Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Coronanieuws: lichte daling aantal besmettingen, 967 in Brabant

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Filialen van Wibra in de grensregio worden overspoeld met Belgen die schoonmaakmiddel hamsteren

Het is ongekend druk in Brabantse Wibra’s dit weekend. De winkels in de grensstreek krijgen plotseling te maken met hordes hamsterende Belgen. En die willen maar één ding: het schoonmaakmiddel Dasty.

Lees meer

Politie stopt straatrace in Waalwijk: 'Ze gingen er snel vandoor toen we aankwamen'

Agenten hebben zaterdagnacht een straatrace In Waalwijk beëindigd. Die vond plaats op de Hazardweg en de Mechie Trommelenweg op industrieterrein Haven 8.

Lees meer

Wolven doen mensen niets, maar er schuilt wel een ander gevaar voor mensen in de Brabantse bossen

De wolf is terug en waant zich voortaan in de Brabantse bossen. Waar schapen al tientallen keren slachtoffer werden van het roofdier, is de kans dat je als mens de wolf tegen komt klein. Sterker nog, er zijn andere dieren in de bossen waar we ons meer druk over zouden moeten maken, weet boswachter Eik de Jonge.

Lees meer

Zwaargewonde bij ongeluk in Eindhoven, slachtoffer met spoed naar ziekenhuis

Bij een ongeluk in Eindhoven waarbij een motor en een motorscooter betrokken waren, is zondagmiddag iemand zwaargewond geraakt. Vanwege de ernst van de situatie werd een traumaheli opgeroepen.

Lees meer

Geen vliegtuigen in de lucht betekent broodjes, blikjes frisdrank en oordoppen aan de grond

Het Amerikaanse bedrijf Michael Lewis Company in Dinteloord gaat zwaar gebukt onder de coronacrisis. Vanuit bedrijventerrein Nieuw Prinsenland levert het eten, drinken en andere kleine benodigdheden voor vliegtuigpassagiers. Door de coronacrisis blijven de passagiers massaal weg, staan de vliegtuigen aan de grond en dreigen de spullen in de stellingkasten van het bedrijf over de houdbaarheidsdatum heen te gaan.

Lees meer

Coronavirus richt geestelijk veel schade aan: 'Maar het werk van de pastoor wordt onderschat'

Er moet meer aandacht komen voor de rol van geestelijk verzorgers tijdens de coronacrisis. Daarvoor pleit pastoor Paul Verbeek (54) uit Bergen op Zoom. Volgens hem wordt zijn werk en dat van zijn collega’s onderschat en onderbelicht. "Er is in de media veel aandacht voor virologen en microbiologen terwijl het virus ook geestelijk veel schade aanricht", zegt Verbeek.

Lees meer

Het is fluwelig, gelig en ruikt naar kip, wat is het? Frans Kapteijns geeft antwoord in Stuifm@il

Boswachter Frans Kapteijns deelt wekelijks zijn kennis van de natuur op de radio. Luisteraars kunnen vragen insturen via stuifmail@omroepbrabant.nl. Dit keer besteedt hij aandacht aan een harige rups, een fluwelige paddenstoel, een grote wesp en ratten die taxusbessen eten.

Lees meer

Als Mario Götze mislukt bij PSV kan hij altijd nog deejay worden

Voor de huidige generatie Duitse voetballers bij PSV kwamen er eerder acht Duitsers uit voor de Eindhovense club. Een van die spelers kende een zeer opmerkelijke carrière. Horst Nussbaum speelde één seizoen voor PSV en werd daarna schlagerzanger, deejay en wereldberoemd producer.

Lees meer

Bossche burgemeester wil strengere coronamaatregelen, 'We worden er knettergek van de verschillen"

Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch ziet graag dat aanstaande dinsdag strengere coronamaatregelen worden genomen. Dat zei hij zondag in talkshow KRAAK. van Omroep Brabant. Volgens Mikkers is het lappendeken van regels veel te onduidelijk. "Het liefste heb ik één A4-tje met regels."

Lees meer

'Behandel je mondkapje net zoals je onderbroek', adviseert de gemeente Waalwijk

Hilarisch, humoristisch en een tikkeltje spraakmakend. Dat is het advies van de gemeente Waalwijk over het gebruik van mondkapjes. Op de gemeentelijke Facebookpagina roept het coronateam van de gemeente op, om een mondkapje te behandelen alsof het gaat om je eigen onderbroek.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant