf in Oss is zaterdagochtend flink beschadigd door brand. Het vuur werd rond kwart over zes ontdekt.

Lees meer

Slachtoffer steekpartij Uden buiten levensgevaar, verdachte spoorloos

De 30-jarige Ossenaar die vrijdagavond zwaargewond raakte bij een steekpartij op de Marktstraat in Uden is buiten levensgevaar. Dat maakt de politie zaterdagochtend bekend. Aan de steekpartij ging een ruzie vooraf.

Lees meer

Kunstenares Ema (21) blij met 2000 euro steun: 'Het geeft me rust'

Geen beurzen en geen exposities. Veel kunstenaars zitten door corona financieel in de problemen. De gemeente Tilburg schiet te hulp met subsidie. Ema Vaneková, 21 en net afgestudeerd, kon lang zonder maar vraagt nu toch om hulp. "Ik heb drie banen om rond te komen, dit geeft me rust."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan