Openen in browser

        

Man zwaargewond door steekpartij in Tilburg

De politie heeft zaterdagmiddag aan de Dirigentenlaan in Tilburg een zwaargewonde man gevonden. Ze denkt dat hij het slachtoffer is van een steekpartij.

Lees meer

Mondkapjes zijn verleden tijd: 'Dit is heel bevrijdend'

“Ik heb vanmorgen een gat in de lucht gesprongen!”, zegt een oudere dame in het winkelcentrum aan de Bisschopsmolenstraat in Etten-Leur enthousiast. Dat de verplichting om een mondkapje te dragen in winkels sinds zaterdag is opgeheven is voor de meeste mensen hier heel goed nieuws. “Het voelt als een bevrijding.”

Lees meer

Tijger werd beschoten met een luchtbuks en overleeft het misschien niet

Wie heeft woensdagochtend in Geldrop een kat neergeschoten met een luchtbuks? Dat is de vraag waar Donella Verbon en de politie zich mee bezig houden. Tijger, de kat van Donella, ligt in het Evidensia Dierenziekenhuis in Geldrop en overleeft het misschien niet. "Waarom zou iemand proberen een kat dood te schieten? Dat kan er bij mij echt niet in."

Lees meer

Fietser rijdt kanaal in, hulpverleners massaal opgetrommeld hem te redden

Een fietser is vrijdagnacht in het water van het Eindhovens Kanaal beland in Eindhoven. Direct na de melding, rond twintig over een, werden een traumahelikopter, ambulances, brandweer en politie ingeschakeld. De man is gewond naar een ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Coronanieuws: Voor het eerst sinds september geen coronadoden gemeld

Ook deze 26e juni is er weer van alles te berichten over het coronavirus - in en buiten Brabant. Via dit liveblog houden we je op de hoogte.

Lees meer

Man (70) dood gevonden in huis in Lieshout: ook sectie wijst op misdrijf

Sectie op het lichaam van de man die vrijdag 11 juni dood in zijn huis in Lieshout werd gevonden, heeft aangetoond dat hij zeer waarschijnlijk door geweld om het leven is gekomen. Dit meldt de politie. Ze was er al snel na de vondst vanuit gegaan dat de man slachtoffer was geworden van een misdrijf. Ze maakte deze zaterdag ook officieel bekend dat het gaat om een man van zeventig.

Lees meer

Discotheken en nachtclubs eindelijk open, ook 1,5 meter afstand opgeheven

Het leek wel Oud en Nieuw. Op tal van plekken in Brabant (en daarbuiten) was het vrijdagavond klokslag twaalf uur groot feest. Eindelijk mochten discotheken, nachtclubs en andere horecazaken ’s nachts weer opgezocht worden. Tot in de vroege ochtenduren.

Lees meer

Nieuwe Van Goghs ontdekt, ze zaten als boekenlegger verstopt in een boek

Er zijn een aantal nieuwe tekeningen van Vincent van Gogh gevonden, die getekend zijn in Etten-Leur. Het zijn snelle tekeningen die hij maakte voordat hij besloot kunstenaar te worden, zegt Ron Dirven, directeur van het Van Goghhuis in Zundert. De curator van het Van Gogh Museum in Amsterdam belde hem om te laten weten dat de tekeningen in zijn bezit waren.

Lees meer

Enorme feestrok voor 75 jaar vrijheid bij Nationaal monument Kamp Vught

Je kan er niet omheen. Bij voor het Nationaal Monument Kamp Vught en de grote blauwe deur van de Vughtse gevangenis staat een vier meter hoge feestrok. Het kunstwerk geeft extra kleur aan het normaal wat grauwe plein. Vrijdag werd de feestrok opgebouwd om extra aandacht te vragen voor de verhalen over wat vrijheid betekent.

Lees meer

Bakkerij Maassen in Wanroij mag zich voortaan hofleverancier noemen

Bakkerij Maassen in Wanroij heeft het predicaat hofleverancier gekregen. De zaak bestaat 225 jaar. Het bedrijf kent al acht generaties. Voor het eerst staan er twee vrouwen aan het roer: de twee zussen Petra en Margriet Maassen.

Lees meer

Veertig vaten met drugsafval in Nieuwendijk gevonden

Aan de Kruissteeg in Nieuwendijk zijn vrijdagmiddag veertig vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden. Uit één vat is vloeistof in een sloot gelekt, zo meldt de politie. De troep komt zo goed als zeker van een drugslab.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan