Openen in browser

        

Grote drukte op plek waar drie jongens om het leven kwamen bij ongeluk

In tranen kwam een jongen zondagochtend een kijkje nemen in de Heeklaan in Helmond waar zaterdagnacht drie tieners om het leven kwamen. Zij botsten met de auto waarin zij zaten frontaal op een ambulance. Een van de slachtoffers was een klasgenoot van de jongen. "Ik was door mijn moeder gebeld over wat er gebeurd was", vertelde hij. "Ik was weleens met deze jongens op een feestje. Het waren heel aardige jongens."

Lees meer

Ziekenhuisbaas Berden is blij met de lockdown: 'Maar wel wat laat'

"De overheid had beter eerder met strengere coronamaatregelen kunnen komen", vindt de ziekenhuisdirecteur. "Maar dat er maatschappelijk veel weerstand tegen is, dat is begrijpelijk. In het bedrijfsleven zijn mensen echt bedreigd in hun voortbestaan."

Lees meer

Hockeymeiden willen geen 'kanker' meer horen: 'Ik word er verdrietig van'

Hockeysters Puck de Beijer (17) en Ella Franken (16) zetten zich samen met de andere meiden van de A1 van HC Den Bosch in om het woord 'kanker' van het sportveld te krijgen. Onlangs werd hun team tijdens een wedstrijd geconfronteerd met het woord 'kankerhoer'. Nu hoort dat woord op geen enkel sportveld thuis, maar in het geval van Puck en Ella raakt het schelden hen extra. Allebei hebben ze namelijk hun moeder verloren aan de ziekte.

Lees meer

Jongens (15 en 16) overleden na ongeluk, onduidelijk hoe ze aan auto kwamen

Bij een zware botsing tussen een ambulance en een auto in de Heeklaan in Helmond zijn zaterdag kort na middernacht drie jongens van 15 en 16 overleden. Zij zaten alle drie in de auto. Eén andere inzittende van de auto raakte ernstig gewond. Het is nog niet duidelijk hoe ze aan de auto kwamen, maar ze hadden volgens de politie wel de sleutel van de wagen.

Lees meer

Lachgas gevonden op plaats ongeluk in Helmond waarbij 3 tieners omkwamen

Op de plaats waar zaterdagnacht drie tieners om het leven kwamen in Helmond is een fles lachgas gevonden. "Wij onderzoeken of die van enige invloed is geweest op hetgeen er is gebeurd", laat een politiewoordvoerder weten.

Lees meer

Gemeente Breda grijpt niet meteen in: 'Vanavond mag horeca statement maken'

"Zaterdagavond is er ruimte voor de horeca in Breda om een statement te maken." Dat liet de gemeente weten, toen bleek dat de kroegen in Breda inderdaad zoals aangekondigd massaal openbleven na acht uur. "De horeca wil haar stem hierover laten horen. Dat is hun goed recht." Breda handhaaft vanaf ongeveer negen uur weer zoals gewoonlijk, geeft een woordvoerder aan.

Lees meer

112-nieuws: brand in airco op garage Udenhout • auto Breda vliegt uit bocht

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Lees meer

Fikse schade na brand in basisschool Eindhoven: school maandag niet open

Bij basisschool De Vijfkamp aan de Waddenzeelaan in Eindhoven woedde zondagmorgen een uitslaande brand. Het vuur werd rond zeven uur zondagochtend ontdekt. De directiekamer van de school voor speciaal onderwijs brandde uit. De brandweer wist verdere uitbreiding van de brand te voorkomen. De directeur van de school, Anneke van Ooijen, laat weten dat de school maandag in elk geval niet open gaat.

Lees meer

Coronanieuws: 2182 nieuwe besmettingen in Brabant, ruim 12.000 in Nederland

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Aangifte tegen burgemeester Depla van Breda voor opruiing en negeren corona

Een advocaat uit Nootdorp in Zuid-Holland doet aangifte tegen burgemeester Paul Depla van Breda. Aanleiding is dat hij heeft niet heeft ingegrepen toen de horeca in zijn stad zaterdagavond uit protest langer open bleef dan van het kabinet mag vanwege de aangescherpte coronaregels.

Lees meer

Horeca in Breda sluit zondagavond wel om acht uur de deuren

De horeca in Breda sluit zondagavond wel om acht uur, zoals de nieuwe coronaregels voorschrijven. Voorzitter Johan de Vos van de Koninklijke Horecabond afdeling Breda liet eerder nog weten dat hij met collega's zou overleggen of ze doorgaan met hun protest tegen de aangescherpte coronaregels en hun café of restaurant langer openhouden, zoals zaterdag nog het geval was.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan