Openen in browser

        

Coronanieuws: 329 nieuwe coronabesmettingen in Brabant

Ook deze zaterdag houden we je via dit liveblog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus, in én buiten Brabant.

Lees meer

Speciale Harrie Lavreysen-tompoucen vliegen de winkel uit

‘Hoera! 2x olympisch goud voor Harrie Lavreysen’ staat er op de speciale tompoucen die Bakkerij Van Heeswijk uit Luyksgestel verkoopt ter ere van hun dorpsgenoot. En populair dat ze zijn. "Ik hoop dat er nog een komt!"

Lees meer

Patty werd geslagen door haar ex: 'Zonder mijn dochters stond ik hier niet'

Patty Manders was tien jaar lang slachtoffer van huiselijk geweld. Uit liefde voor haar kinderen durfde ze haar ex uiteindelijk te verlaten. Ze staat nu sterk in haar schoenen en helpt anderen met haar eigen ervaringen. Samen met drie van haar kinderen staat ze op een billboard bij station Tilburg om mensen bewust te maken van het probleem.

Lees meer

Roy en Corné eerste ouders van baby uit een donoreicel

Roy en Corné uit Drunen zijn donderdag als eerste stel in Nederland de trotse ouders geworden van een baby die is geboren met een draagmoeder en een donoreicel. Daarmee gaat hun kinderwens na drie jaar eindelijk in vervulling. Hun zoontje heet Kaj.

Lees meer

Inbreker met hoge nood blijkt pop, agent schrikt zich kapot

Niet een inbreker met hoge nood, maar een pop heeft een agent donderdagnacht in een bedrijfspand in Helmond de stuipen op het lijf gejaagd. Toen de agent na een inbraakalarm rond halfdrie het pand controleerde, stuitte hij op het toilet op een verdachte. Zo dacht hij althans toen hij de deur van het toilet opendeed en iemand op de pot zag zitten.

Lees meer

Pittige onweersbuien op komst, maar komende week wordt 'voorzichtig beter'

Na dit weekend wordt het weer 'voorzichtig wat beter', vertelt Raymond Klaassen van Weerplaza. Maar dit weekend moeten we weer rekening houden met buien. Voor deze zaterdag heeft het KNMI zelfs code geel afgegeven, vanwege onweersbuien die pittig kunnen uitpakken.

Lees meer

Man gewond na val in het water in Tilburg

In het water langs de Goirkekanaaldijk in Tilburg is vrijdagnacht een gewonde man gevonden. Volgens de politie is er buiten de man zelf niemand bij de val in het water betrokken. De man was aanspreekbaar.

Lees meer

Zwaar mishandelde mannen op camping in Zeeland 'toch geen Bredanaren'

De twee zwaar mishandelde 21-jarigen op een camping in Zeeland komen niet uit Breda, maar uit het Zeeuwse Schouwen. Dat meldt de politie desgevraagd aan Omroep Brabant. Het tweetal maakt in de aangifte gebruik van een ander adres, waardoor er verwarring is ontstaan.

Lees meer

Bergse jachthaven raakt vol: 'Nog nooit zo moeten puzzelen'

“We hebben te weinig plek voor passanten. Het begint vol te geraken”, zucht Ruud de Waal. De commissievoorzitter van de Bergse jachthaven aan de Vermuidenweg is samen met havenmeester Inge van Ekelen druk in de weer om ligplaatsen te creëren voor bootbezitters. Ook zij oogt wat zenuwachtig. “Ik heb nog nooit zo moeten puzzelen.”

Lees meer

Bronzen Sanne van Dijke gehuldigd in Heeswijk-Dinther: 'Machtig mooi'

Medaillewinnaar Sanne van Dijke is vrijdagavond gehuldigd in haar eigen Heeswijk-Dinther. De judoka pakte vorige week brons op de Olympische Spelen. En dus ging het los in een rood-wit-blauw-oranje natuurtheater De Kersouwe. Sanne: "Mega leuk en machtig mooi!"

Lees meer

Drie gewonden bij steekpartij in Bergen op Zoom, man (22) aangehouden

Bij een steekpartij in de Plejadenlaan in Bergen op Zoom zijn vrijdagavond rond halfacht drie mannen gewond geraakt. Een van de slachtoffers is gearresteerd: een 22-jarige man uit Bergen op Zoom. De andere twee slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht. Hun leeftijd en waar zij vandaan komen, is niet bekendgemaakt.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan