Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Noodweer losgebarsten in delen van Brabant, snikhete week eindigt opnieuw met ondergelopen straten

Na een snikhete week, viel er vrijdagavond in delen van Brabant een flinke hoeveelheid regen. In het midden en westen begonnen de eerste hoosbuien rond halfzeven. Daarbij waaide het flink en viel ook hagel. Dit alles zorgde, net als vorige week, voor ondergelopen straten. Onder meer in Rijen stonden wegen blank. Ook waaide op verschillende plekken in de provincie bomen omver.

Lees meer

Overlast door noodweer: water in gang van ziekenhuis ETZ, files op snelwegen en ondergelopen straten

Het ETZ in Tilburg, locatie Tweesteden, kampte vrijdagavond met wateroverlast na de zware hoosbuien die eerder op avond vielen. In de kelder en op de begane grond kwam water het ziekenhuis binnen. Daar zijn geen verpleegafdelingen, laat een woordvoerder weten. "De zorg ondervindt hier geen hinder van."

Lees meer

Wolkbreuk veroorzaakt problemen in Brabant: bekijk de overlast in zeven foto's en een video

Hevige regen- en onweersbuien hebben vrijdagavond- en nacht veel overlast veroorzaakt in verschillende Brabantse gemeenten. Riolen overstroomden en kelders liepen onder water.

Lees meer

Opnieuw oproep tot rellen in Helmond: twee jongeren met mes opgepakt

Opnieuw gaat op sociale media een oproep rond om te rellen in Helmond. De gemeente kondigde daarom vrijdagavond opnieuw een noodverordening af. De politie is in groten getale aanwezig in de stad om herhaling van de ongeregeldheden van dinsdag te voorkomen. Het blijft vooralsnog rustig, op twee aanhoudingen na.

Lees meer

Snelweg van 2000 jaar geleden gevonden bij aanleg riolering: ‘Het is de A73 uit de Romeinse tijd'

Het was puur toeval: bij de aanleg van riool werd in Cuijk een deel van een belangrijke Romeinse weg gevonden. De werkzaamheden werden stopgezet en de gemeente schakelde meteen archeologen in. Die kregen drie dagen om onderzoek te doen naar de vondst. Zaterdag wordt de weg weer onder de grond gestopt zodat er plaats is voor nieuwbouw. “Het liefst zou je alles bewaren, maar dat is niet altijd mogelijk”, vertelt archeoloog Nico van der Feest.

Lees meer

Ouders nemen verstandelijk beperkte Martin (7) mee uit instelling in Oisterwijk

De politie is op zoek naar de 7-jarige Martin Florian Den Hertog en zijn ouders. Martin is een jongen met een verstandelijke beperking. Hij verbleef vanwege een ondertoezichtstelling in een instelling in Oisterwijk. Tijdens een bezoek woensdag hebben zijn ouders hem meegenomen. Sindsdien is het drietal spoorloos.

Lees meer

'Ja mensen, goei vlees is Croma wèrd', slagerij bekend van tv stopt ermee

Misschien wel de beroemdste slager van Zuid-Nederland stopt ermee. Keurslager Hendrikx in Zundert. En die bekendheid heeft alles te maken met een reclamespotje dat daar in 1974 werd opgenomen. In het plat Zunderts beveelt Jef Hendrikx Croma aan om in te bakken: "Ja mensen, goei vlees is Croma wèrd." Inmiddels runt zijn zoon Edgard de winkel. "Nog steeds beginnen mensen hier in slagerij over dat spotje."

Lees meer

Terugroepactie voor onveilige plantenbak van Elho in Tilburg

De Tilburgse plantenfabrikant Elho adviseert consumenten die in het bezit zijn van een Elho greenville planthanger, deze van de balkonreling te verwijderen. Dit product kan namelijk leiden tot onveilige situaties.

Lees meer

Coronanieuws: RIVM meldt twee coronadoden, acht nieuwe besmettingen in Brabant

Het overgrote deel van de zorgmedewerkers vindt dat zij tijdens de coronacrisis te zwaar belast zijn. De helft voelt zich daardoor emotioneel en fysiek uitgeput. Dat blijkt uit een enquête. In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis.

Lees meer

Man rijdt veel te hard terwijl hij op zijn telefoon zit te kijken, rijbewijs afgepakt

Een ritje over de Midden-Brabantweg heeft een automobilist donderdagnacht het rijbewijs gekost. De bestuurder reed tussen Loon op Zand en Tilburg 176 kilometer per uur, waar 100 is toegestaan. Ook zat hij op zijn telefoon te kijken terwijl de politie hem passeerde.

Lees meer

Brandweer 'bevrijdt' weggewaaide parasol van het dak

Mensen uit een brandend huis redden, iemand loszagen die vastzit in een auto of te hulp schieten als een bange kat de hoogste tak van een boom niet meer durft te verlaten... de brandweer is van alle markten thuis. Maar een melding van een hulpbehoevende parasol zal er niet vaak binnenkomen bij de kazernes. De vrijdagmiddag in Dongen was daarom wellicht uniek.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant