Openen in browser

        

Ton stopt met wegrestaurant In 't Groene Woud: 'Heftig voor het personeel'

Al 116 jaar is het een begrip: restaurant In 't Groene Woud bij Vught. Een echt familiebedrijf. Maar daar komt een eind aan. Eigenaar Ton van Pijnenburg en zijn vrouw Ellen van Leusden stoppen er mee. Biefstukrestaurant Loetje neemt de boel over.

Lees meer

Dit zijn de eerste kerstkindjes van Brabant

De geboorte van een kindje is natuurlijk altijd bijzonder, maar een kerstkindje is éxtra bijzonder. Deze baby'tjes kwamen in Brabant ter wereld in de kerstnacht.

Lees meer

Coronanieuws: 1835 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Dode biggetjes en konijnen neergelegd als actie tegen dierenleed met kerst

Op verscheidene plekken in Brabant zijn donderdagnacht dode biggetjes en vleeskonijnen neergelegd. Het gaat om een actie van de Vegan Strike Group. De dieren zijn onder meer gevonden in Boxtel, bij slachthuis Vion en het gemeentehuis, en in Den Bosch, bij het provinciehuis en in de Visstraat. Ook in andere delen van het land werd op deze wijze actie gevoerd.

Lees meer

Kind gewond door rondvliegend glas na ontploffing van vuurwerk

Een kind is kerstavond lichtgewond geraakt nadat vuurwerk tegen een ruit van een huis in Roosendaal was ontploft. Het slachtoffer liep de verwondingen op door rondvliegend glas. De politie, die dit heeft gemeld, is bezig met een onderzoek.

Lees meer

Man doodgestoken in Oosterhout, 'verdachte is ex van zijn partner'

De Stuifduin, een rustige straat in Oosterhout, kerstverlichting aan de gevels. Hier speelde zich in de kerstnacht een drama af, toen een bewoner werd neergestoken en korte tijd later bezweek aan zijn verwondingen. Het zou gaan om een drama in de relatiesfeer.

Lees meer

Bewoner overleden na steekpartij in huis Oosterhout, twee mannen opgepakt

De bewoner van een huis aan de Stuifduin in Oosterhout is in de nacht van vrijdag overleden na een steekpartij. Twee mannen, een 33-jarige Eindhovenaar en een 34-jarige man uit Rotterdam, zijn opgepakt op verdenking van betrokkenheid. De verdachte zou de ex van de vrouw van de doodgestoken man zijn.

Lees meer

Onrustige kerstnacht in Veen met vier autobranden

In Veen zijn in de nacht van kerstavond vier sloopauto's in vlammen opgegaan. Zo'n driehonderd mensen stonden bij het vuur te kijken op het beruchte kruispunt van de Witboomstraat en de Van der Loostraat.

Lees meer

José (84) wacht de eerste kerst zonder haar man: 'We missen hem zo erg'

José van Meerendonk (84) uit Tilburg en haar man Ton waren onafscheidelijk totdat hij vorig jaar, de ochtend na tweede kerstdag, plots overleed. José heeft al vanaf haar dertigste reuma en Ton was al die tijd mantelzorger. Deze kerst belooft zwaar te worden voor José, want ze zouden nu zestig trouwjaar getrouwd zijn en het wordt de eerste kerst zonder haar man.

Lees meer

Test je kennis over 2021 in onze nieuwsquiz

2021 is bijna voorbij. Een jaar waarin het nieuws over de coronacrisis overheerste, maar er gebeurde veel meer. Hoe goed heb jij het Brabantse nieuws afgelopen jaar gevolgd? Test je kennis in de Brabant Nieuws Jaaroverzicht Quiz.

Lees meer

Écht industrieel wonen kan in dit stukje Brabantse geschiedenis

Industrieel is nog altijd hot. En voor de echte liefhebber van de trend staat een bijzonder pand te koop in Chaam. Het gaat om een oude leerlooierij aan de Dorpsstraat. In dit gebouw uit 1927 werd vroeger leer gemaakt. Een industrie die voor driehonderd jaar aanwezig was in Brabant. Ondertussen is de industrie verdwenen, maar je kan nog wel in de oude panden wonen. Voor een kleine zeven ton wel te verstaan.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan