Openen in browser

        

Bezoeker homo-ontmoetingsplaats mishandeld, drie bewapende tieners opgepakt

Drie tieners zijn donderdagavond op heterdaad aangehouden na het mishandelen van een bezoeker van een homo-ontmoetingsplaats in Reek. Dat maakte de politie zaterdagmiddag bekend.

Lees meer

Coronanieuws: 241 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van het laatste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Das uit put gered bij Oisterwijk: ‘Hij bijt je hand er zo af’

Aan de Tulderbaan in het buitengebied in Oisterwijk is zaterdagmiddag een das gered die in een put was gevallen. Twee wandelaars met een hond hoorden het dier krijsen, waarna de hond het dier opspoorde.

Lees meer

Hond gedumpt in Eindhoven met bakje water en zak hondenbrokken

Een hond is vrijdag opzettelijk achtergelaten in Eindhoven door zijn baasje. Het dier, een pitbull, zat vastgebonden aan een boom op de kruising van de Tivolilaan en de Van Ennettenstraat. Bij de hond stonden een bakje water en een zak hondenbrokken.

Lees meer

Rutte en Kaag ontvangen laatste vlucht Afghanistan op vliegbasis Eindhoven

Op vliegveld Eindhoven is vrijdagavond rond kwart voor negen een vliegtuig geland met aan boord Nederlandse militairen en ambassadepersoneel uit Afghanistan. Ook de Nederlandse ambassadeur in dat land, Caecilia Wijgers, vloog mee terug.

Lees meer

Johan van Laarhoven is nu echt vrij: 'Een familie is een leven ontnomen'

Johan van Laarhoven (60) is zijn enkelband kwijt en heeft zijn vrijheden terug. Dat meldt zijn broer Frans aan Omroep Brabant. “Natuurlijk ben ik blij dat mijn broer voorwaardelijk vrij is, maar het laatste woord is hier nog niet over gerept.”

Lees meer

NAC viert uitbundig feest na eerste overwinning en hattrick Ralf Seuntjens

NAC heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In het eigen Rat Verlegh Stadion werd voor 11.871 toeschouwers ADO Den Haag met 3-0 verslagen. Ralf Seuntjens was de grote man bij de Bredase ploeg, hij scoorde een hattrick.

Lees meer

Bewolkt en regenachtig weekend, maar er zit verbetering aan te komen

Dit weekend wordt getekend door wolken en af en toe een bui. Maar er zit een weersverbetering aan te komen, vertelt Alfred Snoek van Weerplaza.

Lees meer

Honderden dode vissen in plas Eindhoven: 'Er wordt niets aan gedaan'

Zoals zo vaak vertrok Patrick Lodewijks zaterdagmorgen met zijn visspullen richting de Karpendonkse Plas in Eindhoven om daar een hengel uit te gooien. Daar trof hij een naargeestig tafereel aan. De dieren hadden massaal het loodje gelegd, honderden dode vissen dreven in het water. Oorzaak zou de slechte waterkwaliteit zijn. "Ik vis al sinds m'n tiende, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Lees meer

Marlene van Gansewinkel pakt medaille op Paralympics: 'Niet te beschrijven'

De Tilburgse atlete Marlene van Gansewinkel heeft vrijdagnacht een bronzen medaille veroverd tijdens de Paralympics in Tokio, op het onderdeel verspringen. Ze kwam tot een afstand van 5,78 meter.

Lees meer

Erik Matser helpt sporters met hersenschade: 'Trap wat eerder op de rem'

Het voetbalseizoen is weer begonnen en dan staat in de hersenkliniek van Erik Matser in Helmond altijd ‘de kraan open’. Na de voetballers komen in de herfst de mountainbikers aankloppen. In de winter volgen dan de skiërs. “We leven in een adrenalinecultuur”, zegt Matser. Hij roept mensen op om meer binnen hun grenzen te sporten.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan