Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Ruud overmeestert man met groot koksmes in Engelse trein: 'Ik zou het zo weer doen'

Hij mag met recht een 'hero' genoemd worden. Ruud van den Einden uit Deurne overmeesterde vrijdagavond een man die met een flink koksmes dreigde in een Engelse trein. Hij pakte het wapen af en brak het doormidden. “Ik zou een volgende keer precies hetzelfde doen.”

Lees meer

Brabantse Milieu Federatie: 'Wij zoeken liever naar oplossingen, dan dat we demonstreren'

Terwijl de boeren vrijdag buíten van zich lieten horen, mocht de Brabantse Milieu Federatie (BMF) dat binnen de muren van het provinciehuis doen. Tijdens de Statenvergadering over het landbouwbeleid. Directeur Femke Dingemans laat er geen misverstand over bestaan, de BMF heeft meer met het zoeken naar oplossingen dan met demonstreren zoals de boeren gisteren deden.

Lees meer

Kijk nu live: herdenking van de Slag om de Schelde in Bergen op Zoom

De herdenking van de Slag om de Schelde in Bergen op Zoom is begonnen en is live te volgen via Omroep Brabant tv, web en app. Om 75 jaar bevrijding te vieren en te herdenken is op de Grote Markt in Bergen op Zoom een bevrijdingsdefilé met historische voertuigen, veteranen, actieve militairen en muziekkorpsen. De uitzending duurt tot vijf uur. De live-uitzending is een samenwerking met ZuidWest TV.

Lees meer

ZLTO ziet provincie die vasthoudt aan 'ramkoers' en maar één 'lichtpuntje'

Na het Statendebat van vrijdag en het massale boerenprotest, concludeert de ZLTO dat de provincie vasthoudt aan haar ramkoers. "Dat de boerenfamiliebedrijven dit beleid niet zullen overleven en er verdere schaalvergroting, leegstand en kaalslag op het Brabantse land plaatsvindt, wordt niet onderkend", stelt de boerenorganisatie.

Lees meer

Boer Sjaak diep teleurgesteld over resultaat van actiedag en dat komt vooral door 'zijn' CDA

Boer Sjaak Wijnen uit Wanroij klinkt opmerkelijk fit. En dat na een lange, enerverende actiedag en -nacht vrijdag bij het provinciehuis in Den Bosch. Zo'n 2000 boeren lieten hun proteststem horen voor de hoofdingang van het provinciehuis terwijl Provinciale Staten debatteerde over het landbouw- en stikstofbeleid. Sjaak is een van die boeren en was er tot laat in de avond bij.

Lees meer

'500 stukjes in 40 minuten', Christel en Juul naar EK legpuzzels maken [VIDEO]

Binnen 24 uur zoveel mogelijk legpuzzels maken. En natuurlijk wakker blijven. Voor die opgave staan zussen Christel en Juul van Dijk. Dit weekend doen ze mee aan het EK legpuzzels maken in het Belgische Hannut. Maar een Europese titel is er niet echt. "Het is echt voor de gezelligheid en het goede doel", zegt Christel. De zussen hebben het puzzelen met de paplepel ingegoten gekregen en maken er in België een echt familie-evenement van.

Lees meer

Herdenking Slag om de Schelde in Bergen op Zoom zaterdag live te zien bij Omroep Brabant

De herdenking van de Slag om de Schelde in Bergen op Zoom is zaterdagmiddag live te volgen bij Omroep Brabant tv, web en app. De uitzending begint om halfvier en duurt tot vijf uur. De live-uitzending is een samenwerking met ZuidWest TV.

Lees meer

Ontmanteling drugslab Den Dungen begonnen: 'Grote vaten chemicaliën worden naar buiten gereden'

De ontmanteling van het drugslab dat donderdagnacht werd ontdekt bij een voormalig tuincentrum aan de Spekstraat in Den Dungen is zaterdagochtend gestart.

Lees meer

Automobilist die restaurant 't Veerhuis in Ravenstein binnenreed, had te veel gedronken

De automobilist die vrijdagavond restaurant 't Veerhuis aan de Maasdijk in Ravenstein binnenreed, had te veel gedronken. Volgens de politie had de bestuurder - een 36-jarige man uit Ravenstein - een promillage van 1,0.

Lees meer

Zomertijd of wintertijd? 'Mensen zijn dagdieren, dan is de wintertijd beter'

De wintertijd gaat zaterdagnacht in en dat terwijl de discussie over het afschaffen van de winter- en zomertijd nog steeds doorgaat. Als het aan lichtdeskundige Toine Schoutens ligt, was de zomertijd vorig jaar al afgeschaft, maar dat is nog steeds niet het geval.

Lees meer

Werner legde de oorlog vast in humoristische tekeningen, maar redde ook 't leven van honderden joden

Net als iedere Duitser moet ook tekenaar Werner Klemke tijdens de Tweede Wereldoorlog in dienst, maar dat gaat niet van harte. Liever laat hij zijn tekenpotlood spreken. In Nederland wordt hij in eerste instantie bij de luchtafweer in 't Gooi geplaatst. Bij een bezoek aan de Amsterdamse boekhandel Erasmus komt hij met iemand uit het verzet in contact. Klemke vervalst daarna samen met zijn kameraad Gerhardt papieren en redt daarmee onder meer het leven van honderden joden.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant