Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Twee nieuwe coronapatiënten vierden carnaval in Tilburg, meldt RIVM

Een vrouw uit Tilburg die is besmet met het nieuwe coronavirus vierde carnaval in Tilburg, net als een man van middelbare leeftijd uit het Drentse Coevorden. Dat meldt het RIVM zondagmiddag op een persconferentie. In totaal zijn er nu tien coronabesmettingen in Nederland.

Lees meer

Brandweer redt jongen uit drijfzand in Son

De brandweer heeft zondagmiddag een jongen uit het drijfzand gered in Son. De jongen zat vast in het zand nabij de Bronlibel, nu nog braakliggend terrein in een nieuwe woonwijk.

Lees meer

Bekijk hier de persconferentie over het coronavirus terug

Het RIVM hield zondagmiddag om halfvier in Bilthoven een persconferentie met nieuws over het nieuwe coronavirus. Er zijn nu in totaal tien besmettingen.

Lees meer

Zevende wereldtitel allround voor schaatsster Ireen Wüst

Schaatsster Ireen Wüst is zondag voor de zevende keer in haar imposante carrière wereldkampioene allround geworden.

Lees meer

Massaal vlaggen voor 75 jaar bevrijding, maar dan moeten de Chinezen wel op tijd leveren

“Er komt een vlag”, zegt Floris van den Hoek met volle overtuiging. De voorzitter van het comité 'Werkendam 75 jaar bevrijd' heeft het over de speciaal ontworpen bevrijdingsvlag, waar ‘heel’ Werkendam voor aan het sparen is. Maar die vlag moet uit China komen. “Lijkt een beetje een probleem te zijn, de aanvoer uit China is wat gestopt.”

Lees meer

Motorcrosser Erwin Robins verongelukt in Zuid-Frankrijk

Motorcrosser Erwin Robins uit Someren is om het leven gekomen bij een ongeluk in Zuid-Frankrijk. Dat meldt lokale omroep Siris in Someren.

Lees meer

'Aanpak coronavirus gaat goed in Nederland', vindt oud-hoofd infectieziektenbestrijding van GGD

Zijn handen jeuken. Tilburger Jos van de Sande was jarenlang hoofd van de infectieziektenbestrijding bij de GGD Hart voor Brabant. Hij maakte SARS mee, MERS, de Mexicaanse griep... Inmiddels is hij een paar jaar met pensioen en nu ziet hij het coronavirus over de wereld trekken.

Lees meer

RKC weet eindelijk weer wat winnen is, Waalwijkers boeken verdiende zege op FC Utrecht

RKC Waalwijk heeft voor het eerst sinds de winterstop een competitieduel gewonnen. De ploeg van coach Fred Grim versloeg in eigen huis FC Utrecht met 2-1. Hekkensluiter RKC komt door de zege op 15 punten, 4 minder dan ADO Den Haag dat zaterdag 0-0 speelde tegen Heracles.

Lees meer

Trouwstoet veroorzaakt verkeersinfarct in Breda: ruim 40 bekeuringen

Handhavers hebben zaterdag in Breda ruim veertig bekeuringen uitgeschreven aan deelnemers van een trouwstoet die achter een trouwkoets aan een park in waren gereden. De stoet reed tegen het verkeer in naar het stadspark Valkenberg, een voetgangersdomein, meldt het Bredase handhavingsteam op Instagram.

Lees meer

Probleemzwembad De Schelp in Bergen op Zoom weer even dicht om chloor in recreatiebad

Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom heeft zondagmorgen het recreatiebad gesloten omdat het chloorgehalte in het water te hoog bleek. Dit keer gaat het om een relatief kleine storing. Het wedstrijdbad is wel open. Al jaren heeft het zwembad te kampen met problemen.

Lees meer

Coronavirus: testuitslagen ziekenhuispersoneel nog niet bekend, Loon op Zand bidt voor patiënten

Het is nog niet bekend of er personeelsleden van het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg besmet zijn met het coronavirus. Zaterdag werd duidelijk dat de vrouw en dochter van de eerste Nederlandse coronapatiënt, een man uit Loon op Zand, het virus ook dragen. Het ziekenhuis begon direct met het achterhalen van welke medewerkers contact met hen hebben gehad. Zij worden vervolgens getest. "Dat er contact is geweest, wil niet automatisch zeggen dat het personeel is besmet."

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant