Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Jongen (11) seksueel geïntimideerd op weg naar school: 'Kom hier en trek je broek uit'

Een 11-jarige jongen is donderdagmorgen door een man in Dommelen seksueel geïntimideerd. Hij was op de fiets op weg naar school toen hij op het Christoffelpad door een man werd aangesproken. "Hey geilerd, kom hier en trek je broek uit anders kom ik je achterna", zei de man volgens de moeder van het kind.

Lees meer

Voor- en tegenstanders Zwarte Piet mogen tegelijkertijd demonstreren op Stadhuisplein in Eindhoven

Eindhoven wordt zondag het strijdtoneel van een confrontatie tussen de demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en die van anti-islamorganisatie Pegida. Beide organisaties hebben toestemming gekregen voor een demonstratie op het Stadhuisplein in Eindhoven.

Lees meer

Merel werd seksueel uitgebuit door een loverboy en helpt nu andere meisjes

Op 15-jarige leeftijd viel Merel van Groningen in handen van een loverboy die haar seksueel uitbuitte. Een kinderrechter haalde haar weg maar opnieuw ging het fout. In een instelling werd ze misbruikt door een groepsleider. Intussen is ze 46. Ze heeft boeken geschreven en is een stichting begonnen om andere meiden te helpen. Ze is genomineerd voor de Shakingtree Award en maandag hoort ze of ze die heeft gewonnen.

Lees meer

Coronanieuws: 1014 nieuwe besmettingen gemeld in Brabant

In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van het laatste nieuws rondom de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Demi werkt op de corona-afdeling: 'Ik kan patiënten niet beloven dat het goedkomt'

Als verpleegkundige op een corona-afdeling in het Catharina Ziekenhuis ziet Demi van Uden uit Eindhoven dagelijks de wanhopige strijd van coronapatiënten die vechten voor hun leven. Sommigen halen het, anderen niet.

Lees meer

Auto opgeblazen met vuurwerk: eigenaar looft 5000 euro uit voor 'het plezier van gerechtigheid'

Een auto in Prinsenbeek is vrijdagnacht opgeblazen met zwaar vuurwerk. De eigenaar van de wagen is woedend en looft een beloning uit van 5000 euro voor 'het plezier van gerechtigheid'.

Lees meer

Zwaar vuurwerk door brievenbus van huis gegooid in Tilburg

Bij een huis aan de Rentmeesterlaan in Tilburg is vrijdagavond zwaar vuurwerk door de brievenbus naar binnen gegooid. Dit gebeurde rond tien uur. Waarschijnlijk gaat het om illegaal vuurwerk.

Lees meer

Bianca is woedend nadat haar Audi werd opgeblazen met vuurwerk: 'Ik zat rechtop in bed'

Bianca zit vrijdagnacht om tien over twee rechtop in bed. Een harde knal trilt haar en de rest van de buurt in Prinsenbeek wakker. “Iemand heeft vast vuurwerk in een put gegooid”, zegt Bianca tegen haar vriend. Even later ontdekt het stel dat hun auto is opgeblazen met zwaar vuurwerk. De 'ontplofte' auto, een Audi A3 van ruim een ton, raakt bijna de hele buurt ook letterlijk.

Lees meer

Camper uitgebrand in Den Bosch, explosie van gasfles voorkomen

Aan de Pieter Langendijksingel in Den Bosch is vrijdagnacht een camper in vlammen opgegaan. De camper was geparkeerd bij de Campinafabriek. Rond kwart over twaalf werd de brand ontdekt.

Lees meer

Efteling-bezoekers klagen over drukte tijdens ANWB Ledendag

Bezoekers in de Efteling klagen zaterdag over drukte tijdens de ANWB Ledendag. Sommige bezoekers zouden zich in het park niet aan de regels houden. Het park in Kaatsheuvel zegt dat de foto’s op sociale media enigszins vertekenend zijn: er zijn volgens de Efteling minder mensen aanwezig dan de toegestane capaciteit. "Maar we weten dat het op sommige punten in het park drukker is nu."

Lees meer

Drukte bij protestintocht van voorstanders van Zwarte Piet in Breda: ‘Grijs is geen oplossing’

Voorstanders van Zwarte Piet hielden zaterdagmiddag uit protest een eigen intocht in de Bredase wijk Tuinzigt. Zo'n vijftig Zwarte Pieten liepen mee met de stoet. Zeker honderd mensen kwamen er op af en stonden te kijken. "Zwarte Piet is traditie en moet blijven", vertelt mede-organisator Rob van Groesen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant