Openen in browser

        

Breda sluit shishalounge na megavondst cocaïne en wapens

De politie heeft zaterdagavond 350 kilo cocaïne gevonden in een busje dat wegreed bij een shishalounge aan de Dijklaan in Breda. Binnen vond ze 19 vuurwapens die in beslag zijn genomen. De gemeente heeft het pand per direct gesloten.

Lees meer

Buren schieten te hulp bij zwaar ongeluk De Mortel: 'Ze hebben geluk gehad'

Buurtbewoners zijn zaterdagavond meteen te hulp geschoten na een zwaar ongeluk in De Mortel. Een buurman hielp de inzittenden uit de auto en een andere bewoner zette de weg af. De zes jonge inzittenden van de auto raakten bij het ongeluk zwaargewond. "Ze hebben veel geluk gehad", zegt buurvrouw Lidia van den Broek.

Lees meer

Robin van Roosmalen verloor zus bij ongeluk en heeft er nog geen vrede mee

Robin van Roosmalen knokt nog altijd iedere dag met de gevolgen van het dodelijk ongeluk waarbij hij zijn zusje Melissa (29) verloor en zelf ernstig gewond raakte. De kickbokskampioen uit Vught is er mentaal en fysiek nog niet bovenop. "Maar langzaam gaat het de goede kant op. Ik probeer het een plekje te geven, anders ga ik er zelf aan kapot."

Lees meer

Zes gewonden bij ongeluk in De Mortel, bestuurder van auto aangehouden

Zes mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een auto-ongeluk op de Bakelseweg in De Mortel. Twee van hen zouden er slecht aan toe zijn. De bestuurder van de auto is aangehouden.

Lees meer

Alle zes slachtoffers van ongeluk in De Mortel liggen nog in het ziekenhuis

De zes mensen die zaterdagavond gewond raakten nadat de auto waarin zij zaten crashte in De Mortel, liggen nog allemaal in het ziekenhuis. Ze zijn alle zes bij bewustzijn en buiten levensgevaar. Dat laat een politiewoordvoerster zondagochtend weten.

Lees meer

Poppodium 013 krijgt 10.000 boete voor protestactie 'De Nacht staat op'

Poppodium 013 kreeg zaterdagavond een boete van 10.000 euro vanwege het laten doorgaan van het evenement 'De Nacht staat op'. Daarmee protesteerde de nachthoreca tegen het coronabeleid. De gemeente Tilburg had afgelopen week al aangekondigd dat er zou worden opgetreden tegen de actie en is zaterdagavond langsgegaan om te controleren. Het feest in 013 is daarna 'gewoon' doorgegaan.

Lees meer

112-nieuws: mishandeling op feestje - busje aan de kant gezet op A2

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Dit insect kun je beter niet oppakken en Frans Kapteijns weet waarom

Boswachter Frans Kapteijns deelt wekelijks zijn kennis van de natuur op de radio. Luisteraars kunnen vragen insturen via stuifmail@omroepbrabant.nl. Dit keer besteedt hij in Stuifmail aandacht aan onder meer een aardster, een paardenbijter, een duifetende vogel en een steenloper.

Lees meer

Motor geveild van levensgevaarlijke snelheidsduivel op de A16

De in beslaggenomen motor van de man die in de zomer van 2020 in slechts elf minuten van Breda naar Rotterdam scheurde, is geveild door de Dienst Domeinen. De nieuwe eigenaar betaalde 9037 euro voor de BMW S1000RR. Dat meldt Autoblog.nl.

Lees meer

Sam uit Nigeria is verliefd op carnaval en maakt hoempapa met een afrobeat

De Nigeriaanse Sam Dutchy wordt in 2010 niet alleen smoorverliefd op de Oosterhoutse Marleen, maar ook op worstenbrooikes, carnaval en hoempapamuziek. Hij krijgt een nieuwe toekomstdroom: carnavalsartiest worden. En dat vinden de jongens van C.V. de Gierboys heel interessant. Ze slaan de handen ineen en creëren het carnavalsnummer 'Hoempapa Hoempapa', een combinatie van Nigeriaanse afrobeat met de blaaskapellen uit Kruikenstad en Kaaiendonk.

Lees meer

Coronanieuws: 7.116 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan