Openen in browser

        

1506 besmettingen in Brabant: het hoogste aantal sinds kerst

In Brabant zijn in de afgelopen 24 uur 1506 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Dat aantal was voor het laatst zo hoog op eerste kerstdag, toen er 1647 besmettingen werden gemeld. Er is al een tijdje sprake van een stijgende lijn als het gaat om de dagelijkse toename in besmettingen. Volgens het RIVM laten de laatste tijd meer mensen zich testen op besmetting, maar stijgt ook het percentage positieve tests onder hen.

Lees meer

Niet eerder lekte uit wie Michelenster krijgt, eigenaars Tilia blij verrast

Nooit eerder lekte uit welke restaurants een Michelinster krijgen. De eigenaars van het nieuwe restaurant Tilia in Etten-Leur konden de eerste berichten zaterdagmorgen dan ook niet geloven. "Mijn telefoon stond roodgloeiend en uiteindelijk bevestigde de overkoepelende restaurantorganisatie Alliance Gastronomique het nieuws", zegt eigenaar en gastvrouw Mariëlle Vink (33).

Lees meer

Hans kon zijn gestolen pony nog niet knuffelen, nadat politie het dier vond

Het is alweer vier dagen geleden dat Hans te horen kreeg dat zijn gestolen pony, de stokoude Enterprise, in relatief goede gezondheid was gevonden. Maar een dikke knuffel heeft Hans Hendrikx het dier sindsdien nog niet kunnen geven. Van de dierenpolitie kreeg hij te horen dat de pony veertien dagen bij hen moet blijven, een formaliteit. "Ik had hem al wel terug verwacht. Maar ik ben toch vooral heel blij dat hij gevonden is."

Lees meer

Enorme knal wekt Tilburgers rond negen uur, ook flinke hagelbuien

Met een enorme donderklap werden onder meer Tilburgers zaterdagochtend opgeschrikt. Even voor negen uur was er een gigantische knal te horen die vrijwel niemand in de omgeving kon ontgaan. Aan de klap ging een hagelbui vooraf.

Lees meer

Berg drugsafval gedumpt in Asten: 'Lijkt vrachtwagen vol te zijn geweest'

Aan de Bus in Asten is vrijdagnacht een grote hoeveelheid drugsafval gedumpt. Volgens een ooggetuige gaat het om zeker 'duizenden liters'. De dumping werd zaterdagochtend vroeg ontdekt door een voorbijganger.

Lees meer

Coronanieuws: 'Deel zorg aan ggz-patiënten valt opnieuw weg in lockdown'

Ook deze zaterdag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Auto belandt op verkeerde weghelft en botst tegen vrachtwagen

Een automobilist is vrijdagavond gewond geraakt in Tilburg toen hij op de verkeerde weghelft belandde en tegen een vrachtwagen botste. Het ongeluk gebeurde op de Burgemeester Bechtweg.

Lees meer

Sem grijpt net naast winst van The Voice of Holland

Sem Rozendaal uit 's Gravenmoer heeft nét naast de winst van The Voice of Holland gegrepen. Vrijdagavond schopte hij het tot de laatste twee, maar in het slot van de zinderende finale van dit RTL4-programma ging Dani er met de winst vandoor. Nienke Fitters uit Loon op Zand haakte eerder in de finale af.

Lees meer

Massaal afval gedumpt naast containers: 'Maden kropen mijn winkel binnen'

Eindhoven heeft een groot afvalprobleem. Het aantal dumpingen bij ondergrondse containers steeg explosief. Dit jaar kwamen er al 7000 meldingen binnen bij de gemeente Eindhoven. In heel 2020 waren dat er 17.000. De overlast is daarmee veel groter dan in andere Brabantse steden.

Lees meer

Bestuurder bestelbus zwaargewond na botsing met vrachtwagen op de A2

De bestuurder van een bestelbus is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de A2 bij Rosmalen. Het slachtoffer reed met de bestelbus achterop een vrachtwagen. Dit gebeurde rond kwart over elf op de weg van Den Bosch richting Utrecht.

Lees meer

Korting in winkel ouders bezorgt Sem geen Voice-winst: 'Toch super trots'

Wie kan laten zien dat hij gestemd heeft op Sem tijdens de finale van The Voice of Holland, krijgt korting in de kledingzaak van zijn ouders. Dat stond afgelopen week in een advertentie in het lokale weekblad. Het leverde de winst niet op. "Ik vind het super leuk dat ze dat gedaan hebben. Maar we zullen zien of we het over een paar dagen nog zo leuk vinden, als mensen het komen verzilveren." Sem lacht er ontspannen bij. Want hoewel hij vrijdagavond net naast de winst greep, werd hij zaterdag toch vooral trots en tevreden wakker.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: de nieuwsbrief Misdaad in Brabant.


meld je nu aan

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant