Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Aantal nieuwe coronapatiënten in Brabantse ziekenhuizen neemt opnieuw af

De instroom van patiënten met coronaklachten in de Brabantse ziekenhuizen is zaterdag lager dan de afgelopen dagen, maar het cijfer is niet gekelderd. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) nadat zaterdag eerder werd gemeld dat het instroomcijfer 'het laagst in twee maanden tijd was'.

Lees meer

Gerard de Rooy verkoopt zijn Dakar-racetruck aan de brandweermannen

Gerard de Rooy heeft zijn Dakar-truck, de Iveco Powerstar (Torpedo), verkocht aan het Firemen Dakarteam van Richard de Groot. Team de Rooy bouwt voor de coureur uit Son een nieuwe vrachtwagen om in januari 2021 aan de Dakar Rally deel te nemen. Het is zeldzaam dat Team de Rooy een racetruck verkoopt.

Lees meer

Toegangswegen naar de Galderse Meren afgesloten vanwege topdrukte: gemeente roept op niet te komen

De gemeente Breda heeft zaterdagmiddag mensen opgeroepen niet meer naar de Galderse Meren te gaan. Het is te druk bij de recreatieplassen.

Lees meer

'Schandalig om de cultuursector te degraderen tot hobbyclubje', zegt oud-gedeputeerde

“Het is schandalig kortzichtig!” Zo vat oud-gedeputeerde Henri Swinkels (SP) het cultuurgedeelte van het nieuwe bestuursakkoord van de provincie samen. Hij zette zich als gedeputeerde vier jaar lang in voor cultuur. Hij voorziet nu een groot probleem voor de culturele sector. Hij gaat ervan uit dat instellingen gaan omvallen.

Lees meer

Het laatste stukje van Brabant werd niet bevrijd, maar verlaten door de Duitsers

9 mei 1945. De Duitse bezetting van Brabant eindigt vandaag. De achtergebleven Duitse soldaten in het Land van Heusden en Altena worden niet verjaagd of verslagen en ook niet krijgsgevangen gemaakt door de geallieerden. Ze krijgen het bevel om naar een verzamelplaats te gaan en daarna terug naar 'Die Heimat'.

Lees meer

Coronavirus nu ook op twee nertsenhouderijen in De Mortel en Deurne, ZLTO vindt het meevallen

Op twee nertsenhouderijen in De Mortel (gemeente Gemert-Bakel) en Deurne is donderdag het coronavirus bij dieren aangetroffen. Vorige maand was de verwekker van COVID-19 al geconstateerd op nertsenfarms in Milheeze en Beek en Donk. Tientallen nertsen werden daar ziek of overleden aan het virus.

Lees meer

'Ik heb skaters zien vallen die nooit meer opstonden', skates razendpopulair maar niet zonder gevaar

Op veel plekken zijn inline skates uitverkocht. Het is voor velen een sportief tijdverdrijf in coronatijd. Voormalig wereldkampioen marathon inlineskaten Karen Teuling uit Eindhoven verbaast zich erover dat deze skaters geen helm dragen. "Levensgevaarlijk. Ik heb in wedstrijden deelnemers zien vallen om vervolgens nooit meer op te staan."

Lees meer

Geweldsgolf in Eindhoven: 'Grote belangen, veel geld, jonge gasten, internationale netwerken'

De Eindhovense burgemeester John Jorritsma maakt zich zorgen over zeker tien zware geweldsmisdrijven in zijn regio sinds maart 2018. De politie en het Openbaar Ministerie zien meerdere verbanden tussen de delicten. "Het is ernstig wat hier gebeurt. Het gaat over grote belangen, veel geld, jonge gasten, internationale netwerken.”

Lees meer

Efteling-directeur is blij dat het park weer open kan: 'Maar dit wordt het slechtste jaar ooit'

Efteling-directeur Fons Jurgens vindt het heel fijn dat het park 20 mei weer kan openen, maar heeft er ook een gemengd gevoel bij. “We zitten nog midden in de coronacrisis en er is nog geen vaccin. Dus ik vind blijdschap ook weer niet echt op zijn plaats”, zegt hij. Hij verwacht dat dit jaar voor het park wat omzet betreft het slechtste jaar ooit zal worden.

Lees meer

Sporttassen met 70 kilo cocaïne gevonden in een container in Moerdijk

Een bedrijf op industrieterrein Moerdijk heeft donderdag ongeveer 70 kilo cocaïne gevonden die was verstopt in twee sporttassen. De tassen lagen in een container met ferronikkel, een grondstof voor metaalproducten. De straatwaarde van de drugs ligt waarschijnlijk ruim boven een miljoen.

Lees meer

Juf Roos heeft zin in de eerste schooldag, maar 'geen knuffel en geen high five'

Juf Roos Braam van groep 5/6 van basisschool Meander in Den Bosch heeft heel veel zin in de eerste schooldag. Haar school begint maandag met een volledig team aan leerkrachten. Uit onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies samen met het AD blijkt dat zestig procent van de basisscholen maandag één of meer leraren mist. Toch verwachten de leraren dat hun afwezigheid niet tot grote organisatorische problemen zal leiden.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant