Openen in browser

        

Eigenaar van De Treeswijkhoeve na brand: 'Emoties komen wel binnen'

Met tranen in hun ogen keken medewerkers van sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre zaterdagmorgen naar de brandweer die druk bezig was om de brand in de keuken te blussen. Het restaurant blijft waarschijnlijk het hele weekend dicht.

Lees meer

Coronanieuws: 3483 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Brand in keuken van sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve, twee honden gered

In sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre woedde zaterdagochtend een brand in het afzuigsysteem en op het dak. De brand was ontstaan in de keuken nadat een vlam in de pan sloeg. Op dat moment waren zo'n twaalf tot vijftien mensen binnen.

Lees meer

Eerste sneeuw gevallen in deel van Brabant: 'Dit zag ik niet aankomen'

Brabant was zaterdagochtend vroeg op verschillende plaatsen bedekt met een dunne laag sneeuw. Dit was vooral in het oosten van de provincie het geval. Verschillende mensen reageren verheugd op de sneeuwval. "Dit zag ik nog niet aankomen!"

Lees meer

Vrachtwagenchauffeur vergeet kraan in te klappen en ramt viaduct A27

Een vrachtwagenchauffeur is zaterdagochtend na het laden van een container vergeten de kraan van zijn truck in te klappen. Hij reed rond acht uur bij Oosterhout de snelweg op en botste vervolgens met de kraan tegen het viaduct bij de Hoogstraat.

Lees meer

112-nieuws: aanhouding na steekpartij Vlijmen • man vlucht van zorgpark

In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

'De kerk loopt leeg in Brabant, in mijn thuisland lopen ze juist vol'

De Katholieke kerken in Brabant lopen leeg. Het aantal leden daalt, de diensten worden steeds minder bezocht. De Bredase priester Rian Supardi ziet het met lede ogen aan. "In mijn land Indonesië zie je juist dat de kerken stampvol zijn. Diensten zijn daar één groot feest. Mensen hechten aan hun geloof. Maar hier in Brabant wordt het steeds minder." Supardi vertelt het in de serie De Brabander, waarvan zaterdag de tweede aflevering te zien is.

Lees meer

Joden tijdens de oorlog groot onrecht aangedaan door gemeente Eindhoven

De gemeente Eindhoven heeft haar Joodse burgers tijdens de Tweede Wereldoorlog groot onrecht aangedaan. Over de rug van deze inwoners zijn hun huizen beschikbaar gesteld aan andere stadgenoten, zo blijkt uit een onderzoek. De gemeente heeft echter geen joodse woningen opgekocht.

Lees meer

Tonnie bouwt haar huis elk jaar om tot een kerstwalhalla

Kerstlampjes, enorme kerstballen aan het plafond en overal huisjes en nepsneeuw. Het kan voor 79-jarige Tonnie de Vet uit Den Bosch niet uitbundig genoeg zijn. Elk jaar tovert ze haar huis om tot een kerstsprookje.

Lees meer

Dikke kans dat het nieuwste K3-lid uit Brabant komt

Diede van den Heuvel (21) uit Someren en Julia Boschman (19) uit Bergen op Zoom staan zaterdagavond in de finale van K2 Zoekt K3. Samen met de Utrechtse Celester en Vlaamse Amy zijn zij de kanshebbers om vertrekkend K3-lid Klaasje Meijer op te volgen.

Lees meer

Stadionspeaker in coronatijd: 'Ik heb mij wel even nutteloos gevoeld'

Een doelpunt omroepen in een leeg stadion, het klinkt heel nutteloos. Toch denken de stadionspeakers uit onze provincie daar heel anders over. Zij moeten er juist niet aan denken als er niets meer te horen is na een doelpunt. Maar eerlijk is eerlijk, in een leeg stadion is het toch minder leuk.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan