Openen in browser

        

Omwonenden geschokt door vuurwerkontploffing: 'Wonder dat het goed afliep'

De fietstunnel in Veldhoven die het decor is geweest van een gigantische vuurwerkontploffing, lijkt er schadevrij vanaf te zijn gekomen. Wel is een paal waar een verkeersbord aan vastzat gesneuveld. Een omwonende zegt dat jongeren daar rond de jaarwisseling flink bezig zijn geweest met vuurwerk. "Het is een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen."

Lees meer

Agressie en hoge werkdruk breken agenten op: 'Geen tijd voor een praatje'

De werkdruk bij de politie is nog altijd veel te hoog. Dat zegt Koen Simmers, hoofdbestuurder van de Nederlandse Politiebond, zondag in praatprogramma KRAAK. van Omroep Brabant. Daarbij krijgen steeds meer hulpverleners te maken met agressie, waardoor het moeilijk is om agenten binnenboord te houden. "Het heeft enorme impact."

Lees meer

Gezin met twee kinderen van 12 en 9 jaar licht gewond na ernstig ongeluk

Het gezin met twee kinderen dat zaterdagavond betrokken was bij een ernstig ongeluk op de N279 heeft er lichte verwondingen aan overgehouden. De bestuurder in de andere auto raakte zwaargewond. Hij zat alleen in de auto en moest door de brandweer worden bevrijd. De kinderen zijn 12 en 9 jaar. Hun ouders zijn 45 en 44 jaar.

Lees meer

Vijf gewonden onder wie twee kinderen bij ernstig ongeluk in Berlicum

Bij een ernstig ongeluk met twee auto's op de N279 bij Berlicum zijn zaterdagavond vijf mensen gewond geraakt, onder wie twee kinderen. Zij zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft een man uit zijn auto moeten bevrijden. Hij lijkt er het slechtst aan toe te zijn. Hij zat als enige in de auto.

Lees meer

Gigantische vuurwerkexplosie blaast groep jongens omver, video gaat viraal

"Absoluut de nr.1 tot nu toe!" en "De topper onder de aso's!" Een video van een enorme vuurwerkontploffing in Veldhoven maakt veel tongen los en gaat rond op sociale media. Op de video is te zien hoe een groep jongeren een zwaar stuk vuurwerk aansteekt in een fietstunnel in het Oeienbos in Veldhoven. Een gigantische knal is te horen. Daarna volgt heel veel vuur en een immense stofwolk, veroorzaakt door een luchtdrukgolf.

Lees meer

Onweer, hagel en flinke windstoten: het kan zondagavond gaan spoken

"Het kan zondagavond flink gaan spoken in Brabant." Weerman Wouter van Bernebeek van Weerplaza valt maar meteen met de deur in huis. "Ik verwacht de eerste buien tussen zeven uur en halfacht in het westen van onze provincie."

Lees meer

Bivak Brabant Dakar: 'We gaan de auto veertien dagen mishandelen'

De eerste dag van de Dakar Rally zit erop. Hoe hebben de Brabanders het gedaan? We bespreken het in Bivak Brabant Dakar met Gerard de Rooy. Daarnaast zijn we bij de scrutineering van Team Van der Laar, vertelt Michiel Becx over zijn liefde voor zijn auto en bespreken we met Janus van Kasteren de concurrentiestrijd bij de trucks.

Lees meer

Brand verwoest appartement in Eindhoven, bewoner vlucht via balkon

In een flat aan de Urkhovenseweg in Eindhoven is zaterdag kort na middernacht brand uitgebroken. Dat gebeurde in een appartement op de vijfde verdieping. Uit het appartement kwamen dikke zwarte rookwolken. De bewoner kon ontsnappen aan de vuurzee door naar het balkon van een van de buren te klimmen.

Lees meer

Coronanieuws: 2471 nieuwe besmettingen in Brabant

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de coronacrisis. In Brabant en daarbuiten.

Lees meer

Naakte man (21) uit Breda gewond op straat gevonden

Een man van 21 uit Breda is op nieuwjaarsdag 's ochtends vroeg naakt op straat in Middelburg gevonden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij gewond was. Waarschijnlijk is er sprake van een beroving.

Lees meer

Kledingdief slaat op de vlucht en rijdt met auto tegen een boom

Een 25-jarige man uit Almere is zondag in alle vroegte opgepakt na een inbraak bij een kledingzaak in de Fenkelstraat in Oudenbosch. Dat gebeurde na een korte achtervolging. De inbreker verloor in een flauwe bocht de controle over zijn auto en botste tegen een boom. Agenten hielden daarop de inbreker aan.

Lees meer


Lees meer nieuws op onze website

Nieuw: De Misdaad in Brabant Nieuwsbrief


Meld je hier aan