Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

'Heel kwalijk dat Farmers Defence Force voet bij stuk houdt na uitlatingen', zegt Joodse organisatie

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) is verbijsterd dat Farmers Defence Force geen afstand neemt van de Holocaust-vergelijking. Het bestuur van de boerenorganisatie liet zaterdag weten het te betreuren dat mensen gekwetst zijn door uitlatingen van hun voorman, maar zei tegelijkertijd ook dat een aantal vergelijkingen wel van toepassing zijn. "Dat deze groep zelfs nu nog voet bij stuk blijft houden, vind ik nog veel kwalijker", zegt directeur Hanna Luden van het CIDI.

Lees meer

John Verhoeven schreef met Danny Vera de megahit Roller Coaster en geniet van het succes

"Ik heb het eerst aan mijn eigen band laten horen. Die vonden het helemaal niks." Een tokkeltje dat ontstond in het hoofd van muzikant John Verhoeven uit Veghel, groeide uit tot Roller Coaster, de monsterhit van Danny Vera. De twee spraken over de achtbaan die het leven is en toen rolde het liedje er binnen twee uur uit.

Lees meer

Vrouw krijgt bij vechtpartij in kroeg glas tegen haar oor en raakt gewond

Een vrouw is zaterdagnacht gewond geraakt aan haar oor toen er tijdens een vechtpartij in een Tilburgse kroeg met een glas werd gegooid. De vrouw had niets met de ruzie te maken. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. Bij de aanhouding van de verdachte raakte ook nog eens een agent gewond.

Lees meer

Jongen uit het niets bewusteloos geslagen in Helmond

Een 17-jarige jongen is zondagochtend op de Veestraat in Helmond uit het niets bewusteloos geslagen. Het is voor de politie nog compleet onduidelijk waarom het slachtoffer de klap kreeg.

Lees meer

Man belandt onder auto bij ongeluk in Eindhoven

Bij een ongeluk op de Broekakkerseweg in Eindhoven is een man onder een auto beland. De hulpdiensten hebben het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Vrouw snijdt man in zijn hand tijdens ruzie op vakantiepark Droomgaard

Een 35-jarige man is zondagochtend gewond geraakt tijdens een ruzie met een vrouw op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. De vrouw sneed hem in zijn hand. De politie heeft de 47-jarige vrouw zondagmiddag aangehouden.

Lees meer

Zo voorkom je een schoorsteenbrand: veeg elk jaar en blus nooit met water

In zeer korte tijd braken zaterdag vier schoorsteenbranden uit in onze provincie, terwijl er volgens de brandweer normaal gesproken zes per dag zijn in heel Nederland. Hoe ontstaat zo'n brand en hoe voorkom je die? Omroep Brabant zet vragen op een rij.

Lees meer

Joyrider (18) vliegt met auto uit de bocht en raakt zwaargewond in Willemstad

Een 18-jarige automobilist uit Willemstad is zaterdagnacht ernstig gewond geraakt bij een ongeval. Hij botste met zijn auto tegen een boom langs het Steenpad in Willemstad. Dit gebeurde rond halfdrie. Bij het ongeluk was geen ander verkeer betrokken.

Lees meer

Farmers Defence Force betreurt kwetsen van mensen met jodenuitspraak: 'Wel zorgelijke overeenkomst'

Het bestuur van Farmers Defence Force (FDF) betreurt het dat mensen zijn gekwetst door de uitspraken die voorman Mark van den Oever heeft gedaan. Hij vergeleek de manier waarop boeren worden behandeld met de situatie van de joden in de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

Wat verandert er vandaag voor bus- en treinreizigers?

Het is weer half december en dat betekent dat een nieuwe dienstregeling voor bussen én treinen ingaat. De veranderingen kunnen ertoe leiden dat een bus niet meer doorrijdt naar een halte waar je gewend was om op of uit te stappen. Maar ook extra ritten of dat een reis een minuut langer gaat duren.

Lees meer

Kano (met kogelgat) van liniecrosser topstuk van de expositie Biesbosch 75 jaar bevrijd

In het Biesboschmuseum is zaterdag de expositie Biesbosch 75 jaar bevrijd geopend. Topstuk van de oorlogstentoonstelling is een originele kano die gebruikt is door een liniecrosser. De kano is één van de weinige kano’s die bewaard is gebleven uit die periode. Het is een kano met een litteken.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant