Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Vrouw rijdt zeer gevaarlijk over A58 en A16, wordt tot stoppen gedwongen en moet rijbewijs inleveren

Een automobiliste moest vrijdagavond haar rijbewijs inleveren nadat ze zeer gevaarlijk reed op de A58 en de A16 bij Breda. Ze werd bij Dordrecht, na een botsing met een vrachtwagen, tot stoppen gedwongen.

Lees meer

Carnaval afblazen vanwege corona is nooit besproken: 'Achteraf lijken we misschien wel naïef'

De Brabantse veiligheidsregio’s hebben in februari niet overwogen carnaval af te gelasten of andere maatregelen te nemen vanwege het coronavirus. De nieuwe infectieziekte was toen in Nederland nog bij niemand vastgesteld en amper een gespreksthema. Dat zeggen de drie voorzitters van de veiligheidsregio’s. Volgens deskundigen is carnaval waarschijnlijk een katalysator geweest in de verspreiding van het virus.

Lees meer

Geen coronapatiënten meer op de ic van het Jeroen Bosch Ziekenhuis: 'Wachten op tweede golf'

Het is rustig op de intensivecareafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch. Sinds vorige week donderdag liggen daar geen coronapatiënten meer. Medewerkers blikken terug op een heftige tijd en bereiden zich voor op wat mogelijk nog komt.

Lees meer

Ruiming nertsenfokkerijen waar coronavirus heerst is begonnen: 'Verschrikkelijk maar noodzakelijk'

De ruiming van nertsenfokkerijen waar het coronavirus heerst, is zaterdagochtend om zeven uur begonnen. De fokkerij van Huub Kuijpers in Deurne is als eerste aan de beurt. De rest volgt de komende dagen.

Lees meer

Man had drugslab in slaap- en badkamer in huis in Gerwen

In een woonhuis aan de Kerkakkers in Gerwen, dichtbij Nuenen, zijn zaterdagochtend restanten van een drugslab aangetroffen. Er staan ketels en vaten in onder meer de slaapkamer en de badkamer, beide op de eerste verdieping. Een man, die tijdens de inval in het pand aanwezig was en zich niet goed voelde, is opgepakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Hardleerse klant met winkelverbod breekt pink agent

Een hardleerse klant heeft vrijdagavond de pink van een politieagent gebroken in een supermarkt aan het Wilhelminaplein in Rijen. De man had een winkelverbod, maar wilde niet vertrekken.

Lees meer

Ex-collega van nepverpleger: 'Bij hem thuis hingen overal uniformen'

De man die tijdens de coronacrisis als verpleger werkte in het Jeroen Bosch Ziekenhuis zonder de vereiste papieren, had al eerder problemen bij andere werkgevers. Dat blijkt uit gesprekken met oud-collega's. Een van hen kwam wel eens bij hem thuis en zag dat daar overal uniformen hingen.

Lees meer

Horeca in Breda weigert mee te werken aan contactonderzoek van kabinet

De horeca in Breda wil niet meewerken aan het plan van het kabinet om via horecareserveringen bron- en contactonderzoek te doen. De overheid ziet graag dat de GGD via cafés en restaurants namen en telefoonnummers van gasten gaan verzamelen voor als mensen besmet raken. "De kroeg wordt langzaamaan gebombardeerd tot ziekenhuis", zegt Johan de Vos van Koninklijke Horeca Nederland.

Lees meer

Man die voor de ogen van zijn zoontje werd neergeschoten, werd eerder al op straat mishandeld

De man (42) die vrijdagochtend voor de ogen van zijn 10-jarige zoontje werd neergeschoten in de Dolomietenweide in Tilburg, werd eerder ook al op straat in elkaar geslagen. Destijds zagen alledrie de kinderen uit het gezin dat gebeuren. Dat vertellen buurtbewoners aan Omroep Brabant.

Lees meer

Tilburg verwacht zaterdag honderden demonstranten tegen racisme

Ruim 350 mensen hebben zich via Facebook aangemeld voor de anti-racisme demonstratie in Tilburg, zaterdag om 14.00 uur. Het is niet bekend of dat aantal ook echt aanwezig zal zijn. De demonstratie is van twee tot drie uur ’s middags op de Schouwburgring en wordt georganiseerd door de AntiRacismeGroep Tilburg.

Lees meer

Stagediven in coronatijd? In Schijndelse kroeg doen ze 't gewoon

De coronamaatregelen lijken in Café de Sok in Schijndel niet helemaal goed opgevolgd te worden. Op beelden is te zien dat er vrijdagnacht werd gestagedived in de kroeg.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant