Openen in browser  |   Uitschrijven nieuwsbrief

        

Vliegbasis Eindhoven verwacht bus met Nederlanders die door coronavirus geteisterd China verlieten

Op vliegbasis Eindhoven worden zondagavond de vijftien Nederlanders verwacht, die uit de Chinese stad Wuhan terugkomen vanwege het coronavirus dat daar is uitgebroken. Het virus heeft in China inmiddels ruim driehonderd doden heeft geëist. Zij komen met de bus aan op de vliegbasis.

Lees meer

Oppermachtige Mathieu van der Poel wint derde wereldtitel veldrijden

Mathieu van der Poel is in het Zwitserse Dübendorf met grote overmacht voor derde keer wereldkampioen veldrijden geworden. De 25-jarige renner uit Hoogerheide ging er op het modderige parcours vanaf de start meteen vandoor en bouwde een voorsprong van ruim een minuut op. De concurrentie kon alleen strijden voor zilver. Dat ging naar de Brit Thomas Pidcock. De Belg Toon Aerts werd derde.

Lees meer

Iedereen lachte om de wilde plannen van cabaretier Steven Brunswijk, maar hij zette door

Cabaretier Steven Brunswijk is vooral bekend door zijn succesvolle typetje 'Braboneger'. Maar hij is ook YouTuber, Instagrammer en spreker en tourt door heel Nederland met zijn nieuwe show. De Tilburger trotseerde opmerkingen van mensen uit zijn omgeving: "Tegen mij zeiden ze: 'Steven zet het uit je hoofd. Het is voor zo weinig mensen weggelegd om cabaretier te worden'."

Lees meer

Tientallen opengesneden dode ganzen gevonden in het water in Megen: 'Waanzinnig en walgelijk'

Medewerkers van de Dierenambulance Maasland hebben zaterdagochtend tientallen opengesneden ganzen gevonden in het water in Megen. "Gedumpt door mensen die ze waarschijnlijk gedood hebben voor delen van het dier, die je kan consumeren. (....) Waanzinnig en walgelijk", staat te lezen op de Facebookpagina van de dierenambulance. De ganzenborst van de dieren zou verwijderd zijn.

Lees meer

Musicalster Maaike Widdershoven vreest aanleg van zonnepark rondom haar boerderij: 'Schrok me kapot'

Maaike Widdershoven, die tijdens haar musicalcarrière in onder meer The Sound of Music speelde, probeert weer haar plek te vinden in Brabant. Maar omringende boeren maken haar dat erg moeilijk, vindt ze. Zij bouwen volgens Widdershoven aan ‘een van de grootste zonneparken in Nederland’ rond haar huis in Keldonk.

Lees meer

Ryan Kamp draagt dag na winnen WK veldrijden trots zijn regenboogtrui: 'Maar wel onder mijn jas'

Vol trots loopt Ryan Kamp (20) deze zondag door het Zwitserse Dübendorf in zijn regenboogtrui. Dit is het shirt dat hij het hele komende wielerseizoen mag dragen als winnaar van het WK veldrijden voor beloften zaterdag. De renner uit Raamsdonksveer reed op knappe wijze solo naar de zege.

Lees meer

'Willem II knokt zich in zware wedstrijd naar de winst', Tilburgers te sterk voor Heracles Almelo

Na twee keer een doelpuntloos gelijkspel in eigen huis heeft Willem II weer een competitiewedstrijd in Tilburg gewonnen. In het Koning Willem II stadion boekte het een zwaarbevochten 1-0 overwinning. RKC verloor vrijdagavond al van AZ, het was de zestiende nederlaag van dit seizoen voor de ploeg van trainer Fred Grim.

Lees meer

Opnieuw gaslek in Eindhovense flat: 14 appartementen ontruimd

Aan de Heliconstraat in Eindhoven zijn zondagmiddag opnieuw veertien appartementen ontruimd na een gaslek. Dat meldt de brandweer. Zaterdagavond werden er ook al enkele appartementen ontruimd vanwege een gaslek. Mogelijk is het lek toen niet goed gerepareerd.

Lees meer

Een bruine rat in je tuin? Waarschuw de gemeente!', Frans Kapteijns beantwoordt vragen in Stuifm@il

Boswachter Frans Kapteijns deelt wekelijks zijn kennis van de natuur op de radio. Luisteraars kunnen vragen insturen via stuifmail@omroepbrabant.nl. Deze zondag besteedt Frans onder meer aandacht aan papiervisjes, zwamdraden en tips voor kleine vogels.

Lees meer

Gevonden man in Tilburg niet door misdrijf om het leven gekomen

De man die zaterdagmiddag werd gevonden in een gemeenschappelijk tuin aan de Wethouderslaan in Tilburg is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat meldt de politie zondag.

Lees meer

Dode gevonden in uitgebrande auto op industrieterrein in Ravenstein: 'Alle scenario's liggen open'

De politie heeft zondagochtend op industrieterrein De Bulk in Ravenstein een dode gevonden in een uitgebrande auto. Die auto, van het merk Maserati, was tegen een geparkeerde vrachtwagen gebotst. Die vatte daardoor ook vlam. Onduidelijk is of het gaat om een noodlottig ongeluk, of dat er meer aan de hand is. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend, een schouwarts moet die vaststellen.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

        


Nieuwsrubrieken
 
Over Omroep Brabant