Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Heidebrand in Son onder controle, recreanten moesten gebied verlaten vanwege de vele rook

In het heidegebied aan de Bestseweg in Son woedde zondagmiddag brand. Die werd rond twee uur ontdekt. Via een NL-Alert werd mensen in de buurt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en naar binnen te gaan als ze last hadden van de rook.

Lees meer

Oud GGD-arts verwacht dinsdag geen grote versoepeling van maatregelen: 'Regering voor enorm dilemma'

Gaan de scholen weer open na de meivakantie? En krijgen de horecaondernemers meer speelruimte? Komt er een versoepeling van de maatregelen voor jongeren? Heel veel vragen en niemand die de antwoorden al weet. Ongetwijfeld gaat de persconferentie die minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dinsdag gaan geven, een groot publiek trekken. Voormalig hoofd infectiebestrijding van de GGD Jos van de Sande gaat er in elk geval voor zitten. Grote veranderingen verwacht hij nog niet.

Lees meer

Vrouw met psychiatrisch verleden lag langere tijd dood in appartement: 'Waar waren zorginstanties?’

Een week geleden had Philomeen Soudant uit Den Bosch zich nog afgevraagd hoe het met haar buurvrouw was. Ze had net als alle andere flatbewoners nauwelijks contact met haar, maar in deze coronatijd kon ze misschien toch wel wat aandacht gebruiken. Later die week werd het levenloze lichaam van de vrouw gevonden in haar flat. Ze was al langere tijd dood.

Lees meer

LIVEBLOG CORONAVIRUS: datalek in mogelijke corona-app, gemeenten roepen op regels na te leven

Op deze lenteachtige zondag is er relatief goed nieuws te melden over het aantal opgenomen patiënten op de diverse intensive care-afdelingen van de ziekenhuizen. Helaas ook slecht nieuws: mensen die zich mogelijk verveelden hebben alle ruiten van het NS-station in Geldrop vernield. Over deze en andere nieuwsfeiten die te maken hebben met het coronavirus brengen we je op de hoogte via dit liveblog.

Lees meer

Fietsster zwaargewond na botsing in Roosendaal

Een fietsster is zondagmiddag zwaargewond geraakt doordat zij op de rotonde aan de Dijkrand in Roosendaal tegen een auto botste.

Lees meer

Psycholoog Huub Bluijssen geeft opvallend advies aan zorgmedewerkers: "Ga niet naar de psycholoog!"

Psycholoog Huub Bluijssen uit Tilburg heeft een boek geschreven, een handvest voor zorgmedewerkers tijdens de coronocrisis. Wat is goed om te doen en waar moet je je verre van houden om overeind te blijven? Hij geeft advies in het Omroep Brabant tv-programma Kraak.

Lees meer

Fietser (18) verongelukt in Oss: 'Er is nog veel onduidelijk'

In Oss is zondagmorgen een fietser om het leven gekomen. Het gaat om een 18-jarige man uit Nistelrode. Hij werd gevonden op de kruising van de Julianasingel met de Dr. Saal van Zwanenbergsingel. Aan het eind van de ochtend had de politie nog steeds geen idee wat er is gebeurd.

Lees meer

Ruiten station Geldrop vernield: 'Sommige mensen beginnen zich kennelijk te vervelen...'

"Ik erger me mateloos aan dit soort idioten!" John van Lierop van ProRail spreekt zondagochtend zijn verontwaardiging uit over vandalen die een ravage hebben aangericht bij het treinstation in Geldrop.

Lees meer

Verpleegkundige Karin in coronadagboek: 'We zetten de favoriete muziek op van patiënten in coma'

Karin van der Staak (33) uit Drunen vertelt op verzoek van Omroep Brabant over haar werk bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Ze is verpleegkundige op de intensive care, waar de meest zieke coronapatiënten vaak in kunstmatige coma gehouden worden. Door voor te lezen en hun favoriete muziek op te zetten, zoekt ze een persoonlijke noot.

Lees meer

Pepperspray nodig voor aanhouding van man die nog de cel in moest

Een man uit Goirle heeft zaterdagavond vergeefs geprobeerd uit de greep van agenten te blijven. Ze wilden hem aanhouden, omdat hij nog elf dagen cel tegoed had en een boete moest betalen.

Lees meer

Brabantse ziekenhuizen namen zaterdag 55 coronapatiënten op, laagste aantal sinds een maand

De Brabantse ziekenhuizen namen zaterdag 55 nieuwe COVID19-patiënten op. Dat is het laagste aantal sinds ruim een maand, blijkt uit de dagelijkse cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ). Op het hoogtepunt werden er per dag zo'n 270 mensen met corona opgenomen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant