Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Zwaargewonde man gevonden in Tilburg, politie sluit misdrijf niet uit

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over de manier waarop een man afgelopen vrijdag in de Piusstraat in Tilburg zwaargewond is geraakt. Hij werd daar door agenten gevonden, maar het is niet duidelijk hoe hij aan zijn verwondingen is gekomen. Een misdrijf wordt niet uitgesloten.

Lees meer

Roman Figiel, een van de laatste Poolse bevrijders van Breda overleden

In Breda is in de nacht van zaterdag op zondag een van de laatst levende Poolse bevrijders van de stad overleden. Roman Figiel. Dat heeft zijn familie zondag bekend gemaakt. Eind oktober werd de veteraan op de Grote Markt bejubeld door duizenden Bredanaars, tijdens de 75-ste viering van de bevrijding van de stad én was hij aanwezig bij het bezoek door de koning Willem-Alexander en de Poolse president. Roman Figiel werd 94 jaar.

Lees meer

Man (65) bedreigt buurman met hakbijl tijdens ruzie

Een 65-jarige man uit Etten-Leur is zaterdagavond aangehouden, nadat hij zijn 38-jarige buurman met een hakbijl bedreigde.

Lees meer

Politie pakt 15 rijbewijzen af: één motorrijder reed 120 kilometer te hard

De politie heeft een drukke zaterdag achter de rug. In Oost-Brabant vorderden agenten liefst tien rijbewijzen in, in West-Brabant vijf. In vrijwel alle gevallen gebeurde dit omdat mensen veel te hard reden. Een motorrijder in Lieshout tikte 180 kilometer per uur aan waar 60 is toegestaan.

Lees meer

De duiven van Frans fladderen vrolijk over de grens, maar voor hun baasje blijft België gesloten

Frans Belleter (66) uit Nispen zit op zijn praatstoel als het over zijn duiven gaat, maar zijn liefhebberij komt in de knel nu de grens met België is gesloten. "Dit is Power Boy, dat wordt een hele goede duif. Kijk eens naar die vleugels, schitterend. Hij was als jaarling vorig jaar achtste op Agen (Frankrijk). Een afstand over ruim achthonderd kilometer."

Lees meer

Alleen in Brabant was het zaterdag zomers warm [FOTO'S]

Het was zaterdag overal in Nederland warm, maar alleen in Brabant kunnen we spreken van een zomerse dag. Op het weerstation Gilze-Rijen werd rond tien over twee 25,1 graden gemeten, meldt Weerplaza.

Lees meer

Weinig boetes op warme dag: 'Druk, maar mensen houden zich aan de regels'

Op veel plekken in Nederland was het zaterdag druk. Vooral stadscentra, bouwmarkten en recreatiegebieden werden veel bezocht. Over het algemeen hielden mensen rekening met de regels rond het coronavirus, enkele uitzonderingen daargelaten.

Lees meer

Gerard de Rooy verkoopt zijn Dakar-racetruck aan de brandweermannen

Gerard de Rooy heeft zijn Dakar-truck, de Iveco Powerstar (Torpedo), verkocht aan het Firemen Dakarteam van Richard de Groot. Team de Rooy bouwt voor de coureur uit Son een nieuwe vrachtwagen om in januari 2021 aan de Dakar Rally deel te nemen. Het is zeldzaam dat Team de Rooy een racetruck verkoopt.

Lees meer

'Schandalig om de cultuursector te degraderen tot hobbyclubje', zegt oud-gedeputeerde

“Het is schandalig kortzichtig!” Zo vat oud-gedeputeerde Henri Swinkels (SP) het cultuurgedeelte van het nieuwe bestuursakkoord van de provincie samen. Hij zette zich als gedeputeerde vier jaar lang in voor cultuur. Hij voorziet nu een groot probleem voor de culturele sector. Hij gaat ervan uit dat instellingen gaan omvallen.

Lees meer

Het laatste stukje van Brabant werd niet bevrijd, maar verlaten door de Duitsers

9 mei 1945. De Duitse bezetting van Brabant eindigt vandaag. De achtergebleven Duitse soldaten in het Land van Heusden en Altena worden niet verjaagd of verslagen en ook niet krijgsgevangen gemaakt door de geallieerden. Ze krijgen het bevel om naar een verzamelplaats te gaan en daarna terug naar 'Die Heimat'.

Lees meer

Coronavirus nu ook op twee nertsenhouderijen in De Mortel en Deurne, ZLTO vindt het meevallen

Op twee nertsenhouderijen in De Mortel (gemeente Gemert-Bakel) en Deurne is donderdag het coronavirus bij deze dieren aangetroffen. Vorige maand was de verwekker van COVID-19 al geconstateerd op nertsenfarms in Milheeze en Beek en Donk. Tientallen nertsen werden daar ziek of overleden aan het virus.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant