Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Man scheurt met 200 kilometer per uur door Kaatsheuvel, politie lost waarschuwingsschoten

De politie heeft zaterdagmiddag een man aangehouden die met bijna 200 kilometer per uur door Kaatsheuvel reed. Hij negeerde een stopteken van de agenten waarna de achtervolging werd ingezet.

Lees meer

Meisje (16) mishandelt meisje en trapt agent die haar wil aanhouden in Breda

Een 16-jarig meisje is vrijdagnacht aangehouden na een ruzie met een ander meisje in een café aan de Havermarkt in Breda. De twee kregen het rond kwart voor een met elkaar aan de stok. Ze zouden elkaar geslagen en gebeten hebben.

Lees meer

Boerin Mieke uit De Moer: ‘Met 70 melkkoeien kun je niet meer blijven bestaan’

Het is even lastig om bij boerin Mieke (56) en haar man Sjef op het erf uit te komen in De Moer. Als de navigatie zegt dat je er bent, sta je nog in de middle of nowhere. Maar wie nog een stuk verder rijdt over wat verharde en onverharde landweggetjes, komt bij de boerderij uit. ‘Familie Broeders’ staat op het bord - een echt familiebedrijf.

Lees meer

Je kunt nu weer knallen en pijlen kopen: dit zijn de regels voor vuurwerk

Vuurwerkliefhebbers kunnen hun hart ophalen: vanaf zaterdag kunnen weer harde knallen en sierlijke pijlen worden gekocht. Toch is er een wijziging ten opzichte van vorig jaar: voor het eerst zijn verkopers verplicht om vuurwerkbrillen en aansteeklonten mee te geven. En er zijn nog veel meer regels. We zetten ze voor op een rijtje.

Lees meer

Drie berovingen in twee uur tijd in Helmond: slachtoffers met mes bedreigd

In Helmond hebben vrijdagavond drie berovingen plaatsgevonden. De slachtoffers werden bedreigd met een mes. De politie is op zoek naar getuigen.

Lees meer

KIJK TERUG: het Brabantse jaaroverzicht van 2019 [VIDEO]

2019 was het jaar van de boerenprotesten en van de zinkende drugsboot in Moerdijk. Maar ook het jaar van de weerrecords en de eikenprocessierups. Voordat we 2020 ingaan, sluiten we het nieuwsjaar op een bijzondere manier af met ons jaaroverzicht.

Lees meer

Veertien kilo illegaal vuurwerk gevonden in café in Breda

In een café aan de Vismarktstraat in Breda is vrijdagnacht ruim veertien kilo illegaal vuurwerk gevonden. Het gaat om mortierbommen, die vaak shells worden genoemd.

Lees meer

Weer minder mensen vermoord dit jaar in Brabant

Het aantal doden door geweld in Brabant is in jaren niet zo laag geweest. 13 mensen stierven door moord of doodslag in 2019. Zo weinig doden, dat is lang geleden. Maar hoe lang geleden, dat is lastig te zeggen.

Lees meer

'Het wordt een schitterend weekend', al is het vooruitzicht voor oudjaarsnacht niet ideaal

De vooruitzichten voor oudjaarsnacht zijn niet ideaal, maar in de aanloop daar naartoe kunnen we genieten van mooi weer. Zeker dit weekend, vertelt Dorien Bouwman van Weer.nl.

Lees meer

Receptioniste cellencomplex politie in gezicht gespuugd, Tilburger vastgezet

Een receptioniste is vrijdagmiddag bespuugd in het politiecellencomplex aan de Ringbaan West in Tilburg. Een 29-jarige Tilburger is aangehouden.

Lees meer

Sloopauto in kleuren van de politie in brand gestoken in Veen, zesde autobrand deze maand

Het was vrijdagavond opnieuw raak in Veen. Op de Witboomstraat werd een sloopauto in de brand gestoken. Opvallend detail: de auto was met graffiti in de kleuren van de politie gespoten. Tientallen omstanders stonden te kijken naar het tafereel.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant