Openen in browser

        

Enorm druk in natuurgebieden: 'Kom niet meer naar 't bos, het is vol'

Het is enorm druk in de natuurgebieden in Brabant. Zo druk, dat Natuurmonumenten oproept om niet meer naar de Kampina, de Loonse en Drunense duinen, de Oisterwijkse bossen en Huis ter Heide te komen. Ook bij natuurgebied Surae bij Dorst en de Vrachelse Heide bij Oosterhout staan overal auto's geparkeerd van wandelaars.

Lees meer

Tilburger (37) opgepakt voor woningoverval in Werkendam

De politie heeft zondagmiddag een verdachte opgepakt die betrokken zou zijn bij de overval op een woning aan de Wilgenlaan in Werkendam. Het gaat om een 37-jarige man uit Tilburg, die rond kwart voor drie werd aangehouden op de Vissersdijk.

Lees meer

Bossen stromen vol wandelaars: ‘Dit is het enige wat we kunnen doen’

“We wilden gewoon lekker een stukje wandelen met de hond”, zegt een vijftal dat uit Ravenstein is komen rijden om te wandelen in de buurt van de Rustende Jager, bij de Loonse en Drunense duinen. Het is zo druk in de Brabantse natuurgebieden dat onder meer Natuurmonumenten oproept om niet meer naar de bossen te komen.

Lees meer

Ravage op weg in Moergestel na crash auto: 'De brokstukken vlogen om ons heen'

Een auto is zaterdagnacht gecrasht op de Oisterwijkseweg in Moergestel. Dit gebeurde rond kwart voor vier. De ravage was enorm.

Lees meer

Nadja woont met haar zoontje in huis van stro: 'Lockdown kwam op het juiste moment'

Door het alsmaar stijgende aantal coronabesmettingen zitten we in de strengste lockdown tot nu toe. Scholen, horeca en winkels zijn dicht, mensen blijven thuis, thuiswerken is de norm. Hoe is het om onder deze omstandigheden in een 'tiny house' te wonen? We vroegen het aan de bewoners van Minitopia in Den Bosch, een wijk vol minihuisjes. Dit keer: Nadja (34) en Ilja (5).

Lees meer

Coronanieuws: 980 nieuwe besmettingen in Brabant, huisartsen onder zware druk

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus die voor Brabant interessant zijn.

Lees meer

Wandelaars ontdekken lichaam in bos bij Helvoirt

In een bos bij Helvoirt is zondagochtend een lichaam ontdekt. Er wordt rekening mee gehouden dat het gaat om het lichaam van een man die al langere tijd in dit bos verbleef.

Lees meer

Buurtbewoners klagen over hoofdpijn, brandweer rukt uit voor vuurton

De brandweer is zaterdagavond uitgerukt nadat meerdere bewoners uit Berkel-Enschot last hadden van hoofdpijn. Ook hing de geur van verbrand plastic in de wijk.

Lees meer

Ook na de onrustige jaarwisseling stoppen de autobranden in Veen niet

Na de onrustige jaarwisseling ging er zaterdagavond weer een sloopauto in vlammen op in Veen, op het beruchte kruispunt van de Van der Loostraat met de Witboomstraat. Dit keer was het raak rond halfelf.

Lees meer

Veel mensen boos op winkel waar geen mondkapjes werden gedragen: 'Koop hier nooit meer iets'

Een dag nadat delicatessenzaak Delicious Store in Eindhoven op last van de burgemeester de deuren moest sluiten, zijn de reacties op sociale media niet mals. Er wordt massaal gereageerd op het verhaal en ook de Facebookpagina van de winkel wordt veel gevonden door mensen die hun ongenoegen willen uiten. De gemeente krijgt veel bijval. “Dit zijn de mensen die het allemaal kapot maken, doe gewoon wat nodig is en draag een mondkapje.”

Lees meer

Middelbare scholen houden open dagen met dichte deuren: sfeer proeven kan nu alleen digitaal

Hoe krijg je groep 8-leerlingen en hun ouders enthousiast voor jouw school, terwijl ze niet langs kunnen komen om de sfeer te proeven? Dat is de uitdaging waar middelbare scholen de komende weken voor staan. Door de coronacrisis en de huidige lockdown kunnen de jaarlijkse open dagen, die normaal gesproken rond deze tijd worden gehouden, niet doorgaan. Veel scholen kiezen daarom voor een digitaal open huis. Ook bij het Markland College in Oudenbosch zijn ze inmiddels volop aan het oefenen voor dit nieuwe fenomeen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant