Openen in browser

        

Eindhoven sluit vanaf vier uur alle winkels vanwege enorme drukte in de binnenstad

Vanwege de enorme drukte in de binnenstad sluit de gemeente Eindhoven om vier uur zaterdagmiddag de winkels. Sinds drie uur werden er al geen nieuwe klanten meer toegelaten in de winkels.

Lees meer

Grote darkwebwinkel in drugs opgerold, politie vindt duizenden pillen

In een huis aan het Ketelhavenplein in Tilburg heeft de politie donderdag een webwinkel in allerlei soorten drugs ontdekt. Twee mannen zijn aangehouden en in totaal is 44 kilo aan harddrugs in beslag genomen. Dit maakte de politie zaterdagmiddag bekend.

Lees meer

Drukte in Breda en Tilburg 'onder controle', winkels blijven open

In de binnensteden van de grotere plaatsen als Breda, Tilburg en Den Bosch is het zaterdagmiddag volgens centrummanagers druk maar niet té druk. Alleen bij de bekendere winkels in de stad staan lange rijen wachtenden. In Eindhoven was het wél te druk. Op last van burgemeester Jorritsma moeten de winkels om vier uur dicht.

Lees meer

Frietzaak Oss gaat viral met filmpje op TikTok, challenge al miljoen keer bekeken

Het begon als ludieke actie op een rustige avond. Zullen we een filmpje maken voor TikTok waarin we een dansje doen? Dat dacht een van de personeelsleden van Het Friethuys in Oss en zo geschiedde. Het filmpje waar vier jonge werknemers een simpel dansje uitvoeren werd 266.000 keer bekeken. En met een nieuw filmpje waarin ze meedoen aan een nieuwe challenge, haalde de snackbar zelfs meer dan een miljoen kliks.

Lees meer

Coronanieuws: 615 nieuwe coronagevallen in Brabant, 291 coronapatiënten in ziekenhuizen

In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Fors geweld op parkeerplaats in Tilburg: trio aangehouden voor poging doodslag

Drie mensen zijn zaterdagochtend aangehouden na fors geweld op een parkeerplaats aan de Reitse Hoevenstraat in Tilburg. Twee mensen raakten gewond en zijn met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Een van hen werd gestoken met een mes, de ander zou met een hamer op het hoofd zijn geslagen.

Lees meer

Burgemeester Helmond stuurt brief naar ouders vuurwerkafstekende jeugd: 'Riskeren 4350 euro boete'

De burgemeester van Helmond heeft aan de ouders van zestig jongeren die betrokken waren bij vuurwerkoverlast een brief gestuurd. Het gaat om een officiële waarschuwing. Als de kinderen weer betrapt worden op het afsteken van vuurwerk, krijgen ze een boete van maximaal 4350 euro. Ook riskeren ze een taakstraf.

Lees meer

Eindhoven dreigt winkels te sluiten als het zaterdag te druk wordt: 'Kom niet naar het centrum'

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven roept inwoners van zijn stad op om zaterdag niet naar het centrum te komen om sinterklaasinkopen te doen. De burgemeester is constant in overleg met politie, handhaving en crowdmanagers over de drukte. "We monitoren van uur tot uur. Ingrijpende maatregelen als vervroegde winkelsluiting zijn een ultieme remedie”, laat hij via zijn woordvoerder weten.

Lees meer

Sabine krijgt op de eerste hulp ook jongeren die het leven niet meer zien zitten door corona

Sabine Wittens is arts op de eerste hulp van het ETZ in Tilburg. De laatste nachten heeft ze veel jonge patiënten gezien die door de coronacrisis psychisch helemaal met zichzelf in de knoop zijn geraakt. Die zichzelf van het leven willen beroven door veel te veel medicijnen in te nemen of zichzelf verwonden. “Corona is niet alleen die benauwde patiënt die we naar de ic brengen. Ook jonge mensen hebben problemen.”

Lees meer

Italiaanse toestanden in ziekenhuizen voorkomen door opvang coronapatiënten in zorginstellingen

Instellingen voor langdurige zorg schieten ziekenhuizen te hulp door op grote schaal vervroegd coronapatiënten over te nemen, die iets minder ziek zijn. Sinds het begin van de coronacrisis vingen thuiszorgorganisaties en zorghuizen in Brabant zo al 1300 patiënten op. Mede hierdoor werden 'Italiaanse toestanden' in de ziekenhuizen vermeden, is de overtuiging van het Actiecentrum Overplaatsingen VVT dat deze verhuizingen regelt.

Lees meer

Project C afgewezen voor wietproef, streep door legale hennepkwekerij in Etten-Leur

Het Bredase cannabisbedrijf Project C is buiten de boot gevallen voor de nationale wietproef. Vrijdag kreeg de firma met advocaat Peter Schouten aan het roer, een afwijzing vanuit Den Haag. Schouten is teleurgesteld en verbaasd. "Misschien stappen we naar de rechter", zegt hij. Maar voorlopig is hij eerst het nieuws aan het verwerken.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant