Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

‘Het is ongelooflijk!’, Yara Kastelijn wint EK veldrijden na indrukwekkende solo

Brabant heeft er weer een Europees kampioen bij. Yara Kastelijn was zondag, tamelijk verrassend, de beste bij de EK veldrijden in Italië. Ze reed in Silvelle solo naar het goud. ‘Het is ongelooflijk!’

Lees meer

Peuter die in Hoogerheide werd gevonden, is weer bij zijn moeder

De peuter die zondagmiddag in Hoogerheide werd gevonden, is weer bij zijn moeder. Het jongetje spreekt geen Nederlands en liep op de Jasmijn. De moeder werd gevonden na een Burgernetmelding, zo meldt de politie.

Lees meer

Frits Spits had 't zo graag aan z'n vrouw Greetje willen vertellen: 'Ik ben radiomaker van de eeuw'

De in Eindhoven geboren radiomaker Frits Spits (71) werd afgelopen week bij het 100-jarig bestaan van de radio gekozen tot 'radiomaker van de eeuw'. "Ik kan het mijn Greetje niet meer vertellen, was het eerste wat ik dacht toen ik dit hoorde", vertelde hij zondag in het Omroep Brabant tv-programma KRAAK. Na een ziekbed van vijf weken overleed ze vorig jaar aan longkanker.

Lees meer

Gewelddadige beroving: jongen door drie belagers geslagen en getrapt in Tilburg

Een jongen is zaterdagmiddag in Tilburg het slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving. Het slachtoffer werd volgens de politie door mogelijk drie belagers meerdere malen geslagen en getrapt. De beroving gebeurde zaterdagmiddag rond vijf uur aan de Kapelmeesterlaan.

Lees meer

Björn van der Doelen heeft wel zin in wat reuring rond 'Confetti in je reet'

Nadat zanger Björn van der Doelen lucht kreeg van de Greetz-wenskaart met daarop de tekst ‘Met confetti in je reet is het feest bij elke scheet’ mailde hij de directeur van bedrijf. De zin is namelijk precies de titel van een carnavalsnummer dat hij in 2013 maakte. Pas na aandacht in de media nam het bedrijf vervolgens contact op met Van der Doelen. “Een beetje jammer”, zegt hij hierover zondag.

Lees meer

Medewerker (50) van autobedrijf in Eindhoven overleden nadat hij onder hek terechtkwam

De man (50) uit Den Bosch die zaterdag ernstig gewond raakte bij een bedrijfsongeval in Eindhoven is in het ziekenhuis overleden. Dit laat de politie zondagochtend weten. De man raakte gewond aan zijn hoofd toen bij een autobedrijf aan de Vaalserbergweg een meterslange schuifpoort omviel en hem raakte.

Lees meer

Met bier komt de gesloten Dongecentrale langzaam weer op stoom

De contracten zijn getekend en daarmee is het vrijwel zeker dat zich in de voormalige Dongecentrale in Geertruidenberg (ook) een bierbrouwerij gaat vestigen. De voormalige centrale die in 2011 gesloten werd, hield zaterdag een open dag omdat het eeuwfeest van de centrale werd gevierd. De eerste fase van de restauratie zit erop en de definitieve toekomstplannen werden uit de doeken gedaan.

Lees meer

Lars Unnerstall onder de lat bij PSV, Mark van Bommel grijpt in en passeert keeper Jeroen Zoet

Keeper Jeroen Zoet is zijn plek in de goal van PSV kwijt. Zondagmiddag in de wedstrijd in Tilburg tegen Willem II staat Lars Unnerstall onder de lat. Een ingreep van trainer Mark van Bommel nadat PSV in de afgelopen vijf wedstrijden niet een keer tot winst wist te komen.

Lees meer

'Hans Verèl zit voor altijd in m'n hoofd', Jan van Grinsven is overleden trainer nog steeds dankbaar

De trainer die historie schreef door in 1986 met RBC Roosendaal de finale van het KNVB-bekertoernooi te bereiken, is dit weekend overleden. Hij werd 66 jaar oud en was al langere tijd ernstig ziek. Doelman Jan van Grinsven haalt herinneringen aan hem op.

Lees meer

Waar gaat de één miljard euro van onze provincie in 2020 naartoe?

Door alle commotie over het opstappen van twee CDA-gedeputeerde zou je bijna vergeten dat een meerderheid van Provinciale Staten vrijdag de begroting voor 2020 goedkeurde. Eén miljard euro gaat er om in het provinciehuis in Den Bosch.

Lees meer

Bryce (94) wordt bijna doodgeknuffeld als een van de laatste oorlogsveteranen: ‘It’s wonderful’

94 jaar oud is hij inmiddels. Bryce Thornton uit Amerika was soldaat in de enorme troepenmacht die Brabant bevrijdde in de herfst van 1944. “Het was moeilijk”, zegt hij. Tijdens de bevrijding rukten ze op met duizenden soldaten. Nu is hij de enige veteraan van toen die deze tocht aflegt.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant