Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Coronanieuws: Aantal nieuwe besmettingen in Brabant stijgt met 1.055

Ook deze zondag houden we je op de hoogte van het belangrijkste nieuws rond de verspreiding van het coronavirus.

Lees meer

Dronken automobiliste slaat over kop met auto en veroorzaakt ravage in Oudenbosch

Een dronken automobiliste veroorzaakte zaterdagnacht een ravage op de Molenstraat in Oudenbosch. Ze raakte de macht over het stuur kwijt, raakte een geparkeerde auto en daardoor sloeg haar eigen auto over de kop.

Lees meer

Huis beschoten in Tilburg: 'Zeker tien inslagen in raam aan de voorkant'

Een huis aan de Kinderdijkstraat in Tilburg is zaterdagnacht beschoten. Dit gebeurde rond halfeen. "In een raam aan de voorkant van het huis zijn zeker tien inslagen te zien", laat een ooggetuige weten.

Lees meer

Topdrukte in het bos door herfstvakantie en coronalockdown, nu al code rood in Breda

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten waarschuwen voor grote drukte in het bos. Veel meer mensen zoeken zondag de Brabantse natuur op vanwege de herfstvakantie en strenge coronamaatregelen. In de bossen rondom Breda is al code rood afgegeven. "De parkeerplaatsen staan nu al bomvol", weet boswachter Floris Hoefakker .

Lees meer

Elif werd door een vriendin onder druk gezet om seks te hebben met mannen

Elif was begin twintig toen ze slachtoffer werd van seksuele uitbuiting. Ze werd door een vriendin gedwongen in de prostitutie te werken. Elif wil haar heftige verhaal vertellen om anderen te waarschuwen.

Lees meer

Vrees voor ernstige knieblessure Virgil van Dijk, verdediger mist mogelijk EK

Bredaas trots Virgil van Dijk is er mogelijk niet bij op het EK van volgend jaar. Volgens verschillende Engelse media heeft de Liverpool-verdediger zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Everton zijn kruisband gescheurd. De verdediger zou dan zeven tot acht maanden uitgeschakeld zijn. Het door corona verzette EK start in juni.

Lees meer

'Heil Hitler' en andere extreme leuzen tijdens coronademonstratie in Den Bosch

Bij de demonstratie tegen de aangescherpte coronamaatregelen zaterdag in Den Bosch werden antisemitische en andere opruiende leuzen geroepen. 'Stinkjoden', 'Heil Hitler' en 'Politie, politie, de hoeren van justitie', is te horen op beelden die op social media zijn geplaatst.

Lees meer

Arrestatieteam valt huis binnen in Uden na mishandeling van agent

Een arrestatieteam heeft zaterdagavond een inval gedaan in een huis aan de Prior van Milstraat in Uden. Daarbij is een man van 51 opgepakt voor mishandeling en bedreiging van een agent in zijn vrije tijd.

Lees meer

Het ruikt naar kadaver en het lijkt op een inktvis, Frans Kapteijns geeft antwoord in Stuifm@il

Frans Kapteijns geeft iedere week uitleg bij foto's van luisteraars naar zijn radiorubriek Stuifm@il. Deze keer heeft hij weer een foto van een opmerkelijk natuurverschijnsel: het lijkt op een inktvis en het ruikt naar kadaver. Maar wat is het?

Lees meer

Ouderen in Oosterhout mogen niet thuis slapen na brand in parkeergarage

Bewoners van 28 appartementen in Oosterhout mogen zaterdagnacht niet in hun eigen bed slapen. Er is te veel schade na een brand die zaterdag in de ondergrondse parkeergarage van de flat woedde.

Lees meer

Gerard van Maasakkers nieuw in de Lage Landenlijst, Guus Meeuwis hoogste Brabander

Gerard van Maasakkers staat dit jaar voor de eerste keer in de Lage Landenlijst. Met het nummer Hee gaode mee staat hij op de 80e plek van de top 100. De beste notering van een Brabander was die van Guus Meeuwis. Zijn hit 'Brabant' werd naar de 36e plek gestemd, een positie hoger dan in 2019.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant