Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Astrid Kersseboom wint tv-quiz De slimste mens: 'Onwaarschijnlijk leuk om mee te doen'

NOS-nieuwslezer en voormalig Omroep Brabant-presentatrice Astrid Kersseboom is dit seizoen De Slimste Mens geworden. Zij versloeg vrijdagavond in de finale haar mede-finalisten, operazangeres Francis van Broekhuizen en sportverslaggever Jeroen Grueter.

Lees meer

Meisje (11) uit Tilburg vermist, vrijdagavond voor het laatst gezien

Een 11-jarig meisje uit Tilburg wordt vermist. De politie maakt bekend dat ze vrijdagavond rond half acht voor het laatst is gezien op het Wagnerplein.

Lees meer

Man (21) ligt bewusteloos in berm Oud-Gastel, politie doet onderzoek

Een 21-jarige man is vrijdagnacht bewusteloos gevonden naast een scooter in de berm van de Gastelsedijk Zuid in Oud Gastel. Wat hem is overkomen, is niet duidelijk. De politie zoekt getuigen.

Lees meer

Audi R8 raast met 284 kilometer per uur over A16

En weer is er een filmpje opgedoken van een snelheidsduivel die zo snel mogelijk naar Rotterdam scheurt. Eerder deze week reden verschillende motorrijders met ruim 200 kilometer per uur over de A16. Nu is dat een wegpiraat in een bloedsnelle Audi R8.

Lees meer

Oud-directeur van de Efteling Bart de Boer (69) overleden: 'Dankzij hem hoort park bij Europese top'

Oud Efteling-directeur Bart de Boer (69) is overleden. Hij stond ruim vijf jaar aan het roer van het park in Kaatsheuvel, van juni 2008 tot september 2013. Hij was voor die tijd algemeen directeur van Eindhoven Airport. "Mede dankzij zijn inspanningen zijn we als Efteling gegroeid en hebben we een sprong gemaakt naar de Europese top van pretparken."

Lees meer

Alleen de start en finish van de Tour de France komen dit jaar uit Brabant

Er zijn dit jaar geen Brabantse wielrenners in de Tour de France die zaterdag in Nice begint. De medewerkers van Movico in Deurne zijn er wel. Elke dag zetten zij bij start en finish alle faciliteiten neer. Dit jaar is corona natuurlijk een ‘hot item’. “Wij leven binnen de bubbel in een bubbel”, zegt Wouter Specken van Movico.

Lees meer

Plan voor 10.000 tiny houses in nieuwe natuur in De Peel: 'Een heel mooie mix'

De regio De Peel zou er over een paar jaar wel eens heel anders uit kunnen zien. Als het aan Jan Ottens (66) uit het dorp Zeeland ligt komen er zes nieuwe dorpen bij in het gebied met in totaal 10.000 tiny houses. Het moet De Peel nieuw leven inblazen en veel boeren redden. Of zoals Jan het zelf zegt: “Nu is de tijd rijp om De Peel weer uit het moeras te trekken.”

Lees meer

Coronanieuws: 501 nieuwe besmettingen gemeld

In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Nieuwe dakkapel of serre? In deze gemeenten ben je een stuk duurder uit voor een bouwvergunning

Huiseigenaren in onze provincie betalen dit jaar soms fors meer voor een bouwvergunning dan in 2019. In Bernheze is de stijging het grootst: daar werd de prijs voor de vergunning voor een serre of uitbouw aan je huis opgehoogd met bijna 40 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis en Local Focus.

Lees meer

FC Eindhoven boekt dankzij benutte strafschop een 'historische' zege bij Jong Utrecht

FC Eindhoven is de eerste club in het betaald voetbal die na de coronastop van maart een overwinning heeft behaald in het Nederlandse profvoetbal. In de Keuken Kampioen Divisie wonnen de Eindhovenaren op het Utrechtse Sportcomplex Zoudenbalch van Jong FC Utrecht, 2-1.

Lees meer

Hoogveen terug in De Peel? 'We zijn wel érg druk met de hobby van een paar natuurmannen'

Gaat er weer hoogveen groeien in de Deurnese Peel? Brabant werkt op veel plekken aan een vernatting van de natuur. Dat is belangrijk in een tijd van droogte. In een serie van drie afleveringen bekijkt Omroep Brabant wat er allemaal voor nodig is. Vandaag het Leegveld bij Deurne.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant