Openen in browser

        

Winkels staan shoppen zonder afspraak soms even toe

Lintjes en tafels voor de ingangen van de winkels in Den Bosch deze zaterdag. En eindelijk weer klanten binnen. Dit is de eerste zaterdag dat er weer gewinkeld mag worden. Op afspraak, dat wel. Al zijn er winkels waar je zonder een afspraak gewoon naar binnen kunt. En maximaal twee klanten is ook niet overal het geval.

Lees meer

Kuifcaracara Pino na twee weken weer gevonden, baasje Arno dolgelukkig

Kuifcaracara Pino is na een vermissing van twee weken weer terug bij zijn baasje. De zeldzame vogel ontsnapte uit de volière van Arno Jansen uit Loon op Zand. Zaterdagochtend werd Arno eindelijk uit zijn lijden verlost: Pino is gevonden in Bavel, zo'n 20 kilometer verderop.

Lees meer

Vrouw en man opgepakt na oproep teststraat in Eindhoven 'in de hens te steken'

Een 57-jarige vrouw uit Andel en een 37-jarige man uit Gilze zijn opgepakt nadat ze opriepen een GGD-teststraat in Eindhoven 'in de hens te steken'. De politie benadrukt dat het plaatsen en delen van opruiende berichten strafbaar is. De verdachten zaten zaterdag aan het begin van de middag nog vast voor verhoor.

Lees meer

Deze 18 mannen deden mee aan de avondklokrellen in Den Bosch

Sommige mannen die maandagavond 25 januari meededen aan de avondklokrellen in Den Bosch zijn in drie geplunderde winkels geweest. Dat blijkt uit een extra thema-uitzending van het tv-programma Bureau Brabant. In die uitzending worden achttien verdachten herkenbaar in beeld gebracht.

Lees meer

Coronanieuws: forse stijging coronabesmettingen, 917 besmettingen in Brabant

Ook deze zaterdag houden we je via dit liveblog op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

'Ineens stond de brandweer voor de deur met de boodschap dat we Oosteind meteen moesten verlaten'

Drie vrouwen in Oosteind stonden zaterdagochtend even raar te kijken toen de brandweer ineens bij hen voor de deur stond, met de boodschap dat ze meteen hun huis moesten verlaten. De reden? Een gaslek dat rond halfelf was ontstaan tijdens het ploegen van een weiland aan de Hoogstraat.

Lees meer

Dronken man rijdt na botsing met zwaar beschadigde auto over A16

Een automobilist is zaterdagochtend aangehouden op de A16 bij Prinsenbeek. Hij reed in een auto die total loss was. Omdat de motorkap van de auto voor de voorruit was geklapt, stak de bestuurder zijn hoofd uit het zijraam om toch iets van de weg te kunnen zien.

Lees meer

Man (19) doet zich voor als agent en deelt nepboetes uit in Oud Gastel

Een 19-jarige man heeft zich in Oud Gastel voorgedaan als nepagent. De jongeman probeerde boetes uit te schrijven. Ook had hij een vals politielegitimatiebewijs bij zich.

Lees meer

Een prachtige zonsopkomst als voorbode van een fraaie dag

Het was zaterdagochtend genieten voor vroege vogels. Wie vroeg uit de veren was, zag een fraaie zonsopkomst boven Brabant. Een voorbode van een heel mooie zaterdag volgens Wouter van Bernebeek van Weerplaza. "Het zal aangenaam aanvoelen 's middags."

Lees meer

Veertig huizen in Oosteind ontruimd na gaslek, leiding geraakt tijdens ploegen weiland

Veertig huizen in Oosteind werden zaterdagochtend ontruimd nadat rond halfelf op een weiland aan de Hoogstraat een gaslek ontstond. Tijdens het ploegen van het weiland werd de hoofdgasleiding geraakt.

Lees meer

Rechter vindt stintverbod onzorgvuldig, minister moet opnieuw kijken naar besluit

Het besluit om de stint definitief van de weg te halen, was onzorgvuldig. Dat heeft de rechtbank Noord-Nederland vrijdag bepaald in een zaak die was aangespannen door kinderopvangorganisaties en de fabrikant van de stint. Aanleiding voor het verbod was het drama dat in september 2018 plaatsvond in Oss. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant