Openen in browser

        

E-bikefabriek in Cuijk verwoest door brand nadat auto daar naar binnen reed

Het E-Bike Development Center aan de Kovel in Cuijk is zaterdagnacht verwoest door brand. Het vuur brak rond kwart over vier uit. De vlammen sloegen uit het dak. Rond tien uur 's ochtends werd het sein brand meester gegeven. De politie laat weten dat een auto rond kwart over vier het gebouw was binnengereden. "Onderzocht wordt of er sprake is van brandstichting."

Lees meer

'Politiemensen op straat zo snel mogelijk vaccineren, er zijn veel korte lontjes'

Politiemensen op straat moeten met voorrang worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Daarvoor pleitte Gerda van Leeuwen, de nieuwe politiechef van het korps Zeeland-West-Brabant zondag in het tv-programma Kraak. "De frontlinie heeft het best pittig in deze tijd. Tijdig vaccineren is daarom hard nodig."

Lees meer

Eenzame jongeren steeds depressiever, Brabant Maatjes wil toch activiteiten voor kwetsbare groepen

Bryan Verijsen (28) uit Tilburg organiseert activiteiten voor eenzame Brabantse jongeren. Hij ziet dat de eenzaamheid onder die doelgroep door corona enorm toeneemt. En het blijft niet bij eenzaamheid. “Ik lees steeds vaker in onze Facebookgroep dat mensen aan zelfmoord denken.”

Lees meer

Coronanieuws: 733 nieuwe besmettingen in Brabant, 206 minder dan zaterdag

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van al het nieuws rond de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Eerste sneeuw deze winter: veel pret, mooie plaatjes en amper ongelukken

Voor het eerst deze winter heeft het in Brabant gesneeuwd. Het KNMI had eerder deze zaterdag weercode geel afgegeven, tot zondagmorgen acht uur, omdat de sneeuwval gepaard kan gaan met gladheid. In dit liveblog hebben we je vooral de mooiste foto's en filmpjes laten zien van deze eerste en voorlopig laatste sneeuwdag in onze provincie.

Lees meer

Fietser geschept door auto in Bergeijk, slachtoffer gewond naar ziekenhuis

Een fietser is zaterdagavond geschept door een auto in Bergeijk. Het ongeluk gebeurde aan het Hof. Op de kruising met de Burgemeester Magneestraat en het Hof kwamen de auto en de fietser met elkaar in botsing. De fietser raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Auto tegen boom op weg tussen Haaren en Esch, brandweer bevrijdt slachtoffer uit auto

Een automobilist is zaterdagavond op de Haarenseweg tussen Esch en Haaren met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Het slachtoffer uit Haaren moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Daarna is hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Auto slaat over de kop op A2 bij Eindhoven, opgeroepen ambulance komt vast te zitten in de berm

Een auto is zaterdagnacht over de kop geslagen op de A2 bij Eindhoven. Dit gebeurde na een botsing met een andere auto.

Lees meer

Man komt onder stroom te staan als hij probeert kabels door te knippen bij oude discotheek in Gemert

Een man is zaterdagnacht onder stroom komen te staan bij een leegstaande discotheek in Gemert, toen hij daar stroomkabels probeerde door te knippen. Hij is rond kwart voor drie naar een ziekenhuis gebracht.

Lees meer

Man verstopt drugs bij tweejarig kind, dreumes ergens anders ondergebracht

Een 32-jarige man is zaterdag aangehouden in Halsteren omdat hij drugs had verstopt in de tas van een tweejarig kind, dat bij hem was. Volgens de politie is het kind vermoedelijk het neefje van de man.

Lees meer

Gruwelijk mishandeld en vernederd: 'Levenslang achtervolgd door verkeerde keuzes in de oorlog'

Sjef Paijmans uit Oisterwijk sloot zich in de Tweede Oorlog aan bij het fascistische Nationaal Front. Na de oorlog werd hij opgesloten in Kamp Vught en daar onder de noemer ‘heropvoeding’ vreselijk vernederd en mishandeld. Hoe fout was hij? Wat is goed en wat is fout? Daarover gaat een vierdelige podcast, gebaseerd op Paijmans’ memoires.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant