Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Vier schapen dood na aanval van wolf in Wijk en Aalburg

Opnieuw zijn er dode schapen gevonden die vermoedelijk het slachtoffer zijn geworden van een wolf. Dat denkt althans Sjoerd Poorter, die de dieren zaterdag vond in een weiland in Wijk en Aalburg. “De schapen zijn bij de keel gegrepen. Aan de verwondingen te zien, moet het haast een wolf zijn geweest.”

Lees meer

Uitdelen gratis aardappelen leidt tot chaos op weg in Dinteloord: 'Ruim anderhalf uur aanschuiven'

De weggeefactie van aardappelboer Erik van der Heijden in Dinteloord leidt zaterdagochtend tot een ware chaos op de wegen in de omgeving. In zijn loods lag 1.400.000 kilo aardappelen te verpieteren en daarom doet hij die van de hand. Daarnaast wil hij een boodschap afgeven. Hij wil een marktconforme prijs voor zijn piepers. En de mogelijkheid voor landbouwers om zelf te bepalen waar ze hun land voor gebruiken.

Lees meer

2150 mensen per dag kunnen vanaf dinsdag worden getest op het coronavirus

De drie GGD'en in Brabant zijn er klaar voor. Vanaf 1 juni moet iedereen met klachten die passen bij het coronavirus zich kunnen laten testen. In heel Brabant is de testcapaciteit opgeschroefd. In totaal kunnen er in onze provincie straks 2150 mensen per dag worden getest.

Lees meer

Bijna 200 extra grote terrassen vanaf 1 juni, kijk hier waar bij jou in de buurt

Maandag 1 juni om twaalf uur 's middags mogen de terrassen in onze provincie na dik twee maanden weer open. Waar kun je terecht om op veilige afstand van een drankje te kunnen genieten? We vullen het overzicht het hele weekend aan.

Lees meer

Seizoenskaart kopen? Nu nog hopen dat je het voetbalstadion in mag

PSV heeft de duurste seizoenskaarten, kinderen zijn het voordeligst uit bij FC Den Bosch. Hoewel er veel onzekerheid is over stadionbezoeken komend seizoen, hebben alle Brabantse betaaldvoetbalclubs hun seizoenkaarten in de verkoop gedaan. We zetten de cijfers op een rij.

Lees meer

Grote brand verwoest transportbedrijf Van der Heijden in Hapert

Een opslagloods van Van der Heijden Transport aan de Diamantweg in Hapert is vrijdagmiddag door brand verwoest. De brand ontstond tijdens werkzaamheden aan het dak. Het pand is grotendeels ingestort. De brandweer liet het vrijdagnacht gecontroleerd uitbranden. Zaterdagochtend vroeg is de brandweer gestart met sloopwerkzaamheden om de brandende restanten van het gebouw te kunnen afblussen. "De werkzaamheden zullen nog de hele dag doorgaan."

Lees meer

Directeur Van Rooi Meat geschokt door sluiting na coronauitbraak: 'Een gigantische strop'

Slachterij Van Rooi Meat in Helmond gaat tot dinsdagavond zes uur op slot, nu een op de zes medewerkers besmet blijkt te zijn met het coronavirus. Volgens de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost laten de testresultaten zien dat het bedrijf een brandhaard van verspreiding is of snel kan worden. Directeur Marc van Rooi van de slachterij is aangeslagen: "Dit is een gigantische strop."

Lees meer

Brand na gaslek in huis in Breda, zeker één gewonde

Bij een brand in een huis aan de Ulvenhoutselaan in Breda is vrijdagochtend iemand gewond geraakt. Dat meldt de veiligheidsregio. Ook heeft een agent rook ingeademd.

Lees meer

Politie valt woonwagenkamp in Maarheeze binnen op zoek naar wapens

De politie is vrijdagochtend binnengevallen op een woonwagenkamp aan De Vinnen in Maarheeze. Alle woonwagens en het hele omringende terrein worden doorzocht. De politie is vooral op zoek naar wapens.

Lees meer

Ze worden gemist: Ad Adriaanse, weldoener met oneindige liefde voor alles in 'zijn' Raamsdonksveer

“Ad genoot wanneer de mensen het naar hun zin hadden. Zelf stond hij liever niet in de belangstelling. Hij was een man van de achtergrond.” In Raamsdonksveer kunnen ze het nog maar amper bevatten. In de nacht van 23 op 24 april overleed de stille kracht achter heel veel activiteiten in het dorp, een echte Fèrse Faant: Ad Adriaanse (80) was oud-directeur van Adriaanse Transport, maar bovenal iemand met een grote liefde voor ‘zijn’ Raamsdonksveer.

Lees meer

Kruidvat en Zeeman overvallen: dader moet vier jaar de cel in

Een man moet vier jaar de cel in, omdat hij in januari gewapende overvallen heeft gepleegd in zijn woonplaats Rosmalen en in Berlicum. De rechtbank in Den Bosch heeft dit bepaald.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant