Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Ingestorte gevel Tilburg kan niet worden hersteld door wind, losse stenen vallen nog naar beneden

Door de harde wind is het niet mogelijk om de gevel die zaterdagmiddag in Tilburg instortte snel te herstellen. Volgens de Veiligheidsregio kan dat pas zondagmiddag gebeuren, als de wind is gaan liggen. Tot die tijd kunnen er nog stenen naar beneden vallen.

Lees meer

Deel van gevel valt door wind meters naar beneden, fietser lichtgewond naar ziekenhuis

Een deel van de gevel van het tijdelijke Stadskantoor aan de Spoorlaan in Tilburg, gevestigd op de dertiende verdieping, is door harde wind naar beneden gekomen. Daarbij is een fietser lichtgewond geraakt. De weg ligt bezaaid met bakstenen. Aan de gevel zitten nog loszittende stenen. De politie laat weten: "De kans dat er nog iets naar beneden valt, is zeer reëel."

Lees meer

Een hoedje geschrokken: instructeur en leerling belanden met rijles auto op z’n kop in de sloot

Eigenaar van rijschool De "Eend" in Tilburg Dave Davids (50) en zijn leerling moesten er zaterdagmiddag wel even van bijkomen. Ze vlogen tijdens de rijles uit de bocht. En de lesauto belandde op z’n kop in een sloot. Niemand raakte gewond, maar schrikken was het wel.

Lees meer

Caravanbrand die oversloeg naar huis blijkt aangestoken: ‘Dit was levensgevaarlijk’

De brand die vrijdagavond woedde aan de Cellostraat in Uden is opzettelijk veroorzaakt. Dat meldt de politie na onderzoek. De brand ontstond rond halfelf in een caravan voor een zogenoemd drive-inhuis en het vuur sloeg over naar het huis.

Lees meer

Man weer op vrije voeten die verdacht wordt van expres aanrijden en achterlaten Daniëlle

De 20-jarige man uit Den Bosch die donderdag werd opgepakt voor de aanrijding met een gestolen crossmotor in Den Bosch in juni vorig jaar, is weer op vrije voeten. Bij de aanrijding raakte de 40-jarige Daniëlle Schuiling zwaargewond. De bestuurder ging er na de aanrijding vandoor.

Lees meer

Man aangehouden na massale dumping drugsafval in Waspik

Een man uit Raamsdonksveer is vrijdag aangehouden in verband met een massale drugsdumping op de Polanenweg in Waspik. Die werd donderdagnacht ontdekt.

Lees meer

Hij heeft het voor elkaar! Superfan John wordt vrijwilliger op het Songfestival

Het Songfestival komt dan niet naar Brabant, maar Brabant komt wel naar het Songfestival. Superfan John Vermeer (50) uit Tilburg hoorde vrijdagavond dat hij als vrijwilliger aan de slag mag tijdens de mega-operatie rondom het liedjesfestijn. En daar heeft hij op z'n zachtst gezegd bijzonder veel zin in: "Om hier straks een bijdrage aan te kunnen leveren is een 'once in a liftetime opportunity''.

Lees meer

Treinverkeer tussen Breda en Tilburg moest worden stilgelegd na neerstorten gevel in Tilburg

Doordat de gevel van het tijdelijke Stadskantoor aan de Spoorlaan in Tilburg deels naar kwam, moest zaterdagmiddag het treinverkeer tussen Breda en Tilburg tijdelijk worden stilgelegd.

Lees meer

'Wij voelen ons heel bijzonder', bijna 1500 jarigen op schrikkeldag in Brabant

Je zal maar op een schrikkeldag geboren zijn, dan ben je maar een keer per vier jaar 'echt' jarig. In Brabant vieren deze zaterdag 1481 mensen hun verjaardag. Onder wie de Tilburgse Carla en haar zus Marga.

Lees meer

Natste februari in 74 jaar: waterschap moet schipperen tussen natuur en mens

De beek Aa of Weerijs bij Breda heeft deze dagen meer weg van de rivieren Maas of de Waal. "De hoofdstroom van de beek loopt normaal gesproken achter die bosjes", wijst Jaco van Heemskerk, hydroloog bij het waterschap Brabantse Delta, naar de waterpartijen naast de beek. "Het gebied om de Aa of Weerijs is flink volgelopen. Dit hebben we de afgelopen jaren niet meer gezien."

Lees meer

Broodbakken en nachtwandelen: 5 weekendtips

Carnaval is (helaas) weer achter de rug. Voor de echte liefhebbers zijn er dit weekend nog wel de uitgestelde optochten te bezoeken in Wintelre, Baarle-Nassau (zaterdag) en in Liessel en Oudenbosch (zondag). De rest van Brabant moet ook weer in het gareel komen en dat kan misschien wel het beste met een van onze weekendtips. Fijn weekend!

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant