Openen in browser

        

Coronanieuws: 1038 nieuwe besmettingen in Brabant

Ook deze zondag houden we je via dit liveblog op de hoogte van de belangrijkste nieuwsfeiten over corona in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

'Gezondheidsrisico's in Brabant zijn niet belangrijk genoeg voor Den Haag'

Met open mond zat ze zaterdagavond te luisteren naar het Debat van het Zuiden, het verkiezingsdebat tussen de lijsttrekkers van de zeven grootste politieke partijen dat Omroep Brabant uitzond. Kersvers voorzitter Caroline van Kessel van Q-uestion, de belangenvereniging voor mensen met Q-koorts, hoorde de politici tijdens het landbouwdebat nauwelijks spreken over de gevolgen voor de volksgezondheid door het veel te grote aantal dieren in de provincie.

Lees meer

Lawaaiprotesten op zes plekken in Brabant voor beter klimaatbeleid

Op zes plekken in Brabant is zondagmiddag geprotesteerd voor een 'eerlijk en daadkrachtig' klimaatbeleid. De demonstraties waren in Breda, Den Bosch, Eersel, Eindhoven, Waalre en Tilburg. De timing is niet toevallig: over een paar dagen zijn de verkiezingen.

Lees meer

Inval bij illegaal pokertoernooi: acht mannen en een vrouw opgepakt

In een appartement bij het Winkelcentrum Woensel in Eindhoven heeft de politie zaterdagavond een eind gemaakt aan een illegaal pokertoernooi. Er zijn acht mannen en een vrouw aangehouden. Ook is er een groot geldbedrag in beslag genomen.

Lees meer

Doneeractie voor waardig afscheid omgekomen Angeline (40)

Om de uitvaart te kunnen betalen van de vrouw die woensdagavond om het leven kwam bij een auto-ongeluk op de Structuurweg in Schijndel is een crowdfundingsactie gestart. Vrienden hopen zo'n zesduizend euro op te halen. Zondag aan het begin van de middag was al 5500 euro opgehaald.

Lees meer

Kaag valt Rutte aan over samenwerking met Forum: 'Waarom wel in Brabant?'

Tijdens het Debat van het Zuiden heeft D66-leider Kaag zaterdagavond de aanval geopend op lijsttrekkers Rutte (VVD) en Hoekstra (CDA). Ze sprak hen aan op de samenwerking met Forum voor Democratie. "Principes zijn niet alleen nationaal."

Lees meer

'Levens zijn kapot gemaakt', Brabantse onvoldoende voor politiek is 'mild'

Brabanders geven politici in Den Haag een magere 5,3 op de vraag of zij zich gehoord voelen. Volgens SP-leider Marijnissen is dat nog mild. "Er zijn levens kapot gemaakt," reageerde ze zaterdagavond in het Debat van het Zuiden.

Lees meer

Het Debat van het Zuiden in drie minuten

Van tamheid was zaterdagavond geen sprake tijdens het Debat van het Zuiden in Den Bosch. De lijsttrekkers van de zeven grootste partijen trokken fel van leer. Het leidde tot harde confrontaties tussen hen. Waarbij opviel dat D66-leider Sigrid Kaag het vooral had gemunt op VVD-leider Mark Rutte.

Lees meer

Kritiek op Roy Donders vanwege reis naar Istanboel: 'Waarom is hij daar?'

Roy Donders opent pas op 22 maart een nieuwe schoonheidskliniek in Tilburg maar op Facebook laat hij weten dat hij al aan het werk is, in Turkije. "Wat heerlijk hier in Istanboel. Morgen ontvang ik mijn eerste cliënten hier", zo zegt Donders zaterdagavond. De Facebook-post levert veel kritiek op.

Lees meer

Jongeren houden klein feestje: geen bekeuring, wel waarschuwing

Urenlang hebben zeker veertien jongeren zaterdagavond bij elkaar gezeten in een schuur in Zeeland. Dit duurde tot even na middernacht. Toch zijn ze niet op de bon geslingerd. Volgens de politie ging het om een klein feestje, al werd wel onder meer massaal de avondklokregel overtreden.

Lees meer

Vechtpartij met stokken op azc in Oisterwijk, bewoner gewond

Bij een vechtpartij op het asielzoekerscentrum (azc) in Oisterwijk is zaterdagnacht een bewoner gewond geraakt. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer heeft de politie verteld welke vier mensen hiermee te maken hebben gehad. De recherche is bezig met een onderzoek.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant