Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

26 nieuwe patiënten met coronavirus in Brabant

In Brabant zijn sinds vrijdag 26 nieuwe patiënten met het coronavirus. Dat blijkt uit nieuwe gegevens die het RIVM zaterdagmiddag bekendmaakte. In totaal zijn er nu 57 Brabanders besmet met het virus.

Lees meer

Arrestatieteam valt huis in Eindhoven binnen, bewoners werden ernstig bedreigd

Bewoners van een huis aan de Keverberg in Eindhoven zijn zaterdagochtend ernstig bedreigd. Volgens een politiewoordvoerder was er sprake van een ruzie in de relationele sfeer. Een arrestatieteam viel rond een uur de woning binnen.

Lees meer

Club uit Gorinchem wil vanwege coronavirus niet tegen JEKA in Breda voetballen: 'Dit gaat te ver'

Een jeugdelftal van de Bredase voetbalvereniging JEKA zat zaterdagochtend ineens zonder tegenstander. Unitas uit het Zuid-Hollandse Gorinchem wil niet tegen JEKA spelen vanwege het coronavirus. Een ouder van een van de spelers van JEKA vindt het flauwekul, maar bij Unitas nemen ze liever het zekere voor het onzekere.

Lees meer

Auto eindigt na wilde achtervolging in tuin in Zevenbergen

Een 35-jarige automobilist uit Rijsbergen is zaterdagochtend gearresteerd na een wilde achtervolging op de A16 bij Zevenbergschen Hoek. De man, die met een ongeldig rijbewijs en gestolen kentekenplaten reed, sloeg op de vlucht om aan een politiecontrole te ontkomen. Na een achtervolging belandde de auto in een tuin.

Lees meer

Inbraak bij Dierenrijk in Mierlo: 'Gelukkig zijn ze niet bij de dieren geweest'

Bij Dierenrijk in Mierlo is vrijdagnacht ingebroken. De daders klommen vermoedelijk via een trap het dak van het hoofdgebouw op, maakten daar twee gaten en kwamen zo binnen.

Lees meer

Liveblog coronavirus: 26 nieuwe coronapatiënten, ook besmettingen in Den Bosch

Het RIVM kwam vrijdagavond met een opmerkelijke oproep: aan alle Brabanders met milde klachten wordt gevraagd thuis te blijven. Ondertussen is er weer een nieuwe besmetting bekend: ditmaal in Keldonk (gemeente Meierijstad). Alle ontwikkelingen zijn te volgen via dit liveblog.

Lees meer

'Wachten tot het eindigt', diep in de Biesbosch wachten twee 'mensen' op betere tijden

Twee reusachtige menselijke figuren zoeken overduidelijk steun bij elkaar. Samen kijken ze uit over het water van de Biesbosch. Samen wachten ze op het einde en samen hopen op betere tijden. “Het is een beeld wat mij raakt”, zegt Femke Klein directeur van Brabant Remembers. “Ja, ze zoeken steun bij elkaar en vinden die ook. Ze hebben een soort hoop dat het eindigt, maar als ik ernaar kijk denk ik dat het nooit eindigt.”

Lees meer

Coronavirus zorgt voor minder passagiers op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport merkt steeds meer de gevolgen van de verspreiding van het coronavirus. De luchthaven ziet de aantallen passagiers afnemen. "Het gaat bij sommige vluchten om tientallen procenten minder mensen in de toestellen."

Lees meer

Zo wordt het coronavirus in Brabant onderzocht

Het RIVM maakte vrijdag bekend dat het steekproefsgewijs onderzoek gaat doen in Brabantse ziekenhuizen. Zo probeert het RIVM de verspreiding van de ziekte in kaart te brengen. Maar wat houdt zo’n steekproef eigenlijk in, en wat betekent het voor de ziekenhuizen?

Lees meer

'Het is een nachtmerrie', William ziet zijn bedrijf in Helmond in vlammen opgaan

Een grote brand op een bedrijventerrein aan de Vossenbeemd in Helmond heeft vijf bedrijven verwoest. Een van die bedrijven is Digisolve-Mijn ICT, waar onder meer computers en servers worden gemaakt. Eigenaar William Verkoelen zag zijn bedrijf vrijdagnacht in vlammen op gaan.

Lees meer

Man besmet met coronavirus in Keldonk, eerste patiënt in Meierijstad

Bij een man uit het dorp Keldonk is het coronavirus vastgesteld door de GGD. Dat meldt de gemeente Meierijstad, waar Keldonk onder valt.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant