Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Dronken bestuurder (21) laat echtpaar (65) zwaargewond achter na ongeluk

Twee mannen van 21 jaar oud uit Uden en Zeeland zijn vrijdagnacht aangehouden voor het aanrijden van een ouder echtpaar in het buitengebied van Heeswijk-Dinther. De twee fietsers raakten zwaargewond, maar de bestuurder reed door zonder zich om het echtpaar uit Loosbroek te bekommeren. Beide mannen bleken gedronken te hebben.

Lees meer

Politie vindt martelkamers van criminelen in zeecontainers

In het buitengebied van Wouwse Plantage heeft de politie zeecontainers ontdekt die waarschijnlijk als martelkamers dienden voor beruchte criminelen, meldt NRC Handelsblad. Er zouden knipscharen liggen en handboeien aan het plafond hangen. De politie viel vorige week maandag de loods aan de Julianaweg binnen, melden ooggetuigen aan Omroep Brabant.

Lees meer

Belgische wegomleiding door Nederlands deel van straat zorgt voor woede in Putte: 'Schandalig!'

Ze zijn boos, de bewoners van de Canadalaan in Putte. Sinds een paar weken loopt er een omleidingsroute van de Belgische buurgemeente Stabroek pal voor hun huis. De bewoners hebben last van geluidsoverlast en schade door trillingen. Zo kunnen ze hun auto niet meer op straat parkeren en ze vinden de situatie levensgevaarlijk. Ze willen daarom dat de verkeersomleiding wordt verlegd, maar daar willen de Belgen niks van weten.

Lees meer

Ina Adema volgt Wim van de Donk op als Brabantse commissaris van de Koning

Ina Adema, de oud-burgemeester van Veghel en huidige burgemeester van Lelystad, is de nieuwe commissaris van de Koning in Brabant. De vertrouwenscommissie heeft dit vrijdagavond bekendgemaakt in het provinciehuis in Den Bosch. De 52-jarige Adema volgt begin oktober de vertrekkende Wim van de Donk (57) op.

Lees meer

Vrouwen van scooter gereden, geschrokken bestuurder van auto denkt dat ze stoplicht negeerden

Twee vrouwen zijn zaterdag, even na middernacht, in Eindhoven op een scooter geschept door een auto. Dit gebeurde op de Boschdijk. De slachtoffers werden gelanceerd en ze kwamen op het fietspad naast de weg terecht.

Lees meer

Boeren blokkeren urenlang A2 bij Liempde met tientallen tractoren

Zo'n zeventig tractoren hebben vrijdagavond onverwacht de A2 ter hoogte van Liempde geblokkeerd. Ze protesteerden hiermee tegen het stikstofbeleid van minister Carola Schouten van Landbouw. Zij wil dat de boeren minder eiwitrijk voedsel gaan gebruiken voor hun vee en daar zijn de boeren boos over.

Lees meer

Crisis compleet bij NAC; na trainer ook technisch manager ontslagen

Na trainer Peter Hyballa heeft NAC vrijdag ook technisch manager Tom van den Abbeele op straat gezet. De twee heren hadden al een tijdje onenigheid en moesten dat oplossen van algemeen directeur Mattijs Manders. Dat lukte ze niet en nu heeft de Bredase club hen allebei ontslagen.

Lees meer

Omroep Brabant-duo gaat af als een gieter in spelshow: 'Man, man, man... we wisten niets!'

Wie wel eens naar de spelshow 2 voor 12 van de VARA heeft gekeken, weet dat de vragen af en toe knap lastig zijn. Maar de Omroep Brabant-presentatoren Maarten Kortlever en Kristian Westerveld gingen vol goede moed richting Hilversum. Ronde één wonnen ze op spectaculaire wijze, maar toen keerden hun kansen: "We gingen af als een gieter."

Lees meer

Boze boeren spontaan de weg op om actie te voeren: 'We hebben ons punt gemaakt'

Het boerenprotest van vrijdagavond was niet gepland. Dat zegt kalverhouder Stan Verhoeven. De boer uit Liempde was de kartrekker van de spontane blokkade van de A2 bij Liempde. "We hebben elkaar gebeld, hebben thuis snel de koeien en varkens gedaan en zijn gaan rijden. Er zijn hier boeren van Hilvarenbeek tot Haaren," zei de actievoerder terwijl hij langzaam over de snelweg reed.

Lees meer

Politiebonden boos: vuurwapengevaarlijke crimineel valt gezin agent lastig en OM vervolgt hem niet

Een agent is vrijdag door een man op een agressieve manier lastiggevallen toen hij met zijn jonge gezin door het centrum van Tilburg liep. De vervelende man - volgens hoofdbestuurder Koen Simmers van de Nederlandse Politiebond gaat het om een vuurwapengevaarlijke crimineel - werd aangehouden, maar tot verontwaardiging van Simmers seponeerde het Openbaar Ministerie de zaak. "Niet bedreigend genoeg!"

Lees meer

Kans op kalfjesdrieling is één op acht miljoen dus Boerdonkse boer bijzonder blij

Drie op een rij voor boer Pieter Swinkels. Zaterdagochtend schonk koe Tonny op zijn boerderij in Boerdonk het leven aan een drieling. De kans dat zoiets gebeurt, is één op acht miljoen. "Nee, geen beschuit met muisjes, daar zijn we te nuchter voor. We drinken er wel een glas melk op", klinkt het lachend aan de telefoon.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant