Openen in browser

        

Coronanieuws: Flink meer nieuwe besmettingen in Brabant, hoogste aantal sinds een maand

In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Bewoners van huis in Made vastgebonden en mishandeld door overvallers

Twee mensen zijn zaterdagochtend door drie mannen vastgebonden en mishandeld, toen hun huis aan de Sluizeweg in Made werd overvallen. Uiteindelijk wist een van de bewoners naar buiten te komen en daar om hulp te roepen.

Lees meer

'De patiënten blijven maar komen', Amphia merkt nog niets van dalende coronacijfers

Het houdt maar niet op. Er blijven maar coronapatiënten binnenkomen bij het Amphia Ziekenhuis in Breda, waar Arjan van den Broek op de intensive care werkt. “We hebben het idee dat het nu al langer duurt dan de eerste ronde Covid. En de patiënten blíjven maar komen.”

Lees meer

Ravage op A27 na rammen pijlwagen: 'Er moet met hoge snelheid gereden zijn'

Een automobilist veroorzaakte vrijdagnacht een ravage op de A27 bij Oosterhout. Hij botste frontaal op een pijlwagen. Die was daar neergezet om automobilisten te waarschuwen dat hier wegwerkzaamheden plaatsvonden en dat een rijstrook was afgesloten.

Lees meer

Wie gooit er een tas met kittens over het hek bij het dierenasiel? ‘Dit doe je gewoon niet’

Het was een nare verrassing voor de medewerkers van Dierenasiel Doornakker in Eindhoven: bij het openen van het asiel vonden medewerkers vrijdagochtend een rugzak met daarin drie kleine kittens. Zomaar gedumpt op het terrein. En het was niet de eerste keer dat dat gebeurde. “Dit doe je toch gewoon niet?”

Lees meer

Enorme vuurzee verwoest loodsen in Drunen: 'Vlammen sloegen metershoog uit het dak'

Meerdere loodsen op een bedrijventerrein aan de Kasteeldreef in Drunen zijn vrijdagnacht door brand verwoest. Het vuur werd rond een uur ontdekt.

Lees meer

Afstand houden in de Efteling: zo controleert de gemeente of alles goed gaat

Afstand houden in de Efteling: het lijkt een lastige combinatie. Het park was de laatste tijd vaak negatief in het nieuws als het gaat om de coronaregels. Zo regende het klachten na een drukke ANWB-ledendag en stonden bezoekers van het park in Kaatsheuvel afgelopen weekend zelfs massaal te hossen bij een optreden.

Lees meer

Verkeersruzie loopt uit de hand: man slaat auto kort en klein met loden pijp

Een gevaarlijke inhaalmanoeuvre was vrijdagavond de oorzaak van een verkeersruzie aan de Eendrachtweg in Halsteren. Rond halfnegen drukte een automobilist uit Sint-Maartensdijk (Zeeland) een bestuurder uit Huijbergen met auto en al de berm in.

Lees meer

Kindervuurwerk is niet aan te slepen: 'Bunkers van de leveranciers zijn al leeg'

Nu er met de jaarwisseling geen echt vuurwerk mag worden afgestoken, kopen veel mensen kindervuurwerk. “Normaal verkoop ik voor Sinterklaas niks, maar nu kopen sommigen gewoon voor vijftig of honderd euro. Dat heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Maurice van Hommel van de Feestspecialist in Tilburg. Hij verwacht dat tussen Kerstmis en oud en nieuw het kindervuurwerk overal is uitverkocht.

Lees meer

Huis in Sprang-Capelle beschoten: 'Zeker vier of vijf kogelgaten in de ruiten'

Een huis aan de Nieuwevaart in Sprang-Capelle is vrijdagnacht beschoten. In meerdere ruiten zijn kogelgaten te zien. De bewoners waren op het moment van de beschieting thuis, maar ze zijn volgens de politiewoordvoerster niet gewond geraakt.

Lees meer

Het is 5 december en dus wilde Rijkswaterstaat ook even strooien

In de nacht naar vijf december gingen de strooiwagens de weg op om op de Nederlandse wegen te strooien. Helaas geen pepernoten maar zout, meldt Rijkswaterstaat. Bijna veertienduizend kilometer legden de strooiwagens afgelopen nacht af.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant