Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Storm Dennis richt schade aan in Brabant: meldingen vooral over daken en bomen

Uit verschillende plaatsen in Brabant komen meldingen van stormschade. Over het algemeen gaat het om kleinere schades.

Lees meer

Warmterecord in Brabant: 17 graden in Woensdrecht en Gilze-Rijen

Nog nooit was het zo warm op 16 februari: het kwik reikte zondagmiddag maar liefst tot 17 graden in Woensdrecht en Gilze-Rijen. De laagste temperatuur in Brabant werd gemeten in Volkel, maar ook daar werd het maar liefst 16 graden.

Lees meer

Anouks leven werd een gekkenhuis na winst in Heel Holland Bakt

3,8 miljoen mensen zagen vorige week zondag hoe Anouk Glaudemans uit Den Bosch als winnares uit de bus kwam van het succesvolle televisieprogramma Heel Holland Bakt. Ze moet er nog steeds een beetje van bijkomen.

Lees meer

Gebeten hond Skye herstelt goed van grote won, baasje agressieve golden retriever stuurt 'snoepmand'

"Ik wist niet zeker of het goed zou komen, de wond was zo angstaanjagend groot". Dat vertelt hondeneigenaresse Annemarie Ribberink uit Tilburg. Haar viervoeter Skye werd afgelopen week ernstig toegetakeld in een losloopgebied. De baas van de bijtende hond liep toen door. Annemarie kon dat niet geloven en startte een zoektocht op social media. De baas meldde zich, betuigde spijt en heeft Skye nu een 'fruitmand' gestuurd.

Lees meer

Deze 11 carnavalsliedjes zijn nog in de race voor Kies je Kraker

Er zijn nog elf carnavalsliedjes in de race in de Kies je Kraker-verkiezing. De eerste stemronde zit erop en in de tweede stemronde beginnen de elf overgebleven liedjes weer helemaal op nul. Je kunt stemmen tot donderdagavond.

Lees meer

Vrouw ernstig gewond, van de weg geblazen door windvlaag

Een automobiliste is zondagochtend ernstig gewond geraakt toen ze met haar auto een boom raakte langs de Meijelseweg in Asten.

Lees meer

Hollywood heeft z’n Oscaruitreiking, maar wij hebben de Zachte G-prijs 2020

Hollywood heeft de uitreiking van de Oscars, maar wij hebben binnenkort de uitreiking van De Zachte G-Prijs 2020. De prestigieuze Zachte G-prijs, die om de twee jaar wordt uitgereikt, gaat naar iemand of een instelling die iets betekent voor onze Brabantse taal. Op de lijst van 23 genomineerden voor de Zachte G-prijs 2020 staan onbekende, maar ook bekende namen. De bekendst genomineerden zijn Nico van de Wetering en Björn van der Doelen.

Lees meer

Man (61) mishandeld en onder schot gehouden tijdens beroving

Aan de Marellenweg in Breda is zaterdag een 61-jarige man beroofd en bedreigd. De politie is op zoek naar de daders.

Lees meer

Honderden mensen uit Best boos over 'onterechte boete': 'Er stond geen bord'

In Best regent het klachten van bewoners die claimen dat zij op 31 januari onterecht beboet zijn. De politie controleerde die dag op snelheid tijdens werkzaamheden in de berm, maar bestuurders zeggen dat er geen bord langs de weg stond die hen wees op de aangepaste snelheid.

Lees meer

Brug van 95.000 kilo op z'n plek gehesen in Oirschot [TIMELAPSE]

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het Wilhelminakanaal in Oirschot is zaterdagmiddag onder grote belangstelling op zijn plek gehesen. De veertig meter lange verbinding knoopt het dorpscentrum en de nieuwbouwwijk Moorland aan elkaar. Het gevaarte dat op z'n plek werd gehesen weegt maar liefst 95 ton. De brug is 41,5 meter lang. In een versnelde video is precies te zien hoe deze monsterklus verliep.

Lees meer

Langslepende burenruzie loopt uit de hand, twee vrouwen gewond

Twee mannen en een vrouw uit Tilburg zijn zaterdagavond aangehouden na een vechtpartij op het Rooseveltplein in Tilburg. Daar werden mensen met voorwerpen geslagen. Volgens de politie is er sprake van een langslepende burenruzie.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant