Openen in browser

        

Vuurwerkaanslag was gericht tegen huis van politieman, vrouw en kinderen waren alleen thuis

Het huis aan de Boksprong in Best, waar zaterdagnacht rond kwart voor twee vuurwerk naar is gegooid, is van een politieman. Hij was op het moment van de explosie die volgde aan het werk. Zijn vrouw en twee kleine kinderen waren wel thuis, maar raakten niet gewond.

Lees meer

Coronanieuws: 1650 nieuwe besmettingen in Brabant, maandag extra overleg

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van al het nieuws rondom de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Kimberly schaamde zich voor haar kunstbeen, maar nu vliegt ze over de atletiekbaan

In 1998 overleefde ze ternauwernood een busongeluk in Frankrijk, dat haar moeder het leven kostte. Zelf raakte Kimberly Alkemade uit Den Bosch haar been kwijt. De buschauffeur was in slaap gevallen achter het stuur en reed achterop een file. Zeven mensen verloren het leven. Nu probeert ze zich te plaatsen voor de Paralympische Spelen. Ze vertelt erover in het Omroep Brabant-programma KRAAK.

Lees meer

Eigenaar van cafetaria houdt zich bewust niet aan mondkapjesplicht en riskeert daarmee stevige boete

"U hoeft bij ons geen ‘niet werkend’ mondkapje op." dat staat te lezen op de deur van Cafetaria ’t Stamhuijs in Schijndel. Eigenaar Marijn Tilburgs wil niet meewerken aan de mondkapjesplicht en ‘het experiment’ dat sinds deze maand geldt. Om onder de plicht uit te komen zou je alleen naar binnen mogen met een afspraak. Maar de gemeente is duidelijk: ook met een afspraak moet iedereen een mondkapje op.

Lees meer

Auto rijdt met hoge snelheid tegen boom, bestuurder naar het ziekenhuis

Een automobilist is zaterdagavond rond tien uur met hoge snelheid tegen een boom gereden op de Oirschotseweg in Best. De man, een maaltijdbezorger, moest door de brandweer uit de auto worden gehaald en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Scholen dicht nu coronacijfers blijven stijgen, lijkt burgemeester Weterings onvermijdelijk

In Den Haag wordt zondag gesproken over strengere coronamaatregelen. Ook volgens burgemeester Theo Weterings van Tilburg ontkomen we hier niet aan gezien het stijgend aantal besmettingen. Wat hem betreft staat het onderwijs bovenaan. Hij houdt er rekening mee dat scholen opnieuw tijdelijk sluiten. Dit zei hij zondag in de talkshow KRAAK. van Omroep Brabant.

Lees meer

Mysterieuze monoliet in Oosterhout is na een dag weer spoorloos verdwenen

Zo plots als hij Oosterhout in rep en roer bracht, zo plots is hij weer verdwenen: de mysterieuze stalen monoliet. Het gevaarte is zaterdag nergens meer op het terrein van de voormalige stoelenfabriek van Galvanitas te bekennen. En uiteraard, geheel in lijn met de monolietentrend: niemand weet waarom, door wie of wanneer.

Lees meer

Vrouw deelt met plank enkele rake klappen uit aan beveiliger op station in Breda

Een vrouw heeft zaterdagnacht een beveiliger op het station in Breda mishandeld met een plank. Ze lag op het station te slapen toen de beveiliger rond drie uur het station wilde afsluiten. Hij maakte de vrouw wakker en vroeg haar te vertrekken. Dat deed ze niet.

Lees meer

Politie maakt een eind aan illegaal feest in Rosmalen, organisator opgepakt

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een eind gemaakt aan een illegaal feest in Rosmalen. De organisator is opgepakt. Het feest werd gehouden onder een ecoduct, vlakbij de Sparrenburgstraat-Zuid in Rosmalen.

Lees meer

Politie lost waarschuwingsschoten in Eindhoven na melding over vuurwapen

De politie heeft zaterdagavond twee waarschuwingsschoten gelost bij een 'verdachte situatie' op de Borneolaan in Eindhoven. Er is niemand gewond geraakt.

Lees meer

Huizen in Best beschadigd, mogelijk door zwaar vuurwerk

Van twee huizen in Best zijn in de nacht van zaterdag op zondag de ruiten gesprongen, mogelijk doordat er zwaar vuurwerk is afgestoken. Er is niemand gewond geraakt.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant